Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 712
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 700
  • пустинята Гоби
В Англия, ако семейството е ваксинирано, дори и да се разболее някой от тях, карантина не се спазва. Имам приятелка болна в момента, но децата ходят на училище, а мъжът ѝ на работа. Те са здрави. Хората започват да третират вируса като средностатистически.

# 32 701
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Pure Love, вярвам, че ще мине бързо и леко! Flowers Four Leaf Clover

За повтарянето: вчера го писах в другата тема, ама разговорът се завъртя по-скоро около друга описана в същия постинг случка - сестрата на моя приятелка беше болна през март - с ПСР доказано, сега отново. Тогава беше сравнително леко, сега е двойна бронхопневмония, вкъщи си е, надявам се, че от тук нататък само ще се оправя.
Това е един от малкото случаи на повтаряне, за които съм чумала в близкото си обкръжение.
Не е ваксинирана.
Моята приятелка е със симптоми (кашлица, хрема, снощи температура, днес - не), с четири бързи отрицателни тестове.  Ключовото е, че е имала много близък контакт със сестра си, която е с положителен тест от следващия ден на контакта. Приятелката ми не се разболя през март, когато беше абсолютно контактна на трима болни. Няма никакви антитела.
В понеделник ще ходи на работа. Учител е. Знае ми мнението, вече ме е страх пак да кажа каквото и да е,
пълна тъпотия - започнах да страня от хора, които се държат неадекватно покрая тоя вирус. Тъжно и гадно.

# 32 702
Има ли преболедували с висока температура, над 38 градуса и колко време продължи ? Имаше ли усложнения? Аз съм вече трети ден с ковид, поне 2 пъти в денонощието вдигам над 38 градуса. Дали да очаквам усложнения? В понеделник ще се обадя на ЛЛ.
Аз бях с 10-11 дни с 38,3 константно. Честно казано не съм пила нищо за сваляне на температурата през цялото време- но и тя като се закова на тая стойност, не помръдна нагоре.

# 32 703
Повтаря, и повторните заболявания в повечето случаи са по-тежки от първото.

# 32 704
На 27г. сме. В края на карантината ни, започнах да получавам паник атаки.
Има вече изключително много информация за това как да се справим с ковид, за профилактика на ковид. На български, на всякакви езици. Мисля че човек изпада в паника, когато няма знания, не е подготвен. Започнете да четете сами, има и видеа по темата, набележете си както профилактика, така и лечение, подгответе се. Това би трябвало да ви даде спокойствие.
При положение че вирусът удря по нервната система, добавки за нервната система биха могли да спомогнат да се успокоите.
Отделно, намерете начин да се отпускате, да не мислите само за това - някакви хобита, някакви приятни занимания, приятна обстановка, хубави преживявания.
Живейте здравословно, за да подсилите организма си. Вашата възрастова група е в по-малък риск, но паникьорите са в по-висок риск.

# 32 705
Повтаря, и повторните заболявания в повечето случаи са по-тежки от първото.

Странна логика, ако след преболедуване повторната среща е по-тежка какво ще е боледуването след спадане на създадения от ваксината имунитет?

# 32 706
Всички психясахме с тоя ковид, това опъване на нервите постоянно е нетърпимо...дано от пролетта спре тази гад!
"Психясването" на болните не е случайно, подозира се невротоксин открит в спайк протеина наличен и в SARS-1.

# 32 707
Естествено, че може да повтори, че и да потрети. Има много такива случаи, обикновено се кара по-тежко. И от март нямаш вече никаква защита, ако не си поне ваксиниран.
Нотарис, този ти коментар е леко неуместен.

Този ми коментар е даже тежко неуместен, предвид контекста, но пък е в крак с последните тенденции, за съжаление.
Даже Лейка вика, че и догодина ще го гледаме същия филм. Ваксинирани и преболедували.

# 32 708
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аман. Догодина ми се играе хоро, пее ми се с пълно гърло на концерт, прегръща ми се с хора така, както ми идва отвътре Sad

# 32 709
В Англия, ако семейството е ваксинирано, дори и да се разболее някой от тях, карантина не се спазва. Имам приятелка болна в момента, но децата ходят на училище, а мъжът ѝ на работа. Те са здрави. Хората започват да третират вируса като средностатистически.
И тук в Ирландия е така. Когато синът ми беше болен, аз тъй като съм ваксинирана не бях длъжна да стоя под карантина. Друг въпрос е, че аз предпочетох да си остана в къщи 10 дни.

# 32 710
Естествено, че може да повтори, че и да потрети. Има много такива случаи, обикновено се кара по-тежко. И от март нямаш вече никаква защита, ако не си поне ваксиниран.
Точно март го карах и имам над 1000 антитела. Преди ваксината.

# 32 711

Да, няма да спре докато простия ганьовец не проумее, че без ваксина няма справяне .
Вижте Европа и Америка,  вече не са в червената зона. Само ние сме на първо място по смъртност и най - малко ваксинирани.

Тоя месец ще правим стачка сестрите, никоя не иска да влиза в ковида при тея нечовешки условия, да видим кой ще гледа тия пациенти.
Аз съм главния инициатор, но не се издържа, ще си гоним правата докрай.
Няма начин една сестра да обгрижи адекватно 8 болни. Това е Нечовешко.
Имах спор с колежка, според която в болниците морят хората с кислород и някъде в света има тайно лекарство за богопомазани, което не се предоставя на човечеството. Та, няма какво да се надяваме всичко това да приключи скоро.

# 32 712
  • София
Нотарис, този ти коментар е леко неуместен.
Точно пък този му коментар си е съвсем уместен.
На каква база ще твърдите друго?

# 32 713
  • Сф
И тук в Ирландия е така. Когато синът ми беше болен, аз тъй като съм ваксинирана не бях длъжна да стоя под карантина. Друг въпрос е, че аз предпочетох да си остана в къщи 10 дни.
Ние ще го мислим. Аз не работя така или иначе.
Снощи дадох Нурофен , заради главата. Още спи. Аз кукнах в 5, викам ако ме тресне, не мога си сготвя пилешката супа.😂 Отвари, чайове сварих, пералня пуснах. Мм както винаги спи. Просто не мога да си го представя 10 дни дОма! Неее'! По- късно почвам да звъня . На лл, на класната . На децата дават ли лл за пи си ар? Честно да ви кажа, хем чета, хем не съм много наясно какво да правя. Моите болни познати се оправят кой как може . Ние сме ваксинирани, август и септември и би трябвало да сме във вихъра на антителата, ама знае ли човек.
Добро утро за всички , забравих да пожелая !

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 08:21 от PureLove

# 32 714
Здравейте, днес ми е 6 ден от положителния ми тест за Ковид. Имам  лека хрема чувствам се много изморена нямам сили, но от днес започнах да изпитвам силни болки в мускулите на краката което много ме притеснява. Ако може да споделите при вас имахте ли подобен симптом като силни болки в крака ръце в мускулите незнам дали е нормално това

Общи условия

Активация на акаунт