Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 581
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 000
  • Другата България
Роналд, ти как си?
Имаш ли симптоми?
Себе си тества ли?

# 33 001
  • София
Роналд, ти как си?
Имаш ли симптоми?
Себе си тества ли?
Петък се самотествах (тест от аптеката), че бях хванал оня ларингитния вирус, отрицателен ми беше. Още бухам обаче.

# 33 002
Здравейте! Има ли някой след прекаран ковид с доста повишени тромбоцити (PLT)?
Изследвайте дедимер и фибриноген. При мъжа ми бяха повишени. Смениха дуоплавина с антикоагулант.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 16:54 от Дъждец

# 33 003
  • Другата България
Роналд, ти как си?
Имаш ли симптоми?
Себе си тества ли?
Петък се самотествах (тест от аптеката), че бях хванал оня ларингитния вирус, отрицателен ми беше. Още бухам обаче.
Бих те посъветвала с положителното дете сега да повториш.
Ама ПСР.
Внимавай с това бухане, ей сега си пиша с една колежка, с която не сме се засичали поради различен график.
Ноември миналата година с мъжа си са били с ковид симптоми, тя беше още по майчинство тогава. Твърди, че се били изолирали, но не са се тествали /както много други/, и минало леко. После били с антитела.
Сега през септември, края на септември, тя се върна на работа отдавна, имахме ковид положителна - заради която правих първия тест аз, преди да ида на София. Та явно тогава тази девойка се е заразила отново, прави тест - отрицателен. Въпреки това ОПЛ адекватна, изписва лечение като при ковид, вкл. и антибиотик - защото девойката с кашлица и температура. Пие 10 дни лекарства, седи си вкъщи, не е карантина щото е с -ПСР, но си спазва изолация. Минава този период, свършва болничния, идва на работа. И започва да кашля, ама много да кашля, зверски да кашля. Нищо друго - само това. Ден, два, три - нов преглед, нов отрицателен тест. Но вече и рентгенография. Дробовете ѝ са на .....страшна работа. Млада жена, на 32, не пуши, не пие, спортува, две деца върти. Два отрицателни теста, сатурация в момента 85 след десет дневно лечение с антибиотици и всичко по протокол. А при нас няма места в болниците, жената си е в къщи, на нови два антибиотика, медрол по схема и още куп други лекарства. В София са гледали снимката, типични ковид усложнения.
Внимавай с кашлицата, това казвам.

# 33 004
Роналд, ти как си?
Имаш ли симптоми?
Себе си тества ли?
Ама ПСР.
Внимавай с това бухане, ей сега си пиша с една колежка, с която не сме се засичали поради различен график.
Ноември миналата година с мъжа си са били с ковид симптоми, тя беше още по майчинство тогава. Твърди, че се били изолирали, но не са се тествали /както много други/, и минало леко. После били с антитела.
Сега през септември, края на септември, тя се върна на работа отдавна, имахме ковид положителна - заради която правих първия тест аз, преди да ида на София. Та явно тогава тази девойка се е заразила отново, прави тест - отрицателен. Въпреки това ОПЛ адекватна, изписва лечение като при ковид, вкл. и антибиотик - защото девойката с кашлица и температура. Пие 10 дни лекарства, седи си вкъщи, не е карантина щото е с -ПСР, но си спазва изолация. Минава този период, свършва болничния, идва на работа. И започва да кашля, ама много да кашля, зверски да кашля. Нищо друго - само това. Ден, два, три - нов преглед, нов отрицателен тест. Но вече и рентгенография. Дробовете ѝ са на .....страшна работа. Млада жена, на 32, не пуши, не пие, спортува, две деца върти. Два отрицателни теста, сатурация в момента 85 след десет дневно лечение с антибиотици и всичко по протокол. А при нас няма места в болниците, жената си е в къщи, на нови два антибиотика, медрол по схема и още куп други лекарства. В София са гледали снимката, типични ковид усложнения.
С какво се е заразила отново?

