Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 528
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 32 895
  • Пловдив
И аз съм ваксинирана от средата на юни, Астра Зенека, 7 ден съм с Ковид. Един ден имах 37.4 и не съм вдигала повече. Вторият ден бях с главоболие, световъртеж и гадене. Нямам болки в гърлото и в тялото. Загубих обонянието, започна кашлица, но от вчера доста е намаляла.
Мъжът ми от днес е със симптоми - всъщност само хрема засега. И той е ваксиниран с АЗ.

# 32 896
  • 1st floor
И дъщеря ми е с висок пулс. "Закачих" й моя часовник Гармин и й следя сатурацията и пулса на телефона в другата стая. Малко под 100 удара в минута, а почти не става от леглото. Интересно, че и профила стрес и body battery са зле. Все едно не лежи по цял ден.

# 32 897
Здравейте и от мен Simple Smile) Прави ми впечатление, че от най-малкото движение пулсът ми от 80 се дига на 100-105-115. От какво се получава това? 11 ден ковид

От ковид е това, има и аритмии, кръвното игре много и трябва да се следи. Май витамини В помагат малко.

ПС Днес, само по новините съобщиха за двама ваксинирани, починали от ковид. Колин Пауъл и жената, която няколко болници не приеха в петък.  RIP
https://nova.bg/news/view/2021/10/18/343327/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D … 1%84%D0%B8%D1%8F/

# 32 898
Здравейте и от мен Simple Smile) Прави ми впечатление, че от най-малкото движение пулсът ми от 80 се дига на 100-105-115. От какво се получава това? 11 ден ковид

Ниска сатурация - движението иска кислород и сърцето вдига оборотите за да достави повече.

# 32 899
Играта на кръвно и на пулс явно е една от "екстрите" на гадината. Един приятел, с абсолютно здраво сърце, имаше няколко месоца подобни симптоми. Дори след повторно влизане за пост ковид други проблеми в болница, беше с холтер, изписаха го с диагноза стенокардия, каквато той няма. Пи известно време батаблокер, постепенно го спря и сега отново няма проблеми.

# 32 900
Скрит текст:

Ниска сатурация - движението иска кислород и сърцето вдига оборотите за да достави повече.

Със сатурация 97, 98, пулсът ми скачаше на 130 , 140. Много причини може да има за ускорения пулс, дори и проблеми с щитовидната, а ковид разбутва и нея. Дори ендокринологът ми беше казал, че точно тя е причината.

# 32 901
Може, аз се сетих за една причина. Не казвам, че е само тя. При мен според мен беше от това, защото като се върна от тоалетната и засмуча кислород ми минаваше веднага.

# 32 902
Благодаря на всички за отговорите. И аз си мисля, че ще става по-добре Simple Smile

# 32 903
Аз не смея вече да си меря каквото и да било... Вчера доста се задъхвах но не събрах смелост да премеря сатурация... Майка днес ходила при личния да си вземе час за лекарства!! Побеснях! Не вдигали телефона. Викам що не ми каза да ида аз... Сега ще треперим...ама то можело и в магазин да го лепне... Абе може, ама пред кабинета на личния е сигурна срещата с болни. Пред нея момчето било с Т.

# 32 904
Diorela, pandorina, Leika_moja, vici75 много Ви благодаря за отговорите!
Ето я нашата история. В събота в 22 часа моя син вдигна температура 38.2, след половин час беше 37,6 и след още половин час вече нямаше никаква. Това беше всичко, хрема, кашлица болка някъде нямаше. И като каза искам веднага да ми направят снимка, а в Раднево болница нямаме ( фалираха я) само Бърза помощ. След час и половина убеждаване от моя страна, че няма смисъл да се прави веднага за една температура за  1 час, в 00.30 часа тръгнахме за Стара Загора да търсим рентген но така и не намерихме. В Бърза помощ казаха да изчакаме до понеделник, не е спешно. Прибрахме се в 3 посред нощ измери си температурата - нямаше такава. В неделя прави антигени тестове у нас де що бях купила на различни фирми и всичко беше отрицателно и пак нямаше температура. Днес рано сутринта си плати и му направиха снимка и се оказа, че е с пневмония в дясно - добре, че не ме послуша. Обаждам се на личната ни лекарка, която е на работа след обяд, описвам случая и искам направление за ПСР , а тя ми казва в 1 часа да е пред кабинета и да му даде. Аз почвам ама как пред кабинета нали има и други болни, а тя казва - преди Вас ми се обадиха още 20 човека, спокойно. Не го пуснах да ходи там, а отидох аз да взема. В коридора където са всички лични лекари беше просто ужас. Малки деца, възрастни,  фул пред всички кабинети. ПСР теста го направи в Тракия , там е изнесено във фургони ( резултата утре след обяд)  Докато той караше, аз звънях в лаборатории да питам ще ни приеме ли някой да му направят изследвания, в една ни поканиха. Само тук видях отклонение : CRP    11,6        mg/l      0- 10

