Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 300 132
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 32 625
По колко дена се приема Авирон?
7 дни по схема ,има я на опаковката.
ММ го пи по друга схема... По-интензивно и по-дълго. 3 опаковки изпи общо за 10 дни.
Но стандартното го има в листовката.

# 32 626
Аз пих Авирон, както пише на описанието.

# 32 627
Момичета просто съм много много и аз не намирам думи.
Вчера е починал мои колега от ковид/пневмония. В петък.
Ден преди това, в четвъртък той пусна снимка ухилен до уши ( бог да го прости) настанен в болницата, но изглеждаше супер. И беше написал " ден първо от" страшния" ковид." В смисъл, че не е толкова страшен.
Какво правят в болниците, идея си нямам. Но е страшно.
За протокола не беше ваксиниран, без придружаващи заболявания.

# 32 628
Е, как "какво правят" в болниците? - вършат си работата, претоварени. Вероятно е постъпил късно, както става и в много други случаи, чакащи нещо от съдбата, непоемайки собствена отговорност с правилна и бърза реакция. Отделен е въпросът с липсата на легла за настаняване. Още ли има съмнения за реалната опасност от ковид, "лекият вирус"?

# 32 629
  • Варна
Точно в тая тема не мисля, че има нужда да се убеждаваме в опасността от ковид и да се питаме още ли има съмняващи се. Иначе не знам, колко пък късно да е отишъл ухилен до уши човек?

# 32 630
Как да не е страшен ковида? Не само е страшен, но и е непредвидим.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 17:58 от kristinia

# 32 631
  • При семейството си
Точно в тая тема не мисля, че има нужда да се убеждаваме в опасността от ковид и да се питаме още ли има съмняващи се.

Точно, което не изключва все пак да се попита/ме какво и защо се случва в българските болници и защо сме с толкова висока смъртност, с ниска възрастова граница.

# 32 632
Светла му памет на човека, правят в болницата, но понякога не могат да успеят, не са богове

# 32 633
Скрит текст:
Точно в тая тема не мисля, че има нужда да се убеждаваме в опасността от ковид и да се питаме още ли има съмняващи се.

Точно, което не изключва все пак да се попита/ме какво и защо се случва в българските болници и защо сме с толкова висока смъртност, с ниска възрастова граница.

Отговорът май би бил комплексен. За здравните заведения не ми се коментира, но все нещо трябва да е свързано с пословичната ниска здравна култура и начин на живот, т.е. да се търси лечение и намеса когато ножът опре до кокала. А сега и с тези пръкнали се антиваксърски настроения... златна среда.

# 32 634
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не търсят ли вече доброволци? Като гледам има желаещи, за да отидат, наберат впечатления и ни разкажат.

Най-подмолното на този вирус е с каква скорост се развиват нещата. Наблюдавам го и при нашата роднина. За три дена се влоши, на 5-и ден интубирана.  Първите три дена е ударило страшно в неврологичното й заболяване.

# 32 635
В болниците в момента е ада от най големите ми кошмари. Няма смогване, психически и физически сме смазани.  Отивам на дежурство и се моля, поне само един човек да ми умре.,докато го разчистим е настанен следващия. Пак ще кажа, че хвърлят 1 сестра с 1 доктор на 7- 8 интубирани в крайно тежко състояние. И въпреки всичко, се прави и невъзможното за тия хора.
Аз такъв ад и ужас за 24 години в реанимация не съм преживявала. Няма как да го разберете, отвън, няма.
Взимайте мерки, и да не стигате до болница.
Молете се.

# 32 636
  • Пловдив
Със сигурност сте коментирали, но пак да попитам. Съпругът ми е с коронавирус, днес му излезе ПСР, ние с щерката под карантина ли трябва да сме? Логично е да сме, но ще трябва ли да се тестваме и как стои въпроса с болнчните?
Само ще добавя към останалите мнения, че болничния не е задължителен. Но сте под карантина, да. Ако имате опция да работите от вкъщи, тогава може да не взимате болничен.
Аз в момента съм така - работя дистанционно и не ползвам болничен. За детето - класната ни каза, че нищо не се налага да представям в училище, така че предполагам и болничен няма да взимам за нея, защото и тя премина на дистанционно обучение.

# 32 637
В болниците в момента е ада от най големите ми кошмари. Няма смогване, психически и физически сме смазани.  Отивам на дежурство и се моля, поне само един човек да ми умре.,докато го разчистим е настанен следващия. Пак ще кажа, че хвърлят 1 сестра с 1 доктор на 7- 8 интубирани в крайно тежко състояние. И въпреки всичко, се прави и невъзможното за тия хора.
Аз такъв ад и ужас за 24 години в реанимация не съм преживявала. Няма как да го разберете, отвън, няма.
Ясно ни е на повечето, че е така, съжалявам всички, които сте в огъня в момента, дано имате още силици да спасявате животи!

# 32 638
Здравейте искам да попитам тези от вас на които са болни от Ковид децата с какви симптоми са?
Детето ми преди 2 седмици беше с вирус болно, от вчера пак е болен вчера го заболя гърло, днес вече не го, но пък се появи ужасна хрема и от нея започва да кашля няма и температура, вече при какъвто и да е симптом си мисля за Ковид
Става дума за дете на 10 години

# 32 639
В болниците в момента е ада от най големите ми кошмари. Няма смогване, психически и физически сме смазани.  Отивам на дежурство и се моля, поне само един човек да ми умре.,докато го разчистим е настанен следващия. Пак ще кажа, че хвърлят 1 сестра с 1 доктор на 7- 8 интубирани в крайно тежко състояние. И въпреки всичко, се прави и невъзможното за тия хора.
Ясно ни е на повечето, че е така, съжалявам всички, които сте в огъня в момента, дано имате още силици да спасявате животи!

Ако това продължи още 1, 2 години се виждам ,като пациент в психиатрията, най- малко.

Общи условия

Активация на акаунт