Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 233
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 250
Имате ли представа къде правят ПСР с електронно направление?

# 29 251
Имаш ли т? Сатурацията как е?
Повечето хора се подобряват след 7ми ден.
Някакви кръвни пускахте ли със съпруга?

Днес дойдоха на гости едни роднини и накрая изтърсиха, че предната седмица били на сватба от 240 човека. Идеше ми да ги удуша. Април един от тях ни зарази.
Нямам температура.Мъжа ми има 37,4-37,7.Мъжа ми върви 2дни след мен.Днес ще пускаме пср.И аз незнам защо толкова късно.Защото се паднаха почивни дни и личната така каза.Правихме си бързи антигенни-отрицателни.На мъжа ми на първия ден,моя вчера.Сатурации не сме мерили и кръвни нямаме.

# 29 252

За София препоръчвам Геника. Не се влиза вътре, лаборанта си подава ръката през прозорец и взима пробата. Подава се личната карта и се диктува номера на направлението.
Предполагам обаче, че се приема навсякъде, където има сключен договор с НЗОК.

# 29 253
Във всички големи лаборатории.

# 29 254
На седми ден от първите симптоми и положителен тест днес и майка ми е загубила обоняние. Явно се случва във втората седмица от боледуването.

# 29 255
Направих ПСР. Утре резултат. Днес май кашлям повече. При меренето на сатурацията първо ми показа 91 и изтрещях, но почна да се вдига постепенно фо 97-98.
Дали може да настъпи сериозно влошаване от 10 ден нататък?

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 13:11 от pandorina

# 29 256
Може, да. При мен най-тежката криза беше на 19-ти ден.
Но това не означава да се шашкаш, че и при теб ще е така.

# 29 257
Защо ти е този ПСР? Ти си болна втора седмица, може и нищо да не отчете.

# 29 258
Еее, веднъж някой да реши да си направи ПСР. Много е права дамата. Отвреме на време излизат и отрицателни.

# 29 259
Може, да. При мен най-тежката криза беше на 19-ти ден.
Но това не означава да се шашкаш, че и при теб ще е така.
В какво се изразяваше влошаването при теб? На кой ден постъпи в болница? Замаяно ми е дори в легнало положение.
Дева, ПСР ми трябва първо за да мога да докажа, че съм го преболедувала със сертификат. Също ако не дай Боже се наложи болница. Аз мислех, че вече се оправям, ама сега нещо сатурацията леко пада 96 и после става 97,98. И замайването.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 13:55 от pandorina

# 29 260
Цитат
В какво се изразяваше влошаването при теб? На кой ден постъпи в болница?
Имах ковид пневмония от 5-я ден, приеха ме на 14 ден за повече кортикостероиди, че започнах да правя кризи с кашлица, храчки, задух, посиняване на устните и носа и т.н. А виенето на свят беше още от началото. Но аз съм с рискови хронични заболявания и се очакваше тежко протичане, така, че не се шашкай.

# 29 261
  • Другата България
Направих антигенен рано сутринта отрицателен.
И моя е отрицателен.
Пуснах и за антитела, утре резултат, да видим там как са нещата.

# 29 262
Аз за съжаление обратно в темата.
Мой много близък ваксиниран приятел е болен, много бързо му са се появили симптоми близки до моите и ме пита какво да очаква.
За потребителите от чужбина , някой случайно има ли идея как се процедира общо казано ако човекът има само европейска здравна карта, но няма личен лекар в страната и не говори езика? Не става въпрос за България.

# 29 263
В коя държава е?

# 29 264
В Словакия.
Звъннал е на шефката си, която го е посъветвала да звънне на застрахователя си. Той го прави и ги пита дали говорят английски, при което отсрещната страна му казва не и му затваря.

Общи условия

Активация на акаунт