Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 464
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 355
rally, бързо оздравяване на всичките ти близки!
DeVa®, както и другите съфорумнички са написали, болните си седят вкъщи, изолирани.
Няма снимки, ходене по изследвания и пр.

Благодаря ти, Катерица! И на другите момичета също. Flowers Hibiscus
Бях сигурна, че е така, но исках да пишете от 1 лице.
Недопустимо е заразно болни да ходят където и да е, затова е карантината. Но у нас всичко е проформа и на хартия.

# 29 356
Доколкото разбрах здравният министър е бил при Ризова миналата седмица и е казал, че от 13.09 хората на домашно лечение ще получават лекарствата си безплатно.

# 29 357
Доколкото разбрах здравният министър е бил при Ризова миналата седмица и е казал, че от 13.09 хората на домашно лечение ще получават лекарствата си безплатно.
Това не ми се вярва да се случи. Майка ми още е болна, вече минаха две седмици, втори АБ пие.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 13:46 от mimi.7299

# 29 358
Обадиха ми се от РЗИ, много бързо, от вчера ми е теста. Аз имам следния въпрос как мислите. Понеже след петък реално ще са минали 14 дена, живот и здраве и с чиста съвест мога да нарушавам официалната карантина... дали проверки могат да се правят вечер примерно след 21,22 ч? Щото реално се предполага, че човек тогава спи и може и да си изключи звука на телефона.

# 29 359
Здравейте, мъжът ми е с ковид, днес го приеха в болница. Аз съм с отрицателен тест и 10дневна карантина като контактна на него. Сега ми казва, че като го изпишат от болницата щял да има още 14дни карантина. Въпросът ми е, ако сте запознати, с моята карантина какво се случва след тези 10 дни, приключва или нови 10/14 дни и за мен?
Би ли споделила защо го приеха в болница и на кой ден.А ти имаше ли симтоми?
Приеха го, защото си направи снимка и има пневмония. И понеже не намерихме пулмолог да го види, той се шашна и личния му даде направление за хоспитализация. Реално можеше и вкъщи да се лекува, но го достраша. На 9ти ден от симптомите, 7ми ден от карантината. Аз нямам никакви симптоми, децата също. Правих тест, когато и той прави, моят е отрицателен.
А сега доволен ли е от избора си да отиде в болница?Добре ли се чувства там?

# 29 360
  • София
rally, бързо оздравяване на всичките ти близки!
DeVa®, както и другите съфорумнички са написали, болните си седят вкъщи, изолирани.
Няма снимки, ходене по изследвания и пр.

В момента имам колежка, която е с 1- ва игла АЗ, втора игла Пфайзер, въпреки това, заразена и боледува. Изолирана е вкъщи.
Има Т, загуба на вкус и обоняние, болки в тялото и умора.
Лошо.
Следете - доколкото ви е възможно, състоянието й, и пишете тук как се развива. Може пък за 1 ден всичко да изчезне?

# 29 361
Пандорина, ти обиколи града докато беше заразна, сега питаш. Нали взе тест за сертификат, карантината си я прецакала отдавна.

# 29 362
Сега аз незнам с тоз отрицателния тест болна ли съм и защо ми показа така теста.Минало е време ли?А може ли да е объркан моя или неговия.Има ли тука други такива случаи.Единия положителен,другия не,а и двамата болни.
А дали по нататък се правят пак изследвания и снимка

В нашия случай 100% е сигурно, че ММ "донесе" вируса, но той беше с отрицателен, аз с положителен тест правени по едно и също време. Той изкара много леко - разстройство 2-3 дни, детето боледува общо от първия симптом до оздравяването 30-40 дни. А аз и до момента не се чувствам здрава. Утре стават 5м от първия симптом.

# 29 363
Дева, глупости пишеш. Ходих само до Токуда за снимка и кръв в ковид зона! И сега не питам дали ми разрешавате да излизам, а дали има проверки късно вечер.

