Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 624
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 29 040
  • При семейството си
През ноември загубих една от лелите си - най-малката сестра на татко,
на 67 години. Тогава нямаше ваксини. Тогава чакахме ваксините... и се надявахме.
Снощи си е отишла друга от лелите ми, малко по-голяма - на 72. След няколко дни тежко състояние вкъщи,
в болницата просто си е отишла. Ако болницата в Петрич може да се нарече болница, а не тъжен спомен за болница... Преди седмици говорихме с жената на братовчед ми - нямало да се ваксинират там, знаели ли сме всъщност за каква отрова ставало въпрос...

Още съм на морето, на готвача в ресторантчето към хотела (сериозен противник на ваксините) синът му в Полша е в болница.
Искам всичките тези хора да бяха добре. За някои от тях това вече няма как да стане.
Надявам се поне този млад човек да се оправи.

Съболезнования. 72 годишната ти леля ваксинирана ли беше?

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 23:09 от Не се сърди, човече

# 29 041
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не Sad

# 29 042
Много варира температурата. Вчера 35,5. Днес ту има 37,1/2 ту след малко е 36,8. Кашлицата си е същата. На моменти усещам някое бодване тук там .. Сатурацията засега е добра. Броя дните. Утре е 8 ден. Даването на отчет на роднини и познати наистина уморява. Но мисля, че вчерашното ходене в Токуда и стоене часове с излизане на лошото време... ми се отрази зле. Но пък темата напоследък ме разсмива... че то само суха симптоматика става тегаво. Вече си имаме и сватовници.. и интрижка... Лично мен това ме разтоварва.

# 29 043
Много варира температурата. Вчера 35,5. Днес ту има 37,1/2 ту след малко е 36,8. Кашлицата си е същата. На моменти усещам някое бодване тук там .. Сатурацията засега е добра. Броя дните. Утре е 8 ден. Даването на отчет на роднини и познати наистина уморява. Но мисля, че вчерашното ходене в Токуда и стоене часове с излизане на лошото време... ми се отрази зле.
При синът ми след температура вторник - сряда засичах 3-4 дни под 36 градуса, после вдигна 37,3 и после уж нямаше. Педиатърката каза че така бил вируса на две вълни да не се притеснявам.

# 29 044
  • Варна
При синът ми след температура вторник - сряда засичах 3-4 дни под 36 градуса, после вдигна 37,3 и после уж нямаше. Педиатърката каза че така бил вируса на две вълни да не се притеснявам.
И при мен беше подобно, ту под 36, ту над 37.

# 29 045
  • София
Подкрепям, време е за метла.

Един въпрос за тези с ниската температура? Такава ли ви е по принцип или от Ковида пада? Питам, защото аз засякох моята, че е ниска, под и около 36 още миналата година около боледуването ми. Такава си и остана. Днес например пак я мерих покрай ваксината на детето и е 35.8.

# 29 046
Благодаря ви за отговорите.Няма да го притеснявам засега,след като към момента се чувства добре.
По нататък ще настоявам да си направи  изследванията,които ми препоръчахте.
Дъщеря ми и поне 3-4 от тайфата го караха миналото лято - на 20г. Единият младеж имаше два дни температура, другите нищо особено, лека хрема. Това беше преди Делта, но не мисля, че има значение. Правиха по настояване на ЛЛ снимки и кръвни, нищо им нямаше, от днешна гледна точка изглежда е било излишно.

# 29 047
Цитат
Имам право да съм доволен или не, както казах,плащам здравни осигуровки! В болниците е анархия,а ковид пътека за свежи финанси!

С тези здравни осигуровки, които плащаме не може да се поеме сумата за лечението.
А ковид заробва болниците - унищожавайки и персонала, и финансите им. Само ремдесивира, който са приложили за 1 човек струва почти два пъти, колкото пътеката за него.

# 29 048
При майка ми Ковид протича с температура ту 37.4, ту под 36 късно вечер. Днес не е вдигала, но кашлицата ѝ се засилила.

# 29 049
При майка ми Ковид протича с температура ту 37.4, ту под 36 късно вечер. Днес не е вдигала, но кашлицата ѝ се засилила.
Един Геломиртол дали няма да ѝ помогне? Само предполагам, не изписвам лечение.

# 29 050
Не, изпила е всичко възможно за кашлица през годините. Вече над 12 години е с кашлица, която никой не успява да каже на какво се дължи. Лежа по много болници, правиха ѝ какви ли не изследвания, лечения, нищо не помага. Затова много се притеснявах да не хване този вирус, защото няма да разбере ако се влоши, понеже си кашля постоянно.

# 29 051
Колко може да са тези осигуровки? Ремдесивирът е към 300 евро за флакон, слагат по 5-6 на курс на лечение. Доста над 2000 лв. излиза. Като махнем сумата за термометър, който по принцип не се осигурява отпреди демокрацията, пак си остава стабилна сума само за едното лекарство, а едва ли е било само то.

# 29 052
  • София
Той не е ли за втечняване на секретите?

# 29 053
Старина Калина, и аз така кашлях нон стоп. Години. До октомври миналата година когато карах нещо ковидоподобно, но не доказано. За пръв път тогава имах под 36 темп., никога преди това. Но от тогава кашлицата ми спря и година не бях кашляла. Майтапех се, че ковида ми е излекувал кашлицата. Другото, което подозирах е ремонта. Зад един шкаф имало черна плесен, може би аспергилус. Може пък и от това да е било. Вижте да няма вкъщи мухали и плесен.

# 29 054
Не, изпила е всичко възможно за кашлица през годините. Вече над 12 години е с кашлица, която никой не успява да каже на какво се дължи. Лежа по много болници, правиха ѝ какви ли не изследвания, лечения, нищо не помага. Затова много се притеснявах да не хване този вирус, защото няма да разбере ако се влоши, понеже си кашля постоянно.
Може да е от някое лекарство, ако приема. Баба ми навремето така кашляше от едно лекарство за  хипертония, което ѝ  изсушаваше гърлото.

Общи условия

Активация на акаунт