Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 698
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 700
Ако пие НСПВ, може от тях да го боли корем. И все пак бих потърсил лекар сега, защото идва уикенд.

ПС: Не се заяждам, но думата е потискам, без Д, не поДтискам. Масово се бърка.

# 29 701
При тези лекарства за Ковид е задължително да пие нещо за стомах. Иначе Ковид сам по себе си не удря в стомаха и не са му там усложненията. Пие ли нещо такова - Нексиум,  Фамотидин, друго... И пробиотик трябва да пие.

# 29 702
  • София
Ако пие НСПВ, може от тях да го боли корем. И все пак бих потърсил лекар сега, защото идва уикенд.

Прав си, аз даже се връщах да редактирам и да слагам Д-то 😤
Bronze, бърза помощ или тираж отново

# 29 703
След две дози файзер (юни месец), детето ми донесе от градината ковид (групата затвори вчера), аз днес съм с положителен тест. Симптоми- лека температура, болка в ставите, хрема. А и вълчи глад.

# 29 704

Пие апири вечер.Левокса днес в 10ч. Сутринта пи пулсет.Пробиотик също пи.Казва че има горчив вкус в устата

# 29 705
Казва че има горчив вкус в устата

Пак насочва към рефлукс - качване на стомашен сок към гърлото. Има нужда от хапчета за стомах.

# 29 706
Бронз, сатурацията му как е?

# 29 707
Цитат
То и незнам как ще го изпие като няма апетит и го боли стомаха/въпреки че пие пулсет/.
Това е за стомаха, от типа на нексиум е - ИПП.

При тези лекарства за Ковид е задължително да пие нещо за стомах. Иначе Ковид сам по себе си не удря в стомаха и не са му там усложненията. Пие ли нещо такова - Нексиум,  Фамотидин, друго... И пробиотик трябва да пие.

При някои хора ковид удря и в стомашно-чревния тракт. Мен ме удари и там и всяка криза беше свързана с подуване преди това.  А за делта нали съобщават ,че била свързана и с такива проблеми.  Така, че може да е от лекарства, а може и от ковид, лекарите трябва да преценят.

# 29 708
  • Germany
Горчивият вкус е от лекарствата. Тряба да се насилва да хапва и да пие много течности.

# 29 709
Целия му корем тупка.Темп. стигна 39,2.Казва че му се гади.Не иска да взема хапчета.Може  да е имал преди проблеми със стомаха и да не му носи.Сатурацията 95.Кръвно 130/90.пулс 90.Искал да пие глюкоза да му отминело...

# 29 710
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Може би е коремната аорта

# 29 711
  • София
обаждайте се на Бърза помощ, какво чакате?

# 29 712
Може би спешния кабинет на "Св. Марина" е вариант. Ако не стане там търсете начин за прием в болница, според мен.

# 29 713
обаждайте се на Бърза помощ, какво чакате?
Обадих се преди половин час.Сега не ми вдигат 112

# 29 714
  • София
Бронз, отивайте с кола в спешното на голяма болница с ковид отделение.
За хоспитализацията на майка ми отреагираха много адекватно и ЛЛ, и в спешното на Окръжна болница в София... пълни изследвания и хоспитализация след 2-3 часа.

Общи условия

Активация на акаунт