Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 441
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 29 370
Ауу направо съм възмутена.Вчера се разбрахме с личната след като излязат резултатите, че ще се чуем  за лечение.Като излязоха кръвните й се обадих-каза че са добре,а после пср като излезе вече беше минал 1час извън работното й време и тя не вдигна.Днес вече в работно време й звъннах-не вдига и после в кабинета вдигна сестрата,която каза че са видяли резултата и каза че  сме имали лечение..Викам че само от неотложния парацетамол сутрин,аспирин вечер,витамини и антибиотик/който не пием/.Щяла да говори с докторката и щели да звъннат.Сетих се че и до днес е болничния и малко преди да им свърши раб.време пак звъннах и ми затвориха телефона...
Направо незнам какво да правим.Нито лечение имаме.Нито болничен
А между другото и при нас РЗИ звънна така набързо и ни карантинира.Много се отчаях...

И от какво точно си възмутена? Излезли са ти резултатите, чули сте се с ЛЛ, имаш назначено лечение, а дали го спазваш, си е твоя работа. Болничен ще ти дадат, щом си с ПСР, си в официална карантина.
За какво искаш през час да си говориш с ЛЛ? Ако всичките им пациенти с ковид, започнат да им звънят непрекъснато за най-малкото нещо, как ще си вършат работата тези хора, кога ще почиват?
Разбирам, ако имаш някаква промяна в състоянието, налагаща промяна в терапията, допълнителен преглед, снимка, прием в болница, да звъниш. Ама излязъл ти ПСР, чули сте се час преди това, какво искаш да ти каже повече? Наистина не разбирам.

# 29 371
  • Другата България
Тъкмо това щях да питам.
Лечение назначено, но не го пиете, вие си знаете защо.
В същото време си възмутена.
От какво?

# 29 372
Аз и мъжа ми сме болни.Аз се разболях 2дни преди него,затова най вероятно  моя пср е дал фалшиво отрицателен резултат.
Лечение ни е назначено от неотложен кабинет,който без излязал пср ни диагностицира.
А за звъненето при личната тя го каза,а и на пср го пише.Не го измислям аз.Аз съм пациент,който се осигурява и понеже карантината ме ограничава да посетя кабинета,се налага да го "посетя"по телефона.
Тя каза че след резултата от пср ще назначи лечение и ни пусна болничния само до днес,защото не се знаели резултатите.Аз от документи не разбирам.Автоматично ли ще се поднови тоз болничен? Затова се възмутих..Все пак трябва й да се отчета на работното място.

# 29 373
Можете ли да ми кажете след преболедуване на Ковид кога (колко време е хубаво да е минало от болестта) и какви изследвания е добре човек да си пусне за проверка на постковид проблеми? Чувам, че болестта оказва влияние на сърце, бъбреци, дробове.... Но как да проверим това или просто да чакаме симптоми?

# 29 374
На мен веднъж ми звъняха и веднъж ме провериха, като едновременно с това и ми връчиха документа за карантина.
Доста бързи бяха и от рзи и от районното, а и учудвашо мили. Даже никой не пропусна да ме пита как съм и да ми пожелае бързо оправяне.

Една приятелка във Варна няколко пъти ги проверяваха за две катантини време, вечер беше.

# 29 375
  • София
Аз не разбирам - кой печели от това, че успокоявате всички с позитивен тест, че никой не проверява никъде?
Ами не е верно. Е, ако сте в Гюрлево - сигурно не е толкова лесно.
Пък, ако някой смята, че няма да го проверят, споко - ще му организираме проверка. Глобата е соленка Simple Smile
Приятна разходка!

А смятате, че вечер няма кой да проверява? Приятна разходка Wink

# 29 376
Не успокояваме, споделяме опит. Аз лично си спазвах карантината, но съм неприятно изненадан, че полицията и РЗИ дори не се свързаха с мен. Не смятам това за правилно, защото има положителни хора, които не спазват мерките доброволно. Тоест контрол трябва да има, а това, че не са проверили мен, вероятно значи, че не са проверили и други, по-малко съвестни.

В нашия квартал редовно се мотае полиция вечерно време. Няколко пъти са ме спирали късно вечер/през нощта за проверка на лични документи. Тоест след 10-11 вечерта, дори да няма риск да те проверят у дома, има риск да го сторят на улицата.

# 29 377
От дълго време не съм влизала темата. Боледувах в края на март. Не съм ваксинирана, нямам хронични заболявания. Освен, че от 1 месец се лекувам от невролог с НСПВС, и физиотерапия отделно, поради схванат врат. На рентгенова снимка на шийни прешлени показа остеофити и дискова херния. Може да е случайно, но може ли да е постковид синдром??? Нали ковидът увреждал мускули, сухожилия, периферна нервна система.
 Вече съм добре и мина това с врата, неврологът написа "Радикулопатия". Но от днес усещам в кръста
 дискомфорт при навеждане, стрелкаща болка по нерв. Сигурно и за тази поясна област съм за рентген или Ямр.
  Но когато бях под карантина, ходих  на рентген на бял дроб, като никой не попита каква съм (болна, здрава) и нямаше отделен коридор. Това е огромна грешка и май само в България е всичко смесено. Освен в Токуда.
 На мен от МВР ми звъняха тогава, и казаха, че и нощем ще проверяват. Но никой не ме е проверявал. С големи трудности получих 2 пъти разрешения от РЗИ за излизане  за кръвни изследвания и 1 рентген.

# 29 378
  • София
Не успокояваме, споделяме опит. Аз лично си спазвах карантината, но съм неприятно изненадан, че полицията и РЗИ дори не се свързаха с мен. Не смятам това за правилно, защото има положителни хора, които не спазват мерките доброволно. Тоест контрол трябва да има, а това, че не са проверили мен, вероятно значи, че не са проверили и други, по-малко съвестни.

В нашия квартал редовно се мотае полиция вечерно време. Няколко пъти са ме спирали късно вечер/през нощта за проверка на лични документи. Тоест след 10-11 вечерта, дори да няма риск да те проверят у дома, има риск да го сторят на улицата.
Норе4с, ако сте бил болен по време на ноемврийската или следващата вълна - действително не смогваха тогава. Ама буквално казвам не смогваха да проверяват...., което не значи, че не са си реорганизирали дейността...

# 29 379
Октомври-ноември бях болен, да. Но родителите ми бяха под карантина (поради пътуване) май 2020г. Тогава проверяваха уж всички наред. И тях абсолютно никой не ги е търсил. Не знам какво и що са реорганизирали, но контролът върху изпълнението на карантинните мерки ми изглежда незадоволителен.

Ако са променили нещо за добро - много хубаво.

# 29 380
  • пустинята Гоби
Баща ми беше болен преди няма и месец, никой от РЗИ не му се обади и дефакто карантината му беше чисто доброволна.

Хайде няма нужда и нощем да те проверяват. Стоиш си вкъщи и спиш, вероятно болен и притеснен, дай сега да почнат да звънят и от полицията, че съвсем да се смахне човек.

# 29 381
Можете ли да ми кажете след преболедуване на Ковид кога (колко време е хубаво да е минало от болестта) и какви изследвания е добре човек да си пусне за проверка на постковид проблеми? Чувам, че болестта оказва влияние на сърце, бъбреци, дробове.... Но как да проверим това или просто да чакаме симптоми?
Пуснете си кръвни изследвания. Ако има отклонения идете на съответния специалист /примерно при завишен Д димер на съдов хирург, при повишена кр. захар или отклонение на щитовидни хормони на ендокринолог/.
Ако кръвните ви показатели са ок и нямате оплаквания, просто си живейте живота Simple Smile

# 29 382
Още никой не ми е звънял и не ме е проверявал, така че можете да си направите изводите за реорганизацията им. Отделно, че не знам да има закон, който да ме задължава да си вдигна телефона по всяко време и на непознати номера. Може да спя, да се къпя, да съм в тоалетната, да правя нещо друго и да съм си зарязала телефона в друга стая. Как пък да не си имплантирам телефона в задника, че да не пропусна скъпоценното обаждане от рзи или полицията. Има си даден точен адрес, да заповядат на вратата, ако ги чуя де, че звънец нямам.

# 29 383
  • Варна
Не успокояваме, споделяме опит. Аз лично си спазвах карантината, но съм неприятно изненадан, че полицията и РЗИ дори не се свързаха с мен.
С теб май бяхме горе-долу по едно време, миналата есен, тогава бяха толкова претоварени, че не проверяваха, дори не успяваха да прозвънят всички. И на мен не ми се обадиха ни от полиция, ни от РЗИ изобщо. По едно време се чудех правилно ли съм видяла, че тестът ми е положителен и влизах в сайта на лабораторията да се уверя.

# 29 384
Аз съм била под карантина, кварталната всеки ден ни посещаваше. Даже предложи да ни напазарува. А като влязох в болница ми звъннаха "Покажете се на прозореца". Да бе, викам, ама съм в болницата със системи       ...

Общи условия

Активация на акаунт