Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 060
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 745
Не съм чела задълбочено темата, но, доколкото разбрах след като моят ковид беше установен с антигенен тест, и въпреки, че бях официално под карантина, даже ми звъняха от РЗИ, няма да получа сертификат за преболедуване щом нямам пср?

# 32 746
Не съм чела задълбочено темата, но, доколкото разбрах след като моят ковид беше установен с антигенен тест, и въпреки, че бях официално под карантина, даже ми звъняха от РЗИ, няма да получа сертификат за преболедуване щом нямам пср?

Абсолютно вярно

# 32 747
Мисля,че Ганьо разчита, че ако закъса,ще звънне няколко телефона и ще намери връзки, както обичайно става у нас.  За съжаление в момента е трудно и с връзки, а също и с пари. В смисъл ситуацията не е обичайното ни кофти здравеопазване.

# 32 748
Повторното боледуване все още не е толкова често срещано, че да се правят изводи дали е по-тежко. Да не говорим, че всеки човек е различен и различно понася вируса. Все едно да кажете, че първоначалното боледуване винаги е тежко или винаги е леко.

Също издиша логиката, че след ваксиниране си защитен от тежко протичане на вируса, а след преболедуване дори го караш по-тежко. Нека да мислим малко повече преди да правим заключения.

# 32 749
Мисля,че Ганьо разчита, че ако закъса,ще звънне няколко телефона и ще намери връзки, както обичайно става у нас.  За съжаление в момента е трудно и с връзки, а също и с пари. В смисъл ситуацията не е обичайното ни кофти здравеопазване.

В момента нито с връзки, нито с пари ,нито с познати можеш да помогнеш.
Да, легла разкриват навсякъде, но кой ще им ги гледа, това е големият проблем.

# 32 750
Аз също чух репортажа за местата.
Спомням си, че когато ние бяхме болни имаше около 9хил. в  болница, а сега са около 6хил.

# 32 751
  • 1st floor
НеПоКоРнА, да се оправя бързо момичето ти!
Мисля, че имат наблюдение, че по-бързо се развиват нещата и предпочитат да не рискуват...
А миналата година детето не е било със съмнения за корона като вас, или?
Да, и тя беше болна ноември заедно с мен и ММ. Тогава само дребният удържа фронта без симптоми.

# 32 752
НеПоКоРнА, ноември доказано от ковид ли сте боледували?
И ние с ММ карахме нещо тежко октомври, ноември, но не беше ковид.

Да се оправя бързо, както и всички болни!!!

# 32 753
  • 1st floor
НеПоКоРнА, ноември доказано от ковид ли сте боледували?
И ние с ММ карахме нещо тежко октомври, ноември, но не беше ковид.

Да се оправя бързо, както и всички болни!!!
Не, не е доказано. Разболяхме след контакт с доказано болен, карахме го по учебник, особено аз. Но тестовете бяха отрицателни, аз правих и тест за антитела - нямах. Личната чак не можа да повярва и искаше лично да ги види. След ваксината не съм правила, дано не съм от късметлиите, които не образуват такива...

Карантинираният у нас ученик как да го подам на класната - през Школо или по вайбър да й  пиша? Как се процедира? Бележка ще получим след карантината...

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 13:34 от НеПоКоРнА

# 32 754
И моите симптоми тогава приличаха много на ковид, теста отрицателен. ЛЛ и приятел инфекционист, в първия момент се зачудиха теста да не е фалшиво отрицателен, но нямах и антитела по-късно. Тестовете и на ММ бяха отрицателни. Имаше и нещо друго, със същите симптоми като ковид тогава - октомври, ноември. Април го карахме с ММ.

ПС Да помоля да коментирате в общата тема, тя е за отдушник. Тук пак се напълни със спам.

# 32 755
Здравейте видях, че започна да се коментира масово ваксинацията, та по този повод искам да ви попитам според вас преболедуването равнява ли се на ваксиниране и ако след преболедуване следващо заразяване се кара по- тежко, това значи ли, че и след минаване на по- продължително време след ваксината ако  се заразиш ще го караш по- тежко?
Никой не знае как ще го изкараш, ако се заразиш повторно. Много хора го изкараха леко, но пък някой починаха.
След преболедуване вероятността да се заразиш повторно засега е по ниска, в сравнение с непреболедувалите и неваксинирани. Но не е ясно точно колко,  в Бг няма такава статистика.
Според някои проучвания, при подходящи условия има вероятност  до 20-30% от преболедувалите да се заразят повторно.
    Та общо взето една ваксина би намалила дори тази сравнително малка вероятност да се заразиш и да се разболееш тежко.
   ПП: Вече има преболедували ваксинирани, които въпреки това са се заразили повторно.
       Общо взето 100% гаранция няма.

# 32 756
Моя приятелка боледувал ноември м.г., леко.
Преди седмици се наложи да се грижи за 2 дни за болен родител с Ковид, през което време е била контактна с други болни в същото жилище. Предпазни средства не е ползвала.
След което се самокарантинира, прави няколко домашни теста-всички отрицателни, ходи и прави PCR и той е отрицателен.
Което значи, че преболедувалите все пак имат някакъв имунитет.

# 32 757
Имат, разбира се, но не е ясно кой и до каква степен. Все още има много "х"-ове  относно звена от заразяването и протичането на болестта. Затова не следва да се абсолютизира нищо. Просто всяко твърдение следва да е в условно наклонение : "би могло", "би следвало"..."случва се" и статистики и набор от емпирични данни няма да помогнат, защото се губи връзката между следствие и причина.

# 32 758
...След ваксината не съм правила, дано не съм от късметлиите, които не образуват такива...

Наш познат, не е боледувал, пролетта се ваксинира, с АЗ мисля, наскоро си прави тест за антитела, нямаше грам. Сложи си след това трета игра. Така че кой знае и при теб.
Аз да питам преболедувалите как сте с паметта?

# 32 759
  • Пловдив
И в този случай как учените мислят ,че ще преборим вируса,след като ваксинирани и преболедували пак се разболяват и заразяват други?Ще се въртим в един кръг,незнайно на никой до кога?

Общи условия

Активация на акаунт