Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 922
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 32 715
  • София
Пюр, свържи се с ЛЛ и следвате препоръките.
На моя 15 годишен му предписаха Авирон, витамини и температуропонижаващи. Вдигаше температура за около 48 часа, имаше главоболие може би 5-6 дни, не минаваше от нищо. Няколко дни хрема, после гърлобол. Това беше, на 7 ден правихме домашен тест, беше отрицателен и го пуснах да излиза от стаята си.
Втората седмица само беше уморен, много лежеше и спеше.
Аз на третия ден след теста му усетих де що има симптом. Накрая си направих тест и като видях, че е отрицателен, се успокоих и ми мина ... Не знам дали съм си въобразила (трудно ми е да повярвам) или тялото ми се справило бързо.
Леко да минава, да не се заразите и вие.
Здравейте, днес ми е 6 ден от положителния ми тест за Ковид. Имам  лека хрема чувствам се много изморена нямам сили, но от днес започнах да изпитвам силни болки в мускулите на краката което много ме притеснява. Ако може да споделите при вас имахте ли подобен симптом като силни болки в крака ръце в мускулите незнам дали е нормално това
Да, при мен миналата година болките е тялото (мускули и стави) бяха доста продължителни и силни.

# 32 716
  • софия
Здравейте. Съпругът ми е със симптоми от вторник вечер, сряда положителен PCR. Днес си направих за всеки случай дом.тест, отрицателен ми е. Дали това означава, че не съм заразена? Или все пак до десетия ден има опасност?

# 32 717
Здравейте видях, че започна да се коментира масово ваксинацията, та по този повод искам да ви попитам според вас преболедуването равнява ли се на ваксиниране и ако след преболедуване следващо заразяване се кара по- тежко, това значи ли, че и след минаване на по- продължително време след ваксината ако  се заразиш ще го караш по- тежко?

# 32 718
  • Сф
Свързах се с личната. Утре каза да я заведа и ще и пуска пак тест и ще я прегледа . Иска лабораторен тест.Така каза, беше много спокойна. Душичка ни е тя, познава я от бебе.
Обаче не знам с антигенен карантинират ли вече или само с пи си ар? А карантината 10 или 14 дни е?

# 32 719
Има ли някой ваксиниран който има направен тест за т клетъчен имунитет ?

# 32 720
Има ли преболедували с висока температура, над 38 градуса и колко време продължи ? Имаше ли усложнения? Аз съм вече трети ден с ковид, поне 2 пъти в денонощието вдигам над 38 градуса. Дали да очаквам усложнения? В понеделник ще се обадя на ЛЛ.
Няколко дни бях с темп. постоянно над 38. Оказах се с двустранна пневмония. Непременно се свържете с лекар и направете изследвания, вероятно и на снимка ще ви прати. Бързо оздравяване!

# 32 721
  • София
Карантинират с антигенен, 14 дни за положителния и 10 за контактни от датата на официалния резултат.
Сертификат обаче май не става с антигенен, поне аз не успях да генерирам за сина ми.

# 32 722
  • Варна
Естествено, че може да повтори, че и да потрети. Има много такива случаи, обикновено се кара по-тежко. И от март нямаш вече никаква защита, ако не си поне ваксиниран.
Как пък изчисли и отсече, че от март нямат никаква защита? Напротив, по-вероятно е да имат, поне така твърдят проучванията. Което не значи, че агитирам да не се ваксинират, но хайде да не правим подобни категорични изявления на база кристални топки.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 10:26 от Месечинка виторога

# 32 723
  • sofia
Рори72, а имаше ли някакви признаци, че имаш пневмония? Кашлица, задух?

# 32 724
Повтаря, и повторните заболявания в повечето случаи са по-тежки от първото.
Странна логика, ако след преболедуване повторната среща е по-тежка какво ще е боледуването след спадане на създадения от ваксината имунитет?
Причината да е по-тежка е, че вече си го преболедувал, вирусът е направил поразии, най-общо казано, повторния вирус удря на същите места и те са по-уязвими.

Това не важи за ваксините.

# 32 725
Естествено, че може да повтори, че и да потрети. Има много такива случаи, обикновено се кара по-тежко. И от март нямаш вече никаква защита, ако не си поне ваксиниран.
Как пък изчисли и отсече, че от март нямат никаква защита? Напротив, по-вероятно е да имат. Което не значи, че агитирам да не се ваксинират, напротив, но хайде да не правим подобни категорични изявления на база кристални топки.
Вчера си пуснахме антитела с мм ,една година след преболедуване …все още имаме антитела ,през юни месец пускахме т клетъчен имунитет при норма до 1 ,нашите резултат бяха 650 и 588
,Надям се да ни предпази

# 32 726
Здравейте видях, че започна да се коментира масово ваксинацията, та по този повод искам да ви попитам според вас преболедуването равнява ли се на ваксиниране и ако след преболедуване следващо заразяване се кара по- тежко, това значи ли, че и след минаване на по- продължително време след ваксината ако  се заразиш ще го караш по- тежко?

Няма как да ти бъде отговорено. Никой не знае кое какъв имунитет се създава.
Към момента се смята, че 6 месеца след ваксиниране имаш имунитет и около година след преболедуване имаш антитела. Само времето ще покаже.

Около мен всички сме преболедували по това време миналата година.
Никой не е повтарял. Или ако е повторил даже не е разбрал.
Лично аз мисля, че се сблъсках с Ковид за втори път миналия месец - имах промяна в обонянието леко, миришришеше ми на изгоряло нощем за 3-4 дни, чувствах се зле психически и ми изби херпес на устната.

# 32 727
Според някои проучвания, инунитетът срещу Ковид след преболедуване е много траен. Той не е само на ниво антитела, които е ясно че спадат с времето. Клетъчния имунитет вероятно е много по-траен. Също има твърдение, че имунитетът след преболедуване е много по-силен отколкото след ваксина. Не твърдя, че е на 100% сигурно, но има и тази гледна точка.

# 32 728
  • Сф
Карантинират с антигенен, 14 дни за положителния и 10 за контактни от датата на официалния резултат.
Сертификат обаче май не става с антигенен, поне аз не успях да генерирам за сина ми.
Е, жива и здрава да си! Сега се чух със сестра ми и тя казва,че положителен ли е теста официално, карантинират. Ми ще искам пи си ар тогава. Заради сертификата именно ми беше чуденката.Че може да ни потрябва. Благодаря ти! Така или иначе ще си наблюдавяам детето.
Тя още спи, не знам какво е това спане направо.

# 32 729
  • Варна
Това, че вирусът е направил поразии ми звучи някак странно. Не е задължително да е направил поразии, а и нали все пак организмът се възстановява. Има примери и за по-леко и за по-тежко повторно боледуване, също както се случва и при първа среща. За мен нещата не са черно-бели и няма как да правим категорични изводи и изявления кой как ще го кара при повторно разболяване.

Общи условия

Активация на акаунт