Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 213
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 30 030
Някоя имала ли е закъснение на менструацията като е карала вируса? Закъснява ми със седмица, а на мен никога не ми закъснява. Бременност е изключена.

# 30 031
Да,днес ми стана лошо.Изгубих безтегловност и щях да припадна,но получих вода за пиене и ме позаляха.Най вероятно е от това че не ям и не пия.Веднага след това изядох един кроасан/заради захарта ако е била ниска/и айрян със сол/ако е било ниско кръвно/И после ми измериха кръвно 150/100.
Мисля че тревогите с мъжа ми станаха много.Днес следобед пак вдигнал темп 39 и се оплака че не му обръщали внимание и не му дали нищо за сваляне.Това до кога ще продължава?Няма ли да се подобри?Нормална ли е тази темп нон стоп такава висока...

# 30 032
  • В тъмната гора.
Да,днес ми стана лошо.Изгубих безтегловност и щях да припадна,но получих вода за пиене и ме позаляха.Най вероятно е от това че не ям и не пия.Веднага след това изядох един кроасан/заради захарта ако е била ниска/и айрян със сол/ако е било ниско кръвно/И после ми измериха кръвно 150/100.
Мисля че тревогите с мъжа ми станаха много.Днес следобед пак вдигнал темп 39 и се оплака че не му обръщали внимание и не му дали нищо за сваляне.Това до кога ще продължава?Няма ли да се подобри?Нормална ли е тази темп нон стоп такава висока...

С коронавирус ли си?

Нормално е съпругът ти да вдига температура при такава инфекция, даже до 10 ден от острата фаза. Мисля, че при 39 градуса би трябвало да се погрижат да му я свалят. Ако сред лекарствата, с които го лекуват има и такова за температура - защото те се слагат мускулно и венозно, най-вероятно няма да откликнат първоначално да му дават и нещо през устата. Трябва да си говори с лекар и да разбере каква му е терапията. По принцип не са толкова безхаберни, но ако са претоварени, трябва да се настоява. Предполагам, че дневно имат поне два пъти визитация на лекари, нека пита тях и да настоява за отговори. Медицинските сестри не решават и е загубена кауза да искаш нещо от тях.

Ако и ти си с инфекция, щади психиката и физиката си. Не реагирай с тревожност на всичко. Съпругът ти е в болница и се надявай, че това все пак е много по-добър вариант, отколкото да се лекува в къщи.

# 30 033
А така... намерих материал в който се казва, че азитромицинът може да причини промени в сърдечния ритъм, в частност брадикардия.. така, че май не е от антистенокардина, а от азитромицина.

# 30 034
Мъжът на Бронз май вече минава 10ти ден.
Според мен трябва да говорите с лекарите да започват Ремдесевир или друга промяна на терапията, докато не е късно.

# 30 035
  • В тъмната гора.
Мъжът на Бронз май вече минава 10ти ден.
Според мен трябва да говорите с лекарите да започват Ремдесевир или друга промяна на терапията, докато не е късно.

От кога е в болница?

# 30 036
За дете с грипоподобни симптоми от два дни какъв тест е добре да се направи? Утре сме на джипито, но тя не праща децата на тест. Домашни виждам, че има на различни марки, коя е за предпочитане?
Личната да му направи бърз антигенен. Имат налични при тях, заплащаш си самия тест, но тя взема секрет и отчита резултата на място. Поне при нас така, а и не съм убедена, че аз бих го взела правилно.
Бронз, изпращам ти мислено много подкрепа! Твоят тест позитивира ли? Опитай да си почиваш повече, то от тревогите няма как, но поне физически се грижи за себе си.
Стискам палци за успешно преминаване през това изпитание!

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 07:18 от Parfait

# 30 037
Какво значение има откога е в болница? Ремдесевир, ако е показан в случая, се слага в началото. Някой ако си счупи крака, няма да чакат да престои 2 седмици в болница преди да му го гипсират. 11-12 дена е с т 39 и повече.

# 30 038
Не знам как стоят нещата в ковид отделенията, но преди за хоспитализиран близък личната се обаждаше в болницата, информираха я за състоянието и провежданото лечение, и ни обясняваше; също е съдействала при проблеми там. Вариант е за тези, които се притесняват дали се прави всичко необходимо - мен ми ставаше по-спокойно когато личната каже, че се действа както трябва, защото ѝ имам доверие. По закон при хоспитализация пациентът има право да бъде посетен от личния си лекар.

