Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 804
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 32 670
  • пустинята Гоби
Четох те, че се тестваш, Мери Ан, ама съм пропуснала, че заради контакт. Благодаря ти, ще се тества в понеделник, дано е по-добре. Иначе може утре някой да му занесе антигеннен тест. Тъпото е че той вдига и температура и е отпаднал Sad.

Има денонощна, ама свърши вече. Утре може да пратя някой да му занесе тест.

# 32 671
Мими, не вярвам от една среща навън да го е заразила, ако не е кихала или кашляла срещу него. Дано е нещо друго.

# 32 672
Точно в тая тема не мисля, че има нужда да се убеждаваме в опасността от ковид и да се питаме още ли има съмняващи се.

Точно, което не изключва все пак да се попита/ме какво и защо се случва в българските болници и защо сме с толкова висока смъртност, с ниска възрастова граница.
Как какво се случва? То е ясно, лекарите са си свалили ореолите на всемогъщи богове и не могат да поправят безвъзвратно непоправимото. Високата ни смъртност с ковид и без него според мен се дължи на инатливо неглижиране на здравето. Сигурно за поне 80% от хората превенция и профилактика са мръсни думи. Обръщат се към лекар, когато вече преритват, а преди това може и да са минали през врачки, баячки и ходжата да им лее куршум. Предполагам в повечето цивилизовани страни само могат да ни завиждат за нашия бърз и лесен достъп до медицински специалисти и изследвания. При тях това го няма, но профилактиката е на светлинни години от нас. Ние през това време си плюем в пазвата да не ни срещне мечка и когато това се случи, започваме да плюем калпавите лекари

# 32 673
  • При семейството си
За липсата на профилактика съм напълно съгласна. И тази пандемия трябва да ни амбицира и пациенти, и медицински персонал да искаме коренна промяна в Системата.

# 32 674
  • sofia
Има ли преболедували с висока температура, над 38 градуса и колко време продължи ? Имаше ли усложнения? Аз съм вече трети ден с ковид, поне 2 пъти в денонощието вдигам над 38 градуса. Дали да очаквам усложнения? В понеделник ще се обадя на ЛЛ.

# 32 675
От днес и аз с Ковид. Файзер в края на м. Май. 2дни лежахме в Пирогов с малкия тази седмица и явно там съм го прикачила. В понеделник ще звъня на ЛЛ. Чудя се има ли смисъл да правя официален ПСР, с домашен го хванах. Карантинирахме се всички вкъщи.
Заболя ме силно главата и предвид, че бяхме в болница реших да се тествам.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 21:40 от Kisses{P}

# 32 676
От днес и аз с Ковид. Файзер в края на м. Май. 2дни лежахме в Пирогов с малкия тази седмица и явно там съм го прикачила. В понеделник ще звъня на ЛЛ. Чудя се има ли смисъл да правя официален ПСР, с домашен го хванах. Карантинирахме се всички вкъщи.
Заболя ме силно главата и предвид, че бяхме в болница реших да се тествам.
Дано с това и да приключи боледуването ви. Детето как е?

# 32 677
  • Сф
Този тест е положителен, нали? Назален е. С бъркане в носа

# 32 678
  • София
Оф, Пюр, да. Детето ли? Съжалявам.

# 32 679
  • в страната на чудесата
Да. За съжаление...

# 32 680
Абсолютно +

# 32 681
  • Сф
Да, детето. Вече е с 37,4. Ех..
Сама си го направи, тя знае. Аз четох, четох..викам кое в кое се слага . Бръкна си до сълзи, въртя , капа и за съжаление...боли я и глава . Сега се е притеснила много! Мен , не ме питайте... благодаря ви, стиснете по едно палче Simple Smile

# 32 682
  • Пловдив
Няма нужда от силни притеснения и вълнения, защото това само влияе по-лошо върху състоянието. Успокойте се и слушайте лекарят какво ще ви каже. Не при всички протича тежко, така че кураж и не се отчайвайте - това е най-вредно от всичко.

# 32 683
  • София
Леко да минава!

# 32 684
  • Варна
Pure Love, стискам!! Моето малко дете го изкара много леко така ще е и при вас за 3-4 дни!

Общи условия

Активация на акаунт