Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 103
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 29 565
Май станаха големи панаири.Обадих се на личната,а тя на БП.От там едни разпити по телефона.Че едва дойдоха.Като дойдоха се накараха.Искаха данни за личната.Това не било спешен случай.Било нормално така да се чувства.Болеста била такава.Ама го прегледа.Сатурация 97,кръвно нормално.Преслуша го.Всичко наред.Така се чувствал от дехидратацията,дето не се хранел и т.н.Каза за тези ковид зони със зелени коридори.Трябвало от личния направление май нещо.Иначе се плащало.Сега незнам как ще звънна на личната.Може да са й се накарали.Каза след ден,два да ходим на изследвания в тези зони.И как ще стане не ми е ясно

# 29 566
Я не го приемай чак толкова вътрешно. Хич да не ти пука. Да не си лекар, че са знаеш кое е спешно и кое не?  Имаш болен човек вкъщи, видимо влошено здравословно състояние, много ясно, че ще се обадиш.
Ако пък от бърза помощ звъннат на личната ви лекарка, явно хич не са претоварени. Те да няма само с вас да се занимават.
След два дена си св обаждаш на личната лекарка и на рзи, полиция и прочие, и си отивате на преглед както са ви посъветвали.

# 29 567
А защо просто не отидохте в спешен център за Ковид? Все пак БП не са за рутинни прегледи. Така нито снимка, нито кръвни ще имате. Слушалката е почти без значение при Ковид.
И аз не мисля, че ще се карат на личната, така че не се притеснявай за това.

# 29 568
А защо просто не отидохте в спешен център за Ковид? Все пак БП не са за рутинни прегледи. Така нито снимка, нито кръвни ще имате. Слушалката е почти без значение при Ковид.
И аз не мисля, че ще се карат на личната, така че не се притеснявай за това.
Първо звъннах на личната.От там тя така реши да действа.Къде са тези спешни за ковид?От БП казаха че са платени.Изобщо май никой не е ориентиран в процедурите.Казаха също че било рано за изследвания.Били правени преди 4 дни,т.е доста скоро.Аз съм от Варна.Ако някой знае къде да ходим моля да пише.

# 29 569
  • София
Някой разбира ли от рентгенови снимки?. Тази е ва свекърва ми, казали са, че е добре и не е за болница

# 29 570
И моят личен ми каза, че ако се налагат изследвания, трябвало да се обадя на БП да дойдат, да ме закарат на изследвания и да ме върнат. Точно в този момент осъзнах, че не е редовен. Не може да викам БП като мога да отида и сама и да заемам линейка, която в същото време е много по-нужна на някой в наистина тежко състояние. То преди ковид линейките бяха крайно недостатъпни, а сега е направо грехота да ги викам, защото трябва да ида на изследвания.
Моята температура се държи странно. Вчера сутринта беше 37.2, после в 16:30 падна на 36.6, след това играеше между 37 и 37.4, не съм пила нищо да я свалям. Възможно ли е да се дължи на ПМС според вас? Разсъждавам си тук, че ако беше заради вируса, нямаше без нищо да пада, а щеше да си стои 37.4 или да се покачва.

# 29 571
Може да варира от вируса. Не помня ти по ли антибиотик? Аз съм в чудене да го спирам ли, Азитрокс 6 дена. От сутринта една болка в областта на ляв бъбрек. Сатурацията май е понижена, вчера 97/98,сега ту 96,ту 97,веднъж 95....Пулмоложката каза да спирам азитрокса, но да пусна кръвни утре сутрин, та почвам и аз да търся телефони и да звъня... Личната от вчера не ми вдига телефона.

# 29 572
Може да варира от вируса. Не помня ти по ли антибиотик?
Пих Азакс 7 дни.

# 29 573
Май станаха големи панаири.Обадих се на личната,а тя на БП.От там едни разпити по телефона.Че едва дойдоха.Като дойдоха се накараха.Искаха данни за личната.Това не било спешен случай.Било нормално така да се чувства.Болеста била такава.Ама го прегледа.Сатурация 97,кръвно нормално.Преслуша го.Всичко наред.Така се чувствал от дехидратацията,дето не се хранел и т.н.Каза за тези ковид зони със зелени коридори.Трябвало от личния направление май нещо.Иначе се плащало.Сега незнам как ще звънна на личната.Може да са й се накарали.Каза след ден,два да ходим на изследвания в тези зони.И как ще стане не ми е ясно
Не ги мисли, в крайна сметка щом лекар се е обадил какъв им е проблема.
Като бяхме болни 2 пъти съм викала БП, скараха ми се, че не сме били за тях. Вторият път твърдяха, че е към края,нямало нужда от снимка. Да, ама бях записала час за скенер и го водихме мъжа ми, който се оказа с пневмония.

# 29 574
Бронз, не знаех, че сте от Варна. Дали са платени, също не знам. Ние ходихме в Токуда, а там е само на частно. Нека някой друг сподели, който е ходил в държавните болници.

# 29 575
  • varna
При предната вълна през март, не бяха платени Ковид зоните във Варна.

# 29 576
  • Terra incognita
Здравейте, имам следния въпрос.
Колко време горе- долу човек е заразен за околните? 10-15 дни?
Става дума за човек с пневмония и отрицателни тестове.
И защо при някои хора с пневмония тестовете излизат - ?

# 29 577
Здравейте, имам следния въпрос.
Колко време горе- долу човек е заразен за околните? 10-15 дни?
Става дума за човек с пневмония и отрицателни тестове.
И защо при някои хора с пневмония тестовете излизат - ?
Защото тестовете хващат вируса докато е в носоглътката. Пневмонията не е симптом на Ковид, а последствие от него. Смята се, че след 14-тиден вече не си заразен.
Пневмония не се развива само от ковид.

# 29 578
  • Terra incognita
Знам, че пневмония не се развива само от Ковид, но сред познати, които последната година бяха с пневмония и отр тестове, след месец имаха антитела, така че човек винаги трябва да има едно наум.

# 29 579
bronze, въобще не се притеснявай, щом ЛЛ е решил да им се обади. Те от БП какво очакват, да ги викат само за супер тежки случаи ли?! И би трябвало да знаят, че ковид се влошава в тези срокове.  Дехидратацията също може да бъде опасна, на ММ сърцето му беше излязло от ритъм заради това. Може да вземеш от аптеката стоперал хидра и да пие само преварена/мнерална вода.
На твое място бих говорила пак с ЛЛ, да му кажа какво се е случило и да питам какво да предприемем. ЛЛ знае и какви са били показателите от изследванията, какво е общото състояние на пациента.

insane , не разбирам от снимки, не съм лекар. Но виждам, че пише фиброзни промени, което го има при ковид, но и не само, може да са от преди ковид. Лошото е, че там е загубена белодробната тъкан, но при ковид има информация, че били обратими.
Така, че на твое място бих действала още. Кой е казал, че е добре и не е за болница? Рентгенолог ли? Ако да, въобще не разчитай на тяхното мнение. Често те не ги разчитат читаво. А прегледаха ли я, кръвни?

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 14:40 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт