Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 299 253
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 655
Парацетамол/аналгин за Т, но над 38 градуса.
Леко да минава!

# 32 656
Не съм убедена, че аспирин протект е за деца. Колко е голямо детето? Консултирайте се първо!

# 32 657
  • София
Излезе към 19ч ПСРът на детето. Положителен естествено. Сега какво следва? Чакаме РЗИ, пишем на вайбър утре на личната (неделя е) или какво?
За сега се чувства болна, но не сериозно - 37.1 -37.3 температура само следобед,  хрема и овреме на време кашля, но не сериозно. СЕЛЕН, цинк, вит Д и авирон пие. От утре ще почне и от малкия аспирин по 1т., но днес е с по-силен цикъл. Друго?
Ами това е. За аспирина пак попитайте лекарката дали може да се дава на деца. Кашлицата каква е суха или влажна?

# 32 658
Не съм убедена, че аспирин протект е за деца. Колко е голямо детето? Консултирайте се първо!

Тя май е пълнолетна.

# 32 659
happy doc, благодаря! Питам за повторно  боледуващи, без ваксина. Казваш за колеги, а каква част от преболедувалите се заразяват повторно и след колко време? И при преболедувалите ли минава по-леко?

Rady Valcheva 692595, според Регламента, след 11 дни, заразеният вече не би трябвало да пренася зараза, дори и да даде положителен тест. Няма изискване да правиш тест, след карантината.
Но все пак - ММ прояви симптоми, някъде около 10-12 ден от контакта.

Да, точно заради тези случай, които чувам,че хора проявавят симптоми след 10 и повече дни се притеснявам, дали може и да аз съм преносител и докога. И като цяло след като аз нямам симптом, може ли да заразя някого.
И аз проявих симптоми 10тина дни след като мъжът ми се разболя, а живеем в малък апартамент не се е изолирал от мен.

# 32 660
  • 1st floor
То детето е студентка на 21 години! Simple Smile
Утре ще информирам шефските тела, че ще съм карантина,  но до кога? Как се брои?

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 07:22 от НеПоКоРнА

# 32 661
Болното "дете" е студентка!
Не околна, дано да мине леко вируса за нея, но и вие се пазете, че вече имам познати ваксинирани, които са болни в момента.
Вари ѝ пилешки бульон, топъл и с много лимонов сок. Стискам палци бързо да оздравее, а вие да се разминете с гадината.

# 32 662
Непокорна, бързо да минава и моята щерка е на толкова. Давай топли течности, супи леки също. Ще мине те са млади!

# 32 663
  • София
То детето е студентка на 21 години! Simple Smile
Утре ще информирам шеф шефските тела, че ще съм карантина,  но до кога? Как се брои?

От деня на излизане на теста.

# 32 664
  • пустинята Гоби
Хора, аз имам следния казус. Баща ми беше болен преди два месец от ковид, с доказан ПСР. Във вторник е срещнал позната на улицата, която му се обадила на другия ден, че е с корона вирус (не знам как е установен). В четвъртък баща ми е със симптоматика, днес събота вече е с температура 37,8, сополи, болки в гърлото, отпадналост и лека кашлица. Аз съм в шах. Почвам да си мисля, че ПСР-а от август е бил неточен. Тогава симптомите му бяха само отпадналост и разстройство. Не е ваксиниран, не успяхме да го убедим Sad.

# 32 665
  • София
Защо сте в шах? Направил ли е тест сега? Нека направи...., не винаги температура и хрема са ковид.

# 32 666
  • Другата България
Хора, аз имам следния казус. Баща ми беше болен преди два месец от ковид, с доказан ПСР. Във вторник е срещнал позната на улицата, която му се обадила на другия ден, че е с корона вирус (не знам как е установен). В четвъртък баща ми е със симптоматика, днес събота вече е с температура 37,8, сополи, болки в гърлото, отпадналост и лека кашлица. Аз съм в шах. Почвам да си мисля, че ПСР-а от август е бил неточен. Тогава симптомите му бяха само отпадналост и разстройство. Не е ваксиниран, не успяхме да го убедим Sad.
Антитела имаше ли?
Сега има и грипоподобен вирус.

# 32 667
  • пустинята Гоби
Не сме, той живее сам в друг град. Ще направим в понеделник.

Роналд, знам че има други вируси. Семейството ми не е спряло да боледува от август, а корона не сме карали. Обаче срещата с позната ме притеснява много.

Не успя и антитела да провери. Какво да ви кажа, малко не може да му се обяснява кога, какво да прави. Сега се е спекъл и слуша, ама кел файда.

# 32 668
  • Другата България
Ако си ме чела, при мен стана същото.
Два дни през ден по 30 минути в кабинета на ОПЛ, на закрито, тя с ковид. Без да знае.
След точно 5 дни хрема. Обаче само хрема, и леко гърло. И аз от контакта се притесних.
Три отрицателни теста.
А баща ти е бил и навън....нека направи тест, дано не е това.

# 32 669
Денонощна аптека в другия град няма ли за един бърз тест. Да не го мисли.

Общи условия

Активация на акаунт