Лекарката ни още днес му изписа лекарства и те са :
Panacef , Imunocol Pro Bio, Nurofen  и Lichensed - това било достатъчно.
Записах му час за утре при пулмолог, ще пратя наши приятели да занесат диска да го види и си каже мнението.
Докато се приберем целия списък с покупки беше изпълнен и ни ги оставиха до вратата като се прибрахме.
Наистина не зная какво да мисля, днес ми дойде като шок направо. Вдигане на температура за час, час и нещо и директно на пневмония.И в момента няма нито температура, нито кашлица, ега ти скрития гаден вирус. Сега се ядосвам защо и аз не си направих, но притеснението не ти дава да мислиш логично. Много се пазихме маски висок клас, дезинфекции  Не съм се отделяла от него изобщо, сега ще видим колко е заразен този вирус:grinning:(малко черен хумор). Искам да Ви попитам за мнението Ви - може ли да се различи от лекар пневмония като старите от тази, която е следствие от Ковид или вече всичко е Ковид?

# 32 905
Чакам пи си ара. Сестрата се развика защо съм завела детето. ..Почувствахме се като прокажени..
Милата, съчувствам ти. Просто на всички нервите са ужасно опънати в момента, не им обръщай внимание. Гледай само детето; ти си му майка и твоята работа е да го заведеш на лекар, когато има нужда. И това ще мине, само няколко дни още Hug

# 32 906
  • Пловдив
Здравейте и от мен.    Миналия декември имам съмнение, че може би изкарах ковида. Но не съм си изследвала след това за антитела. Преди три седмици децата бяха болни,  но си бяха със симптоми обичайни за сезонните вируси- ходихме на лекар, не сме ги тествали. Оправиха се бързо.
 Аз покрай тях имах някаква около 37темп., потене една вечер и главоболие за кратко.
Поради други мои притеснения днес си направих тест за антитела в рамус, резултатите са ми  1566 AU/ml. И 222.46 BAU/ml.
Резултатът показва че имам антитела, нали?
Не ми е ясно- коя от двете стойности обаче са ми антителата?

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 21:45 от budiko

# 32 907
Миналия декември имам съмнение, че може би изкарах ковида. Но не съм си изследвала след това за антитела. Преди три седмици децата бяха болни, първо едното, после другото. Аз покрай тях имах някаква около 37темп., потене една вечер и главоболие за кратко.
Поради други мои притеснения днес си направих тест за антитела в рамус, резултатите са ми  1566 AU/ml. И 222.46 BAU/ml.
Резултатът показва че имам антитела, нали?
Не ми е ясно- коя от двете стойности обаче са ми антителата?
И двете са антитела. И двете числа, ако си спомням правилно референтните стойности, показват прилично количество. Второто са неутрализиращи антитела anti-spike. Не съм наясно каква е разликата, но според лекарите се мерят след ваксина тези.

# 32 908
Имаме следния казус - последния контакт на класа ни  с положителен съученик е  бил четвъртък( тестът му е позитивирал чак днес след два отрицателни при първи симптоми и в неделя). Моето дете отсъства четвъртък, значи последно е контактувало сряда. Реално днес е пети ден от последния контакт.
Дали можем да смятаме, че вече би се проявило и при другите, ако детето е предало на още някой. Четох в другата тема, че този вариант се проявява по-бързо.
Разбира се всички правим тестове кат шантави, засега няма друг. Карантина май не се предвижда....

# 32 909

И аз бях така, при това карах уж леко ковида. Около месец имах пулс до 110. После сам се оправи. Кардиолог и пулмолог не откриха нещо притеснително.

И при мен беше така, през целия ковид с ускорен пулс, и после около месец след това също се вдигаше, дори имах няколко случки, при които в състояние на покой от нищото скачаше на 130-140 за минута две и после спадаше. Когато се върнах към спортната си активност, постепенно отшумя. При мъжа ми нямаше такава последица, но той пък 3 месеца беше като муха без глава, нон стоп забравяше. На моя позната се наложи да и сложат пейсмейкър- пулсът и падаше на 30 след ковидно, но тя и преди това е имала някакви смущения и ковида явно ги доусложни.

Общи условия

Активация на акаунт