Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 740
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 295
Здравейте! Какво мислите, имам ли достатъчно антитела?

Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG anti-spike (AU   H    352.5       AU/ml    < 50 (-) negative; >50 (+) positive; потенциално, протективен титър 1050, тестът включва вирус неутрализиращи антитела

Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG anti-spike (BAU   H    50.06       BAU/ml    < 7.1 (-) negative; >7.1 (+) positive
Не мисля, че са достатъчно. След ваксина ли ги проверявате или след боледуване?

# 29 296
  • Другата България
Щом са се появили симптомите тестът трябва да покаже. Затова веднага тест. Сега да питам. Докато не получа обаждане от РЗИ и полиция подлежа ли на проверка? Щом си положителен значи си заразен нали?
Да.

# 29 297
  • Буркина Фасо
Докато не получа обаждане от РЗИ и полиция подлежа ли на проверка?
Да.
по-скоро не.
кой ще я проверява и на какво основание?

# 29 298
В нашата отчетна тема писа потребителка, чиято майка и син са имали антитела и сега пак са се разболяли. Детето го е карало безсимптомно първия път. Антителата са били май месец. Сега го изкарало по-тежко.
Бабата януари е била болна. Сега също по-тежко го карала Sad

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 20:44 от Дъждец

# 29 299
Здравейте! Какво мислите, имам ли достатъчно антитела?

Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG anti-spike (AU   H    352.5       AU/ml    < 50 (-) negative; >50 (+) positive; потенциално, протективен титър 1050, тестът включва вирус неутрализиращи антитела

Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG anti-spike (BAU   H    50.06       BAU/ml    < 7.1 (-) negative; >7.1 (+) positive
Не мисля, че са достатъчно. След ваксина ли ги проверявате или след боледуване?

След боледуване началото на ноември.

# 29 300
  • Пазарджик
А може ли да ми препоръчате тест от аптеката. Кой показва най-вярно?

# 29 301
Сега аз незнам с тоз отрицателния тест болна ли съм и защо ми показа така теста.Минало е време ли?А може ли да е объркан моя или неговия.Има ли тука други такива случаи.Единия положителен,другия не,а и двамата болни.
А дали по нататък се правят пак изследвания и снимка

# 29 302
  • Другата България
Докато не получа обаждане от РЗИ и полиция подлежа ли на проверка?
Да.
по-скоро не.
кой ще я проверява и на какво основание?

Отговорих на въпрос №2.
Въпреки, че според мен и на въпрос №1 отговорът е "да".
Мен ме провериха от РУ преди обаждането от РЗИ.

# 29 303
Важното е дали сте вкарани в системата, а не кога ще ви звъннат от РЗИ. Те могат и да не звъннат, или да го направят на десетия ден. На мен още не са ми звъннали от столичното РЗИ, а от седми съм положителна. За мен щом има положителен тест, значи си под карантина, затова и карантината започва да тече от деня с положителен тест. А и не е редно да се ходи навън като знаете, че сте позитивни.

# 29 304
Silvia.si след боледуване антителата са добри над 1050 или 130 по другата скала. Вашите са недостатъчни за защита.

# 29 305
  • Другата България
Важното е дали сте вкарани в системата, а не кога ще ви звъннат от РЗИ. Те могат и да не звъннат, или да го направят на десетия ден. На мен още не са ми звъннали от столичното РЗИ, а от седми съм положителна. За мен щом има положителен тест, значи си под карантина, затова и карантината започва да тече от деня с положителен тест. А и не е редно да се ходи навън като знаете, че сте позитивни.
Това ми беше мисълта, ама Бонго нали все да изправи кривите краставици....Blush

# 29 306
Загубата на вкус и обоняние само за ковид ли е типично? От 5 септември бях 2 дни с температура до 37.7, болки в цялото тяло, включително и в очите при всяко местене на ляво-дясно, лесна уморяемост и от четвъртък съм без обоняние и вкус. Имах моменти, в които не можех дълбоко да си поема въздух, но сякаш вече отминаха.Тест не съм правила, нито изследвания или снимка.

# 29 307
  • Другата България
А изолира ли се поне?
И вкус, и обоняние едновременно...поне аз не знам да са симптом на друг вирус, различен от ковид, нека и други да кажат. Но се губят на ден 5 до 7 от началото на боледуването, при теб е като по учебник.

# 29 308
Да, изолирах се.
Точно на 5 ден ми се загуби обонянието.
А след колко време се връща, че е много тегаво на моменти така Rolling Eyes
Някакви изследвания трябва ли да се правят след това или лекарства да се пият? По принцип избягвам да пия лекарства, дори и сега нищо не пих, освен 1-2 нурофена, 3-4 дни амбрекс и инхалации с пулмикорт.

# 29 309
На мен след 4 дена ми изтичат 14 дена от първите симптоми,т.е.ако бях с ПСР от ден 1 в петък щеше да ми свърши карантината. Но силно ме съмнява, че тестът ще ми е отрицателен тогава. Излиза, че и това с карантините е... несигурна работа.

Общи условия

Активация на акаунт