Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 640
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 880
  • София
Мими, би ли споделила коя е тази отговорна пулмоложка?Както и преди казвах, всеки добър пример за адекватен лекар в тези времена е ценен🌻

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 18:24 от Velina25

# 32 881
  • sofia
Колко време предварително трябва да се обадя в районното, че ще излизам до ковид зона? Ако утре сутринта ми е часът, сега ли да го направя или утре преди да излеза?

# 32 882
Мими, а какво те накара да направиш снимка? Нямаш температура, нямаш кашлица, нямаш задух, а решаваш да направиш снимка.., странно ми е ?
Мъжът ми беше болен, заедно карахме...той беше с двустранна пневмония месец и половина...личната ме прати и мен. Нямах обоняние и имах ускорен пулс.После ни пое пулмоложка, много съм доволна от нея!
А какво се случи с обонянието и ускорения пулс?При мен засега това са ми е главно"наследството" от ковида.

# 32 883
  • Пловдив
Колко време предварително трябва да се обадя в районното, че ще излизам до ковид зона? Ако утре сутринта ми е часът, сега ли да го направя или утре преди да излеза?

Ние днес с ММ ходихме на изследвания. Обадих се сутринта преди да излезем.

# 32 884
Мими, би ли споделила коя е тази отговорна пулмоложка?Както и преди казвах, всеки добър пример за адекватен лекар в тези времена е ценен🌻
Аз не живея в София, лекарката е от военна болница в Бургас. Преглежда, преслушва, праща на снимка, след леченето контролна снимка. Изписва антибиотик, имуностимулатори и нещо за оправяне на фиброзите и последствията. Препоръчва дълго пиене на аспирин. Колко е правилно това не знам, но оправи ни, но ние не бяхме тежки случаи. При мъжа ми беше леко, но упорито. Не се изчистваше месец и половина.
bronze обонянието и до сега не е съвсем добре, имам моменти, в които не усещам мирис. Но при мен носът си е проблемен, имам изкривена носна преграда. Изписаха ми вит Б комплекс, доста го пих, но обонянието така си остана. Ускорения пулс се нормализира постепенно.

# 32 885
Аз също съм от ваксинираните и с положителен тест от днес.
Ваксиринирана съм в началото на май - Пфайзер. Три дена бях с температура около 39 градуса, един ден - около 38.2. Сега/пети ден/ - нямам температура. Имах ужасно възпаление на синусите и главоболие. Сега малко синусите се поуспокоиха. Пия Авирон рапид и обичайните витамини - цинк, селен и вит. Д.

# 32 886
Отрицателен ми е теста... Но не ми е хич добре и се надявам поне малко внимание да ми обърнат. Защото май само Covid се лекува в момента.

# 32 887
И при мен след три дни липса ми се яви обонянието , слабо сякаш ,но го има ( с ваксина съм )

# 32 888
Здравейте и от мен Simple Smile) Прави ми впечатление, че от най-малкото движение пулсът ми от 80 се дига на 100-105-115. От какво се получава това? 11 ден ковид

# 32 889
Ниско кръвно?

# 32 890
  • София
Моя приятелка прекара ковид през зимата /в UK/. Сега има тежки болки в ръцете и ще я изследват за артрит, но нещата там се случват бавно. Знае ли се за такъв пост ковид ефект? Много е младаза такова нещо ми се струва.

# 32 891
  • София
И при мен така рязко скача пулса, а съм с високо кръвно. Даже на моменти имам чувството, че се появява по някоя и друга екстрасистола. Веднага замервам за минута - две, но не съм засичала прескачане. Май са някакви единични, но е много неприятно.

# 32 892
  • София
Да попитам тези от вас, с деца ученици (8-9 г.), които деца са минали през ковид делта вълната, с какви симптоми  започнаха, респ. на кой ден от симптомите направихте теста, че доста противоречиви съвети чувам около мен (конкретно за тестването)? Благодаря.

# 32 893
LDH не е ли лошия холестерол, той каква връзка има? Или и там оказва влияние в кръвните?
Аз като направих годишните кръвни по случайност ми съвпадна с ковида (след 2 дена ми излезе +). Та вероятно съм била болна на кръвните. Всичко ми беше наред, но хемоглобина ми беше нисък, хематокrита и LDH. А няма от къде да съм висок холестерол, защото съм по 2 часа във фитнеса 4-5 дена в седмицата от години. Знам какво ям и как да ям и какво правя. МНого се изнендах. Иначе триглицеридите ми бяха супер ниски и добрия холестерол доста висок.

LDL и VLDL са т.нар. лоши холестероли. LDH е нещо друго - лактат дехидрогеназа. Маркер за тъканно увреждане е, не е свързан с липидния профил (HDL/LDL/VLDL/триглицериди).

# 32 894
Здравейте и от мен Simple Smile) Прави ми впечатление, че от най-малкото движение пулсът ми от 80 се дига на 100-105-115. От какво се получава това? 11 ден ковид

И аз бях така, при това карах уж леко ковида. Около месец имах пулс до 110. После сам се оправи. Кардиолог и пулмолог не откриха нещо притеснително.

Общи условия

Активация на акаунт