# 30 039
  • В тъмната гора.
По закон при хоспитализация пациентът има право да бъде посетен от личния си лекар.

Това е хубаво, дано ЛЛ наистина посети хоспитализирания пациент в ковид отделението.

Какво значение има откога е в болница? Ремдесевир, ако е показан в случая, се слага в началото. Някой ако си счупи крака, няма да чакат да престои 2 седмици в болница преди да му го гипсират. 11-12 дена е с т 39 и повече.

А ти защо се опитваш да ми се караш?
Питам, защото е напълно възможно ако е отскоро в болница да изчакат първите три дни. Защото нали разбираш, той може да си е бил в къщи и 10 дни -15 дни и да е станало късно за Ремдесевира. Защото повсеместно се самолекуват по 2 седмици, докато не стане прекалено необходимо да бъдат хоспитализирани. Включително и аз постъпих така. Имам преки наблюдения от лежащите в нашата стая, а и от съседните стаи, че има голямо подобрение след третия ден на престоя в болница.
Най са ми интересни тези дето и идея си нямат какво е, не са говорили с лекуващи в ковид отделение и си дават мнението. По време на престоя ми питах лекарите, колко души са с Ремдесевир и защо ние не сме и те отговориха, че до сега от началото на пандемията само 3-ма техни колеги са били на такова лечение. Става дума за Пловдив.  
Когато има прекалено много болни и прогнозите са за покачване на бройката, медицинския персонал е претоварен и напрегнат и тези лекарства се дават след много умуване. Заради големите дози кортикостероиди през нашия престой се скараха лекарите помежду си, защото една голяма част от пациентите завишиха кръвното си налягане, имаше опасност от инсулти. Наложи се корекция на лечението. Съответно нищо не е просто ей така, на някой му е дошло на акъла и то трябва да се случи. Престоят в болница не е приятен, даже въобще, но положението е такова каквото е.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 08:45 от _Мishel_

# 30 040
Аз си мисля че много хора не проумяват сериозността на това заболяване просто защото нямат база за сравнение.
А то няма нищо общо нито с грипа, нито с ОВИ.
Хората очакват симптоми на настинка, и в началото наистина започва така, ама после...
Хора, струва ми се че Делтата протича със по изразени симптоми - по висока Т и на легло. Ако сте следили отдавна темата, повечето преди бяха със субфебрилна Т и рядко на легло (не че не развиваха пак усложнения някой от тях).
Те и лекари го казаха това, ама си личи и при случаите в темата.
Бързо оздравяване на всички. Hug

# 30 041
Мъжа ми е от 9.09 със симптоми и от 13.09 с положителен пср.До 15.09 вдигаше не повече от 37,7.На 16.09 вдигна 38,5,а на 17.09 -39 и го приеха в болница.Т.е от 3дни му е 39 темп ,следобед се вдига.Каза че хем бил на системи,хем и нещо мускулно му слагали.За едната вечер каза че му я смъкнали с парацетамол и течен аналгин,но доста трудно-за 7-8 часа.Днес трябва вече да има завеждащ отделение,който да каже повече информация.

# 30 042
Бронз, мъжът ти вкъщи колко дни пи АБ?
Нали го беше спрял?
Мишел, много лошо впечатление ми направи тогава този шеф на Каспела. Хем подвежда хората, че вирусът е безобиден, хем си вкарва автогол, че приема хора без нужда.

# 30 043
  • В тъмната гора.
Нали го беше спрял?
Мишел, много лошо впечатление ми направи тогава този шеф на Каспела. Хем подвежда хората, че вирусът е безобиден, хем си вкарва автогол, че приема хора без нужда.

Абе остави....откачалки колкото искаш. Просто някои хора се мислят за гении и онези простите отдолу са повод за подигравки и присмех. Много просташки постъпки. В тази пандемия поне се видяха истинските лица на много хора.

# 30 044
Нали го беше спрял?
Мъжа ми пи на 10.09 една левокса.Каза че му е зле от нея и не пи повече.На 14.09 почна с азитромицина,т.е 3дни по 1 хапче.На 16.09 пак взе една левокса.Изобщо беше голям хаос с тези антибиотици,защото от 3ма лекари предписани

Общи условия

Активация на акаунт