Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 056
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 29 715
  • София
Карайте го директно в спешното на болницата тогава, не можете да чакате повече 112. А през това време продължавай да звъниш, все пак.

# 29 716
Отивайте направо в "Св. Марина". Междувременно ако случайно имаш познати в болницата говори да съдействат за прием или поне за подробен преглед.

# 29 717
Днес му се пада 9 ден, казват че 9,10 са тежки. Щом има температура и други оплаквания след 7 ден може би е добре да се прецени и прием на кортикостероиди. А някаква онлайн консултация с ковид специалист възможна ли е?

# 29 718
Не знам как сега реагират от БП, но като ги виках преди единия път дойдоха за 6ч, а другия за 3ч. Ако имате вариант с кола го закарайте до болница.

# 29 719
Вдигнаха от 112 и казаха че бил подаден сигнала.Щели да дойдат.Ама кога не се знае.Ако тръгнем с кола и през това време дойдат какво става

# 29 720
Ами ако ще ги чакате 6 часа, няма какво да се чувствате "неудобно" да тръгнете сами. Ако прецените, звъннете на 112, че пътувате към спешния център и толкова. И без това, като идваха при мой близък, от БП сложиха една инжекция и след час човека колабира вкъщи.
Не искам да ви плаша, достатъчно ви е притеснено, просто сме в ситуация да се спасяваме сами.

# 29 721
Бронз, слагай оцет на челото и където минават артерии - на врата, оцветени чорапи и течен аналгин ако не е пил скоро друго. Ако не дойдат до час и му е много зле тръгвайте.

# 29 722
Най-добре тръгвайте към Света Марина и настоявайте за прием. Обадете се на 112, че  отивате към болницата, защото човека изобщо не е добре.

# 29 723
Бронз, за съжаление БП не винаги реагират адекватно при посещение. Ако дойдат и не го за карат в болница, съветът ми е, ако имате кола и ти караш, ако го оставят от спешната в къщи, ти да го закараш. Не знам за болниците във Варна, но вече са писали.
Стискам палци всичко да се оправи.

# 29 724
Бронзе, моят съпруг през април беше с такава температура, силна кашлица. Отидохме в спешния кабинет на Инфекциозна болница, в същия двор със "Св.Анна" е, където сте ходили снощи. Но е към "Св.Марина". Приеха го и на третия ден му подобриха състоянието. Разпитват подробно. Общо 8 дни беше в болницата.
....Направо изтръпвам като чета сега. Точно вечерта отидихме, защото през деня нямаше сили и не искаше да върви. Значи със сатурация 92, температурата свали с 1 беналгин до 38,5. Приемащият лекар попита "Защо чак сега идвате? Благодарете се, че имаме място." Одобри, че пие левофлоксацин, но веднага още в полунощ включили и система с други лекарства.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 20:20 от kristinia

# 29 725
Ние цял ден чакахме БП, накрая половинката ме закара. Само се обади на 112 да им каже да не идват.

# 29 726
Каква е ролята на кортикостероиди че ги предписват при влошаване.И кое най често изписват.Може ли някой да каже как да редуваме антибиотика.Левокса го изпи в 10ч.А вчера в 23ч изпи азитромицина.А азитромицина трябва да е два пъти.Може би трябва някакъв часови интервал.То и незнам как ще го изпие като няма апетит и го боли стомаха/въпреки че пие пулсет/.Температурата беше спаднала на 37,3,а сега пак е 38,3.Така ли ще играе?
Майка ми пиеше сутрин и вечер Азакс, на обяд Левокса.
Връщах се да дочета. Бронз, пиши какво стана ако искаш.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 20:52 от brumm

# 29 727
Bronze, подкрепям казаното от Недоволна. Трябва да настояваш за болница пред БП или да го закараш ти. Реално нямате никакви изследвания. Човекът може да прави цитокинова буря. Днес май му е втори ден на кортикостероиди, а виждаш каква е т.

# 29 728
Добре защо не се правят важните кръвни изследвания като моноцити, CPR и др. а гледам тук се споделят резултати на доказано ковид  боледуващи без тях?

# 29 729
По някои от новините дадоха повече информация за починалата жена на 33 г. Както и предположих, здравно неосигурена...
Сигурно веднага ще ме изтрият, но не мога да възприема това да родиш три деца, за всяко от което трябват многостотин пари на месец, за да му осигуриш нормален живот и развитие, и да нямаш 26 лв. на месец за здравни осигуровки. Не чете реално ще платят нещо, ако се разболееш, но тогава ще се възползват от нашите много по-големи, а ние ще продължим да плащаме от джоба си.
Мъчно ми е за дечицата. Не само че остават без майка, но и реално нямат никакъв шанс за нормално развитие и интегриране в обществото с тази психика на възрастните им роднини.
И малко по темата - имам една първа братовчедка, реално поколение след мене. Голямата кукла е първолак, в може би най-елитното училище у нас (това в Горна баня), приета държавна поръчка с изпити.
Явно там има мисъл за спазване на мерки, а и условия. Имали много открити площи, физическо (а, и народни и други танци в програмата) на открито. Към класната стая - огромна тераса, където щели да учат на вън, докато времето позволява. Лятото, след като я приеха, гледах снимки, в които беше с маска вътре в огромно здание без жив човек наоколо.

Общи условия

Активация на акаунт