Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 691
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 340
Къде е това при вас? Пред коя п-ка има фургон с безплатни тестове и при личната влизат само отрицателни?

# 29 341
Къде е това при вас? Пред коя п-ка има фургон с безплатни тестове и при личната влизат само отрицателни?
В София, 18 ДКЦ.

# 29 342
Имам късмет, че ЛЛ не е в ДКЦ, а в блок, на 1 етаж. Всички чакат навън, в чакалнята, която е стандартно антре, влиза само 1, вратата е постоянно отворена, откакто има пандемия. Въвел е строг режим, без записан час не приема. Вътре също работи на отворен прозорец, зимата беше с дебело яке и шапка.
Едновремешните седянки на бабите за рецептурни книжки са отдавна забравени.
Мен ме лекува по телефона, не ме е пращал нито на изследвания, нито на снимка.

# 29 343
  • в кукувиче гнездо
Здравейте! Какво мислите, имам ли достатъчно антитела?

Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG anti-spike (AU   H    352.5       AU/ml    < 50 (-) negative; >50 (+) positive; потенциално, протективен титър 1050, тестът включва вирус неутрализиращи антитела

Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG anti-spike (BAU   H    50.06       BAU/ml    < 7.1 (-) negative; >7.1 (+) positive
Не мисля, че са достатъчно. След ваксина ли ги проверявате или след боледуване?

След боледуване началото на ноември.
Достатъчни са, моите са горе долу с такива стойности. Правих ги преди седмица, ца да видя дали да се ваксинирам. Показах резлутата на мои близки лекари и лаборанти. Всеки ми каза - не се ваксинирай още, имаш достатъчно антитела. И не, не са антивакъсри нито лекарите, нито пък съм аз.

# 29 344
  • Пловдив
В сертификата има ли някъде данни за личната карта на лицето?

Предстои смяна на ЛК, дали сега да извадим сертификат със старата или до месец като излезе новата? Не ми е спешен. След боледуване е, не след ваксина, ако има значение.

# 29 345
В сертификата има ли някъде данни за личната карта на лицето?

Да При регистрация се въвежда
Номер на лична карта.

Предстои смяна на ЛК, дали сега да извадим сертификат със старата или до месец като излезе новата? Не ми е спешен. След боледуване е, не след ваксина, ако има значение.

# 29 346
  • Немция
Както е написала precios, седиш вкъщи в карантина. Ние излизахме само за тестовете.
При нас се обаждаха от здравната служба да ни питат как сме, добре ли се чувстваме.

Ето препоръката на Роберт Кох Институт как да се действа при ковид.
Инфекцията с корона може да протече по различен начин. Може да протече напълно без симптоми (асимптоматично), но може да доведе и до сериозно заболяване на COVID-19. Леките симптоми са чести. Повечето от засегнатите не се нуждаят от хоспитализация и могат да се възстановят у дома. В тези случаи лекарят ще препоръча, например, лекарства, свалящи температурата или лекарства за кашлица, ако е необходимо и в зависимост от симптомите.

Ако здравословното ви състояние не се подобри през първата седмица на заболяването или ако симптомите дори се влошат с напредването на болестта, от съществено значение е да се свържете с вашия общопрактикуващ лекар по телефона. Ако имате нужда от медицинска помощ извън нормалното работно време, най-добре е да се свържете с дежурната медицинска служба на телефон ******. При спешни случаи, напр. Например, ако имате остър задух, обадете се на 112.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 09:52 от Бибит

# 29 347
  • Пловдив
Да, знам че се въвежда, затова и питам дали после в документа го има и дали ще е валиден, след като ЛК е сменена. Simple Smile

# 29 348
Няма посочена лична карта в сертификата. Само дата на раждане.

# 29 349
А нещо да кажете за антибиотиците.Който е боледувал пил ли е и кога.Чудя се ако ни изпишат какво да ги правим.И още нещо...казаха нещо че ще има безплатно домашно лечение.Вярно ли е

# 29 350
  • Буркина Фасо
А нещо да кажете за антибиотиците.Който е боледувал пил ли е и кога.Чудя се ако ни изпишат какво да ги правим.И още нещо...казаха нещо че ще има безплатно домашно лечение.Вярно ли е
аз го пих 1 седмица. май беше антибиотик, но изписан за грип.
за дом.лечение - кой ще те лекува безплатно ? не ми стана ясно.

# 29 351
Вчера разбрах, че познати в Англия, живеещи в малък град,  заразени цялото семейство. Мъжът работи в завод и общувал с контактен. Явно тези заводи и цехове са голям развъдник. Лошото е, че съпругата му е бременна последните месеци, имат момиченце на две-три години и ги е заразил и двете. Дано жената мине леко и без последствия, че в това състояние е много неприятно, май не са ваксинирани. Тук близките им са много конспиративно настроени, което си е нормално явно за България. Въпреки непукизмът, който показваха роднините в България преди тази случка, сега са страшно притеснени. Чудят се как не могъл мъжът да се изолира, за да избегнел заразяването на семейството. Та всички са силни на приказки, но като твои близки хора са заразени нещата се променят. Поне в Англия може човек да разчита на по-добро здравеопазване.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 10:45 от daisy12

# 29 352
И аз вчера чух по радиото, че лекарствата, пулсоксиометъра и снимки ще са безплатни за болни от ковид и лекуващи се у дома. Но дали е само проект и от кога ще влезе в сила не ми стана много ясно

# 29 353
Здравейте, мъжът ми е с ковид, днес го приеха в болница. Аз съм с отрицателен тест и 10дневна карантина като контактна на него. Сега ми казва, че като го изпишат от болницата щял да има още 14дни карантина. Въпросът ми е, ако сте запознати, с моята карантина какво се случва след тези 10 дни, приключва или нови 10/14 дни и за мен?
Би ли споделила защо го приеха в болница и на кой ден.А ти имаше ли симтоми?
Приеха го, защото си направи снимка и има пневмония. И понеже не намерихме пулмолог да го види, той се шашна и личния му даде направление за хоспитализация. Реално можеше и вкъщи да се лекува, но го достраша. На 9ти ден от симптомите, 7ми ден от карантината. Аз нямам никакви симптоми, децата също. Правих тест, когато и той прави, моят е отрицателен.

# 29 354
rally, бързо оздравяване на всичките ти близки!
DeVa®, както и другите съфорумнички са написали, болните си седят вкъщи, изолирани.
Няма снимки, ходене по изследвания и пр.

В момента имам колежка, която е с 1- ва игла АЗ, втора игла Пфайзер, въпреки това, заразена и боледува. Изолирана е вкъщи.
Има Т, загуба на вкус и обоняние, болки в тялото и умора.

Общи условия

Активация на акаунт