Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 996
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 730
Рори72, а имаше ли някакви признаци, че имаш пневмония? Кашлица, задух?
2-3 дни имах само болки в ушите, които не се влиаеха от капки, после един ден лека кашлица и температура около 37.5, а на следващия ден постянна кашлица, задух, температура 38.7 и повръщане на всичко в т. ч и чиста вода.
Но пневмония може да има и темпер. да е под 36, с кашлица и болки, или пък без нито един от очакваните симптоми - кашлица, задух, болки, температура, а само с обилно изпотяване. А пред кабинета на пулмолога пък имаше човек с пневмония, чийто единствен симптом е бил задъхване при някакво усилие - качване на стълби.
Вирусът е индивидуалист, а организмът на всеки човек уникален. Дори сходни симптоми не означават сходна клинична картина. Направете изследвания, снимка. Не се паникьосвайте предварително, защото аз или друг е бил с вашата симптоматика. Успех!

# 32 731
  • Другата България
Повтаря, и повторните заболявания в повечето случаи са по-тежки от първото.
Странна логика, ако след преболедуване повторната среща е по-тежка какво ще е боледуването след спадане на създадения от ваксината имунитет?
Причината да е по-тежка е, че вече си го преболедувал, вирусът е направил поразии, най-общо казано, повторния вирус удря на същите места и те са по-уязвими.

Това не важи за ваксините.
Може ли линк за официално проучване за написаното?

# 32 732
  • 1st floor
Свързахме се днес с личната. След положителния ПСР от вчера сме в карантира 10 дни контактните - болничен се издава след края на карантината от личния лекар. Изписа една торба лекарства за детето (21 годишно, да поясна), като много ме учуди антибиотика. Тя не е с тежки симптоми и не очаквах. Миналата година, когато бяхме се натръшкали почти всички у нас със съмнения за Корона, не изписа на никой от началото. Само на мен и то чак след 10-тия ден някъде, защото поддържах температура. Или тази гад във вариант Делта е станала по-гадна, или имат вече някакъв готов модел на лечение или личната черпи някакъв опит вече...Факт е ,че преди не изписваше с лека ръка АБ. Ако беше за мен, нямаше да го пия, но за детето не смея да правя експерименти и ще й го взема...

# 32 733
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
НеПоКоРнА, да се оправя бързо момичето ти!
Мисля, че имат наблюдение, че по-бързо се развиват нещата и предпочитат да не рискуват...
А миналата година детето не е било със съмнения за корона като вас, или?

# 32 734
  • В тъмната гора.
Естествено, че може да повтори, че и да потрети. Има много такива случаи, обикновено се кара по-тежко. И от март нямаш вече никаква защита, ако не си поне ваксиниран.
Нотарис, този ти коментар е леко неуместен.
Точно пък този му коментар си е съвсем уместен.
На каква база ще твърдите друго?

Истината винаги е по-добра от лъжата. Повтаря и повторното разболяване е по-тежко от първоначалното.
Не лъжете, въпреки щетите за психиката, по-добре хората да си знаят и да реагират веднага, да търсят помощ, за да го преживеят и да се излекуват.

# 32 735
  • Варна
Може ли линк към официална статистика, проучване или каквото и да е, че преболедувалите през март доказано нямат никаква защита и доказано повторното боледуване е по-тежко? Такава просто няма! Да, има такива случаи, но категорично не се отнася за всички! Та истината понякога е доооста разтегливо понятие. Да кажеш, че може да повтори, че може да нямаш защита и че може да те повтори по-тежко е едно и никой не го отрича. Да отсечеш, че с абсолютна сигурност е така - сори, ама неуместно е меко казано.

# 32 736
Гледам сутрешните новини и ми настръхва косата. Хората умират в линейките,  щото в нито една Софийска болница, в момента няма места.
Кога българите ще осъзнаят сериозността на проблема ? Кога?

# 32 737
Мишел за някой хора не е така. Аз не мога да убедя моята приятелка, че захаросването и премълчаването  на истината през последните дни на мъжът ми не са ми били от полза.
Предпочитам в 10 ч когато е разбрала, че е на респиратор да го бях научила от нея, а не до 14 ч. да си мисля, че подобряването продължава и да го науча от лекаря.
Заряването на главата в пясъка е просто отлагане, не решение, а понякога и може да доведе до  по-голям и негативи

# 32 738
Гледам сутрешните новини и ми настръхва косата. Хората умират в линейките,  щото в нито една Софийска болница, в момента няма места.

80% - като загубят близък.
20% - правят всичко, което могат и има налично като мерки.

И докато не се заведе дело срещу някой тв гуру, за умишлено въвеждане в заблуждение или каквато е терминологията.
Тези, които им дават поле за изява, както се видя са Ваксинирани, дори и да са го преболедували!

# 32 739
Гледам сутрешните новини и ми настръхва косата. Хората умират в линейките,  щото в нито една Софийска болница, в момента няма места.
Това не е от сега и е в цяла България. През август, когато все още нямаше толкова болни, 6 часа чакахме с татко в една стая в спешното да намерят легло. 6 часа без вода, храна и медицински грижи. Ние влизахме да му даваме вода и ябълки. "Нямаме персонал"бе отговора на дежурната лекарка. Добре, че беше с памперс, че тоалетната е химическа извън сградата?!?!, а той беше с инвалидна количка.
И никой не направи нищо да промени системата и да подготви болниците и персонала за това, което сега се случва. А това се случваше и миналата есен/зима.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 14:20 от beba2

# 32 740
  • Варна
Е те министрите не признават, че има проблем и бодро правят сравнения колко сме по-добре от Сърбия и Румъния, сериозно ли очаквате Ганьо да осъзнае, че нещата са много зле? И как да го разбере, няма мерки никъде. По какво да разбере? Ще се усети, когато лично го засегне, нито секунда по-рано.

# 32 741
Може ли линк към официална статистика, проучване или каквото и да е...
Едно, че не за всичко има проучване, второ, че не винаги може да се опрем на проучванията. Човек събира информация от много източници,обработва я, ползва я в съответствие със собствената си логика и ценности. Имаше такъв анекдот, че измежду петима изследователи на руската рулетка, четирима установили, че тя е безопасна. Т.е. нека светне лампичка, че повторното разболяване не е за пренебрегване, без това да води предварително до повишена тревожност.

# 32 742
  • Варна
Лампичката свети и никой не го отрича. Коментираното изказване обаче си е неуместно обобщаващо. В случая беше достатъчно да се каже, че за по-сигурно защита и по-малко тревоги е наложително хората да се ваксинират няколко месеца след преболедуване, защото за съжаление то не е гаранция, че си се отървал трайно от опасността. Всякакви други категорични изявления за липса на защита и гарантирано тежко боледуване са излишни.

# 32 743
Сега в началото на обедните новини по bTV даваха млад мъж, който едва открил вчера работеща Ковид зона. Намерил 3 от списъка, но не действали. В четвъртата му задавали странни въпроси - как е научил за тях, не бил техен контингент, щом не е диагностициран там. Но все пак му направили рентгенова снимка - пневмония. После го препратили в частна болница за преглед, където платил 190 лв. Късметлия, че живее в София. В Силистра нямали никаква ковид зона, само един спешен кабинет.

# 32 744
  • пустинята Гоби
Репортаж на Нова от днес - Стигат ли леглата в болничните заведения

Равносметката от проверката - 6 болници отказаха прием, а седмата хоспитализира пациента (Окръжна болница).

Общи условия

Активация на акаунт