Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 283
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 055
Не, изпила е всичко възможно за кашлица през годините. Вече над 12 години е с кашлица, която никой не успява да каже на какво се дължи. Лежа по много болници, правиха ѝ какви ли не изследвания, лечения, нищо не помага. Затова много се притеснявах да не хване този вирус, защото няма да разбере ако се влоши, понеже си кашля постоянно.

И аз някога бях така, докато сама не се сетих след ровене в нета, че е от рефлукс. Казах на докторката и тя реши да опитаме с лечение за рефлукс и се оправих.

# 29 056
  • Варна
Един въпрос за тези с ниската температура? Такава ли ви е по принцип или от Ковида пада? Питам, защото аз засякох моята, че е ниска, под и около 36 още миналата година около боледуването ми. Такава си и остана. Днес например пак я мерих покрай ваксината на детето и е 35.8.
От ковида си беше. Принципно температура не меря, но нормалната ми не е под 36, все щях да забележа дотогава. После се нормализира и установи на 36 и нещо.

# 29 057
Благодаря за насоките, но повярвайте, всякакви лечения и изследвания са прилагани. Плесен няма, преди няколко години ремонтирахме цялото жилище. Лекарства не пиеше, когато се появи кашлицата ѝ. Тестове за алергии, гастроскопии, всякакви специалисти са я гледали от провинциални лекари до доценти и професори, лежала е почти из всички столични болници. Гадаят и изписват лекарства, без да има точна диагноза, на принципа на проба - грешка. Нищо не помага, направо се задушава от кашлица, особено сутрин и като се смее кашля по половин час в банята.

Възможно ли е от антистенокардина да получавам замайване като при ниско кръвно?

# 29 058
Калина, самият антистенокардин смъква кръвното. Затова усещаш и замайване. Той действа съдоразширяващо.

# 29 059
  • Пловдив
djoleva Доколкото видях работите в болница може ли да ви питам в момента има ли и друг вирус?С мъжа ми боледувахме ноември.Преди 1 месец си направихме тестове за антитела имаме аз 360 а той 580 при стойности над 33.Но тези дни нещо ни наболяват гърлата и двамата.Нямаме температура и хрема.Започвам да се тревожа да не е пак Ковид.Не сме се ваксинирали защото личния каза ,че антителата за сега били добре.

# 29 060
Възможно ли е тоя вирус да е изял всички останали? И да се държи като инвазивен вид заемащ агресивно нишата...? Разсъждавам си просто...

# 29 061
djoleva Доколкото видях работите в болница може ли да ви питам в момента има ли и друг вирус?С мъжа ми боледувахме ноември.Преди 1 месец си направихме тестове за антитела имаме аз 360 а той 580 при стойности над 33.Но тези дни нещо ни наболяват гърлата и двамата.Нямаме температура и хрема.Започвам да се тревожа да не е пак Ковид.Не сме се ваксинирали защото личния каза ,че антителата за сега били добре.
Разбира се че има и други вируси. Онзи ден през Спешна помощ минаха трима с температура отпадналост хрема и кашлица. И тримата с отрицателни антигени тестове. Двама от тях се оказаха с пневмония и бяха приети.Напраеиха им PCR на следващия ден-отрицателни.
Така че си има и други вируси.

# 29 062
  • Пловдив
Разбира се че има и други вируси. Онзи ден през Спешна помощ минаха трима с температура отпадналост хрема и кашлица. И тримата с отрицателни антигени тестове. Двама от тях се оказаха с пневмония и бяха приети.Напраеиха им PCR на следващия ден-отрицателни.
Благодаря!А имате ли случаи на повторно заразени такива като нас с доста антитела  от преболедуване а не от ваксини?

# 29 063
Благодаря!А имате ли случаи на повторно заразени такива като нас с доста антитела  от преболедуване а не от ваксини?
За сега при нас повторно заразен няма.

# 29 064
Здравейте, знаете ли къде мога в неделя, в софия да направя скенер?

# 29 065
Цитат
За сега при нас повторно заразен няма.

djoleva, много обнадеждаващо!
А само доказаните официално, или се отнася и за такива, които не са влезли в статистиката?

# 29 066
Здравейте, на мен днес ми е 11-12. ден от първи симптоми. Като цяло  единствено имах запушен нос и температура първите 3-4 дена. Като най-много температурата да е стигала до 37,9 – 38. После си стана нормална. В следващите дни загубих обоняние, но си се чувствах вече съвсем здрава. Сега преди три дена се появи накрая изведнъж някаква си кашлица. Не е чак толкова остра и мъчителна, но си я има. Колко притеснително е това според вас като се има предвид, че липсват всякакви други оплаквания? Не съм се снимала и не съм си правила никакви изследвания. Дали не е добре да направя някакви? Но гледам сатурацията си ми е напълно нормална 98-99 и се чудя дали има смисъл? На 22 години съм, имам и една доза "Пфайзер" от 10. август. Преди 20 дена приеха майка ми в болница с двустранна пневмония. Тя вече е добре, слава богу. Видях какво е при пневмония и усложнения при ковид, нямаш сили за нищо, не ти се яде… Аз не съм така, та вероятно се притеснявам излишно, ама все пак нещо ме гложди тази новопоявила се кашлица и доколко е нормално това протичане. Чудя се дали да не настоявам да ходя да се снимам...Има ли смисъл според вас или само ще се облъчвам излишно?

# 29 067
Снимайте се за спокойствие, не е голямо облъчване.

# 29 068
  • София
Благодаря за насоките, но повярвайте, всякакви лечения и изследвания са прилагани. Плесен няма, преди няколко години ремонтирахме цялото жилище. Лекарства не пиеше, когато се появи кашлицата ѝ. Тестове за алергии, гастроскопии, всякакви специалисти са я гледали от провинциални лекари до доценти и професори, лежала е почти из всички столични болници. Гадаят и изписват лекарства, без да има точна диагноза, на принципа на проба - грешка. Нищо не помага, направо се задушава от кашлица, особено сутрин и като се смее кашля по половин час в банята.

Възможно ли е от антистенокардина да получавам замайване като при ниско кръвно?

Може да пие мурсалски чай. Помага много при кашлица и белодробни проблеми. А е и имуностимулант.

# 29 069
  • в страната на чудесата
Не е много по темата, Стрина, но проверете майка си и за аспергилоза и разни други плесени, както и за еозинофилните/мастоцитни болести на белия дроб.

Снимайте си белия дроб, Нот е прав.

Общи условия

Активация на акаунт