Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 300 411
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 640
Дано не продължи, тази вълна дано е последната толкова страшна и смъртоносна! Hands Pray

# 32 641
happy doc, им ли много повторно заразени, имаш ли информация? Пожелавам ти по-леко дежурство, колкото е възможно.

HrisAni, съболезнования за колегата ти, мир на душата му.
Ковид наистина е много непредвидим, понякога изведнъж има рязко влошаване. Аз го изпитах на 19-я ден, благодаря на екипа, че ме спасиха.

# 32 642
Diorela, всички които стигнаха до реанимация, не са ваксинирани. От колегите също започват ,отново да се заразяват, след ваксина,или прекаран ковид,  но им минава леко, почти без проблем .
Докато, българина не разбере,че от това се мре и трябва да се ваксинира ще страда цялото общество.

# 32 643
Здравейте на всички !
От доста време следя дискусията, но все като читател, сега се престраших и да пиша.
Имам въпрос и бих се радвала да чуя мненията ви.
Темата с коронавируса много ме вълнува напоследък, повечето ми познати го изкаваха  и естествено нямаше как да подмините и нас.Правя уточнение, че не сме ваксинирани.
ММ има положителен тест вече 10 дни, като първият симптом / треска/ се появи преди около 13 дни.
/След два положителни домашни тест  последва и ПСР-а също положителен/.
Забавихме се с ПСР-а защото беше петък и чакахме личната лекарка до понеделник следобед да пусне код.
ММ получи еднократна треска и може би 2 дни болки в главата, абсолютно нищо друго.
Аз не успях да се разболея или поне нямах абсолютно никаква симптоматика, като по никакъв начин не съм се пазила от него, защото и аз не излизам от вкъщи, а и напрактика в жилищете, в което живеем трудно можем да се изолираме.
  Питането ми към вас е, след като аз от днес се водя,че не съм карантинирана, тъй като  подлежа на 10 дневна карантина, небходимо ли е да си правя тест и какъв? / имам домашен отрицателен тест/.
Не знам какъв тест е подходящо да направя, антиген? за антитела или кръвни изследвания ?
Много ми е притесненто, защото от понеделник трябва да съм на работа.
 Безопасно ли е ?
 Възможно ли е да съм преносител или ?
 Как е най-редно да се постъпи?
 Има ли хора в моята ситуация?
Благодаря!

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 20:41 от Rady Valcheva 692595

# 32 644
happy doc, благодаря! Питам за повторно  боледуващи, без ваксина. Казваш за колеги, а каква част от преболедувалите се заразяват повторно и след колко време? И при преболедувалите ли минава по-леко?

Rady Valcheva 692595, според Регламента, след 11 дни, заразеният вече не би трябвало да пренася зараза, дори и да даде положителен тест. Няма изискване да правиш тест, след карантината.
Но все пак - ММ прояви симптоми, някъде около 10-12 ден от контакта.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 18:30 от Diorela

# 32 645
В болниците в момента е ада от най големите ми кошмари. Няма смогване, психически и физически сме смазани.  Отивам на дежурство и се моля, поне само един човек да ми умре.,докато го разчистим е настанен следващия. Пак ще кажа, че хвърлят 1 сестра с 1 доктор на 7- 8 интубирани в крайно тежко състояние. И въпреки всичко, се прави и невъзможното за тия хора.
Аз такъв ад и ужас за 24 години в реанимация не съм преживявала. Няма как да го разберете, отвън, няма.
Ясно ни е на повечето, че е така, съжалявам всички, които сте в огъня в момента, дано имате още силици да спасявате животи!

Ако това продължи още 1, 2 години се виждам ,като пациент в психиатрията, най- малко.
Респект за това което правите! Дано това да е последната вълна, искрено го желая заради себе си и заради хора като Вас! Бъдете здрави, това е най-важното!

# 32 646
За да ви мине, леко и без усложнения, трябва ваксина. Тези, които са боледували предната вълна, нямат гаранция за следващата, как ще премине. При нас ,всички се ваксинираха, дори след като прекараха ковида.
И пак няма гаранция, освен да премине без усложнения .

# 32 647
Здравейте искам да попитам тези от вас на които са болни от Ковид децата с какви симптоми са?

Детето ми преди 2 седмици беше с вирус болно, от вчера пак е болен вчера го заболя гърло, днес вече не го, но пък се появи ужасна хрема и от нея започва да кашля няма и температура, вече при какъвто и да е симптом си мисля за Ковид
Става дума за дете на 10 години
Дъщеря ми го е изкарала заедно с мен. Помня, че имаше само лека хрема, давах няколко дни витамин С и хомеопатични - Инфлуцид основно. Тествах я наскоро, почти 1000 са й антителата, а боледувахме март. На 3,5 беше тогава.

# 32 648
happy doc, ако ми беше приятел във фейса, бих те цитирала на всичките ми познати антиваксъри, които си публикуват глупостите. Дано издържите. Вие сте герои и трябва да ви увеличат заплатите.

# 32 649
  • Варна
Точно, което не изключва все пак да се попита/ме какво и защо се случва в българските болници и защо сме с толкова висока смъртност, с ниска възрастова граница.
Ами така е. Ненормално висока смъртност и не ни топли особено фактът, че все още има места в болниците, с което се мъчат да замазват очи политиците. Не всички починали са отишли късно в болницата, със сигурност това е една от причините, но не единствената.

# 32 650
Представям си колко е претоварен персонала Sad А как може западните държави да са 70/80/90% ваксинирани, а ние 20 едвам едвам с все фалшивите сертификати??

# 32 651
happy doc, благодаря! Питам за повторно  боледуващи, без ваксина. Казваш за колеги, а каква част от преболедувалите се заразяват повторно и след колко време? И при преболедувалите ли минава по-леко?

Rady Valcheva 692595, според Регламента, след 11 дни, заразеният вече не би трябвало да пренася зараза, дори и да даде положителен тест. Няма изискване да правиш тест, след карантината.
Но все пак - ММ прояви симптоми, някъде около 10-12 ден от контакта.

Да, точно заради тези случай, които чувам,че хора проявавят симптоми след 10 и повече дни се притеснявам, дали може и да аз съм преносител и докога. И като цяло след като аз нямам симптом, може ли да заразя някого.

# 32 652
Вероятността е твърде малка.

# 32 653
При мен така започна. Диарията е симптом на ковид - среща се по-често при деца и по-рядко при възрастни.
У дома държа активен въглен за внезапни грипове с разстройство (случват ми се през лятото). Действа ми този който е на капсули, таблетките не.
Ако това не отстрани проблема изцяло, използвам от италианската глина/хума Argilla Verde, която се продава в търговската мрежа. На нея изрично пише, че става за вътрешен прием и как да се пие. Преди ползвах Smecta от аптеките, която пак е хума/глина, но откакто я ароматизираха предпочитам италианската.

# 32 654
  • 1st floor
Излезе към 19ч ПСРът на детето. Положителен естествено. Сега какво следва? Чакаме РЗИ, пишем на вайбър утре на личната (неделя е) или какво?
За сега се чувства болна, но не сериозно - 37.1 -37.3 температура само следобед,  хрема и овреме на време кашля, но не сериозно. СЕЛЕН, цинк, вит Д и авирон пие. От утре ще почне и от малкия аспирин по 1т., но днес е с по-силен цикъл. Друго?

Общи условия

Активация на акаунт