# 29 364
Здравейте, мъжът ми е с ковид, днес го приеха в болница. Аз съм с отрицателен тест и 10дневна карантина като контактна на него. Сега ми казва, че като го изпишат от болницата щял да има още 14дни карантина. Въпросът ми е, ако сте запознати, с моята карантина какво се случва след тези 10 дни, приключва или нови 10/14 дни и за мен?
Би ли споделила защо го приеха в болница и на кой ден.А ти имаше ли симтоми?
Приеха го, защото си направи снимка и има пневмония. И понеже не намерихме пулмолог да го види, той се шашна и личния му даде направление за хоспитализация. Реално можеше и вкъщи да се лекува, но го достраша. На 9ти ден от симптомите, 7ми ден от карантината. Аз нямам никакви симптоми, децата също. Правих тест, когато и той прави, моят е отрицателен.
А сега доволен ли е от избора си да отиде в болница?Добре ли се чувства там?
Добре се чувства, поуспокои се. Поне засега...

# 29 365
Ауу направо съм възмутена.Вчера се разбрахме с личната след като излязат резултатите, че ще се чуем  за лечение.Като излязоха кръвните й се обадих-каза че са добре,а после пср като излезе вече беше минал 1час извън работното й време и тя не вдигна.Днес вече в работно време й звъннах-не вдига и после в кабинета вдигна сестрата,която каза че са видяли резултата и каза че  сме имали лечение..Викам че само от неотложния парацетамол сутрин,аспирин вечер,витамини и антибиотик/който не пием/.Щяла да говори с докторката и щели да звъннат.Сетих се че и до днес е болничния и малко преди да им свърши раб.време пак звъннах и ми затвориха телефона...
Направо незнам какво да правим.Нито лечение имаме.Нито болничен
А между другото и при нас РЗИ звънна така набързо и ни карантинира.Много се отчаях...

# 29 366
Пандорина, проверки по домовете не знам дали има, но ако случайно те спрат и проверят на улицата със сигурност ще разберат, че нарушаваш карантината. Има единен регистър на карантинираните лица.

# 29 367
Нас за 8ми ден вече, никой не ни е проверил. От Рзи се обадиха на 3-4 ден.

# 29 368
Обадиха ми се от РЗИ, много бързо, от вчера ми е теста. Аз имам следния въпрос как мислите. Понеже след петък реално ще са минали 14 дена, живот и здраве и с чиста съвест мога да нарушавам официалната карантина... дали проверки могат да се правят вечер примерно след 21,22 ч? Щото реално се предполага, че човек тогава спи и може и да си изключи звука на телефона.

Толкова късно ме съмнява, но знае ли човек. Мен ме провериха 2 пъти от МВР. Първо ми звъня кварталния и ме разпитва надълго и нашироко. После идваха неделя вечер, било е някъде малко след 20ч, искаха да им се покажа на прозореца. Дъщеря ми също я провериха 2 пъти - кварталния и патрулка. Патрулката звъни събота 13.30ч директно на звънеца долу на входа. Ние нали карантина като контактни и не отваряме, но по домофона се уточнихме. Детето спеше, но ме накараха да я събудя и да им се покаже, като я измайтапиха, че много спяла.
Та вие си преценявайте кое и как.

# 29 369
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ауу направо съм възмутена.Вчера се разбрахме с личната след като излязат резултатите, че ще се чуем  за лечение.Като излязоха кръвните й се обадих-каза че са добре,а после пср като излезе вече беше минал 1час извън работното й време и тя не вдигна.Днес вече в работно време й звъннах-не вдига и после в кабинета вдигна сестрата,която каза че са видяли резултата и каза че  сме имали лечение..Викам че само от неотложния парацетамол сутрин,аспирин вечер,витамини и антибиотик/който не пием/.Щяла да говори с докторката и щели да звъннат.Сетих се че и до днес е болничния и малко преди да им свърши раб.време пак звъннах и ми затвориха телефона...
Направо незнам какво да правим.Нито лечение имаме.Нито болничен
А между другото и при нас РЗИ звънна така набързо и ни карантинира.Много се отчаях...

Aз не разбрах- и двамата ли сте болни или само мъжа ти?

Иначе лечение за вируса няма.

Може да се подтисне имунитета с кортикостероиди, ако прекалено се развилнее имунната система и поддържа много висока температура дълго време

Или ако те е нападнала и някоя бактерия, се взима антибиотик

Иначе чай, витамини, леки разходки и проветряване

Наблюдаваш се и си записваш всичко

Общи условия

Активация на акаунт