Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 906
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 730
  • София
Скоро се засякох с една позната в коридора на поликлиниката. Бяхме ходили за здравна карта (така ли се нарича) за училище. Кабинетите на личните ни лекари са съседни. Седеше с детето за преглед - кашляло с температура. Тя била с температури и други екстри от една седмица, но правила антигенен на не знам си кой ден - отрицателен. Оказва се обаче, че детето ѝ е с Ковид. Та явно и тя е била. Тези антигенни също ли показват отрицателен резултат ако не се направят точно в първите дни?
Иначе разменихме няколко приказки, на метър разстояние дали имаше. С маски бяхме, ама...

# 29 731
  • София
Споко, Miаmiм, за толкова кратко време с дистанция и маски си на сейф сайд.

# 29 732
  • София
По някои от новините дадоха повече информация за починалата жена на 33 г. Както и предположих, здравно неосигурена...
Сигурно веднага ще ме изтрият, но не мога да възприема това да родиш три деца, за всяко от което трябват многостотин пари на месец, за да му осигуриш нормален живот и развитие, и да нямаш 26 лв. на месец за здравни осигуровки. Не чете реално ще платят нещо, ако се разболееш, но тогава ще се възползват от нашите много по-големи, а ние ще продължим да плащаме от джоба си.
Мъчно ми е за дечицата. Не само че остават без майка, но и реално нямат никакъв шанс за нормално развитие и интегриране в обществото с тази психика на възрастните им роднини.
И малко по темата - имам една първа братовчедка, реално поколение след мене. Голямата кукла е първолак, в може би най-елитното училище у нас (това в Горна баня), приета държавна поръчка с изпити.
Явно там има мисъл за спазване на мерки, а и условия. Имали много открити площи, физическо (а, и народни и други танци в програмата) на открито. Към класната стая - огромна тераса, където щели да учат на вън, докато времето позволява. Лятото, след като я приеха, гледах снимки, в които беше с маска вътре в огромно здание без жив човек наоколо.

Съгласна, но дори и здравноосигурена пак търча по частни кабинети и си плащам Simple Smile Все нямат направления тия лекари... Хубаво, че в някои фирми има допълнително здравно и ти покрива и на децата примерно.

# 29 733
  • София
Аз си правих на третия ден от симптомите антигенен- т.е. приемам , че и верен! Защото ако не беше атрицателния тест съм сигурна, че пак изкарах ковид

# 29 734
Някой от преболедувалите бил ли е с такава тъпа температура 37.4? И много бързо се променя. Меря я 37.4, след 20 минути вече е 36.7, след още 20 вече е 37.2 и това постоянно. Странното е, че между 16-17 часа винаги спада около 36.7. Звънях на ЛЛ, каза да пия аналгин 3х1 и в понеделник да звънна. Не ми е лошо, нямам кашлица и задух, само една постоянна замаяност и сънливост, които ввчер изчезват все едно ги е нямало. Извинявам се ако вече съм писала, ама вече не знам къде ми е главата и на кого какво писах.

# 29 735
А кръвното ти как е? Мойто много ниско, особено долната граница. Сега премерих 97/50. Пулсът също се понижава, от 85 първите дни сега е 65. И ме заболява вечер главата отзад на кокалчетста.

# 29 736
При тези лекарства за Ковид е задължително да пие нещо за стомах. Иначе Ковид сам по себе си не удря в стомаха и не са му там усложненията. Пие ли нещо такова - Нексиум,  Фамотидин, друго... И пробиотик трябва да пие.

За жалост ковид удря точно там, където е най-слабото място в човешкия организъм. Това е силно индивидуално. На познати бе засегнат стомаха поради оперирана жлъчка, при други стави, при трети простата. Вирусът е страшно коварен.

# 29 737
Ходите ли до спешното, Bronze?

# 29 738
  • София
Щом не пише сигурно са отишли.

# 29 739
  • София
Баща ми почина днес от коронавирус в болницата. Ваксиниран е с Пфайзер през април.

# 29 740
По някои от новините дадоха повече информация за починалата жена на 33 г. Както и предположих, здравно неосигурена...
Сигурно веднага ще ме изтрият, но не мога да възприема това да родиш три деца, за всяко от което трябват многостотин пари на месец, за да му осигуриш нормален живот и развитие, и да нямаш 26 лв. на месец за здравни осигуровки. Не чете реално ще платят нещо, ако се разболееш, но тогава ще се възползват от нашите много по-големи, а ние ще продължим да плащаме от джоба си.
Мъчно ми е за дечицата. Не само че остават без майка, но и реално нямат никакъв шанс за нормално развитие и интегриране в обществото с тази психика на възрастните им роднини.
И малко по темата - имам една първа братовчедка, реално поколение след мене. Голямата кукла е първолак, в може би най-елитното училище у нас (това в Горна баня), приета държавна поръчка с изпити.
Явно там има мисъл за спазване на мерки, а и условия. Имали много открити площи, физическо (а, и народни и други танци в програмата) на открито. Към класната стая - огромна тераса, където щели да учат на вън, докато времето позволява. Лятото, след като я приеха, гледах снимки, в които беше с маска вътре в огромно здание без жив човек наоколо.
Горките деца, които няма да учат в най-доброто училище в Горна Баня, а майка им не е имала средства да покрие здравните си осигуровки.
Жалко за жената, с Ковид или без, се е оказала жертва на системата, така, както ще се окажат и децата й, нямащи достъп до елитното училище, в което се носят маски. Ще трябва да оцеляват, борейки се, като много други българи.
На потребителката, писала преди мен, съболезнования, показах, чв съм прочела постът ви, нямам предвид, че го харесвам.
Ако желаете, споделете подробности.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 00:11 от brumm

# 29 741
  • София
Много, много лошо. gabiplus, моите съболезнования.

# 29 742
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ох, Габи... съжалявам много Sad
Тоя кошмар няма край...

# 29 743
  • Другата България
Баща ми почина днес от коронавирус в болницата. Ваксиниран е с Пфайзер през април.
Съболезнования.
Светъл да е пътят му. Hug

# 29 744
  • Там,където се събуждам щастлива.

Съболезнования.
Коварен вирус.

Мъжът на моя приятелка го удари също в стомаха. Страшни болки. Взеха го за наблюдение тук (извън България) за 24 часа и след това доста дълго време пиеше лекарство за стомаха. След два месеца се стабилизира.

Общи условия

Активация на акаунт