Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 169
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 070
Май лек задух имам. Иначе сатурацията показва 98,ма дали е верен апарата.. Мерих кръвното... Нещо ми прескочи сърцето, изпищя и даде грешка... После изпери 92/63,пул 78. Мисля си, че ако сатурацията драстично падне би следвало да се повиши пулса.. Та докато не е висок се успокоявам...но все пак си ме хвана шубето де...

# 29 071
  • София
pandorina, мила, не се плаши само. Пробвай да задържиш дъха си и да броиш.
Тази гадост ти носи изненади всеки ден. А и дългата изолация не помага изобщо. Мериш си сатурацията седнала, нали? Ще мине, малко остана.

# 29 072
  • в страната на чудесата
Спокойно момиче, изпий си кафето, пий течности, сатурацията ти е добра, пулсът също, нямаш нищо сериозно на снимката. Прави дихателни упражнения. Ако пиеш антистенокардин може да имаш тежест и ниско кръвно. Някои не го понасят.

# 29 073
Да, седнала меря сатурацията. Не съм сигурна точно кскви дихателни да правя освен, че дишам дълбоко, чат пат махам ръце нагоре надолу, настрани... Опитвам да пълня с въздух първо корема, после нагоре..

# 29 074
  • Варна
Може и от стрес да идва това усещане за задух. Аз непрекъснато имах чувството, че някой ме е хванал за гърлото. И сега понякога се случва, а в началото на пандемията лягах вечер и имах чувството, че не мога да дишам, точно от паника и тревожност. Пий нещо отпускащо, мента-глог-валериан или подобно.

# 29 075
Не знам, април загубих колега. Чухме се на 7 ден, на 8-мия му падна сатурацията, взеха го в болница и след ден или макс. два го нямаше. Все ми е в главата.. но мисля, че той си вдигаш висока Т до последно. Аз четвърти ден нямам, като изключим на моменти 37,1/2. Той и жена му се разболяха 10 дена след първа игла АЗ. Жена му прескочи, но мнооого дълго се влачи с Т. Повече от месец. Явно бяха пипнали някакъв отвратителен щам. Не знам аз какъв съм пипала, но едва ли е от безобидните щом го пипнах във ВМА. Щото никой не ходи в болница без нужда.

# 29 076
  • София
Не мисли за колегата, а за хилядите минали Ковид с кихане и лека температура. Духът е много важен при боледуване, знаеш. Изследванията и показателите ти не са лоши, лекуваш се от началото, шансовете да се оправиш съвсем скоро са повече от огромни. Кураж!

# 29 077
  • пустинята Гоби
Всички щамове са гадни, по-скоро вирусния товар е от значение за протичане на болестта.

# 29 078
pandorina, защо свързваш тежестта на протичане с Т? ММ имаше непрекъснато Т, вкл. 38,5 и изкара без пневмония, аз имах субфебрилна понякога и карах тежко.
Според мен е добре да те прегледа лекар да ти назначи адекватна терапия - имаш изследвания, снимка, остава ти прегледа.

# 29 079
Пандорина, успокой се, най- вероятно от притеснение чувстваш затруднения. И аз бях така, сякаш не можеш да поемеш дълбоко въздух до край, нали и една тежест? Поеми максимално въздух и преброй да видим колко можеш да задържиш. Сатурацията ти е добра. Сложи пръста си малко на топла вода, да не е студен, подсуши и пак измери.
Пиши в ютюб дихателни упражнения при пневмония. Страшно ми помагаха да се успокоя и да дишам по добре.
Облекчаваха ме и инхалации с Пулмикорт. Питай ЛЛ дали са подхидящи за теб.
Излез на терсата ако е завет, да си на слънце и въздух. Слънчевите бани са много благотворни за дробовете. После си пусни някоя супер смешна комедия и не мисли за нищо лошо!
Ще мине и ще си здрава скоро! Ще видиш!
Пиши тук, да те надъхваме! Лелите са голяма сила да знаеш 🌸🙃

# 29 080
  • Germany
Пандорина, моята приятелка, която кара вируса тук в Германия миналата година, имаше около седмица задух, но сатурацията й беше ОК и нито антибиотик пи, нито я взеха в болница. Единият ден мъжа й викна линейка, защото се беше уплашил, но им обясниха, че задуха е типичен за ковид и че щом сатурацията е добре, няма място за притеснение. Стискам палци да се чувстваш все по добре!

# 29 081
Май доста издържам да задържа въздух. На моменти ми се затлачва носа, може и от това да ми се струва, че не дишам нормално. Тъпото е, че за да е пълна картинката ми се развали лаптопа и ми се бъгна безжичния Интернет, та съм само на мобилен.
Мони, благодаря за това споделяне. Поуспокои ме. То и не е нещо много тежко засега, но определено като стана се уморявам и трябва да седна..
Оф, колко често да меря тая сатурация, всеки път изпитвам страх преди да видя резултата....

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 11:58 от pandorina

# 29 082
  • Варна
Хора от едно семейство карат вируса съвсем различно. Не е въпрос на щам, в момента има основно един, а на имунна система и да, вероятно на вирусен товар. Така че това, че си се заразила в болница не значи, че си хванала някой специален опасен вариант. Успокой се като начало и не се идентифицирай с колегата.

# 29 083
Чувството на задух понякога е лъжливо и е на психогенна основа
Важно е каква е сатурацията

# 29 084
Пандорина, щом нямаш вече Т, значи си добре. Не се вглеждай в дреболии. На всеки му прескача сърцето и нищо страшно няма.

Общи условия

Активация на акаунт