# 33 005
Здравейте! Има ли някой след прекаран ковид с доста повишени тромбоцити (PLT)?

Непременно консултация с лекар. Вероятно ще изпише антитромбоцитни/антикоагуланти. Тези проблеми продължават доста време, докато се регулират.

# 33 006
  • Другата България
Скрит текст:
Роналд, ти как си?
Имаш ли симптоми?
Себе си тества ли?
Ама ПСР.
С какво се е заразила отново?
Със сифилис.

А ако все пак въпросът е сериозен - освен с ковид, при положение, че сме в тема за ковид и говорим за ковид, и съм го написала ясно, с какво друго да се е заразила?
Шегувам се естествено, ама мисля ясно съм го написала, ако трябва, да перефразирам.

# 33 007
  • София
О, да, Мери, наясно съм мисля, доколкото мога да бъда.
За PCR личната не пожела (на база симптомите) да ми даде направление.

# 33 008
  • Другата България
О, да, Мери, наясно съм мисля, доколкото мога да бъда.
За PCR личната не пожела (на база симптомите) да ми даде направление.
С положително дете вкъщи едни 90 лева няма да те бутнат, мисля.
Ти си знаеш.

Мими, баща ти как е?

# 33 009
Идвам с малко странен въпрос. Понеже имам филтър на обажданията и непознати и скрити номера не могат да ми звънят, днес виждам, че от РЗИ са се скъсали да ми звънят, ама поне 20 пропуснати имам от тях. Естествено, свързване няма да ги питам какво искат. Имах пропуснати и от клиниката, в която е личният ми лекар. Звъннах, казаха, че сега не можели да говорят, но вероятно било свързано с ваксинация. И ме хвърлиха в джаза. Какви ваксинации, какви 5 лева, бях болна преди месец. Та на някой друг да му се е случвало?

# 33 010
  • софия
Като контактна на болен, днес на 7 ден загубих обоняние, сухота в носа от колко ден. От 7 дни пия вит Д, цинк, селен, авирон от 2 дни. Правих тест домашен- положителен. Нужно ли е още утре на изследвания, снимка и ще ми направят ли изобщо без температура и PCR, докато го пусна и излезе.Ваксинирана съм.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 17:38 от iniici

# 33 011
  • Другата България
Аз обаче се чудя друго.
Защо толкова много хора си правят тестове само от аптеката, без да минават официално на БАТ или ПСР?
Ясно е, че е заради карантината, но ето на - вече и при нас ще влезе това със сертификатите, без тест няма сертификат, струва ли си едни 14 дни вкъщи, в които хем ще си починеш, хем ще се възстановиш, да са цената на неудобствата, причинени от липсата на една хартийка в определен момент при все, че наистина си минал през ковид? За ваксинираните е ясно, имат вече заветната хартийка, но пък от друга страна, това, че си контактен и ваксиниран не значи, че не си преносител, колко хора могат сами да се ограничат ей така, с мисъл за околните?
Риторично си питам, тя истината е в бройките и починалите.....

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 17:50 от Merri_An

# 33 012
  • София
Идвам с малко странен въпрос. Понеже имам филтър на обажданията и непознати и скрити номера не могат да ми звънят, днес виждам, че от РЗИ са се скъсали да ми звънят, ама поне 20 пропуснати имам от тях. Естествено, свързване няма да ги питам какво искат. Имах пропуснати и от клиниката, в която е личният ми лекар. Звъннах, казаха, че сега не можели да говорят, но вероятно било свързано с ваксинация. И ме хвърлиха в джаза. Какви ваксинации, какви 5 лева, бях болна преди месец. Та на някой друг да му се е случвало?
Ми те си предлагат явно.

# 33 013
Аз обаче се чудя друго.
Защо толкова много хора си правят тестове само от аптеката, без да минават официално на БАТ или ПСР?

Защото е много по-лесно и удобно. И по-евтино. И не се ходи в лаборатория, където по презумпция се трупат заразни хора. Ако може да се избегне е добре дошло. Според мен при положителен бърз тест хората вече ходят за ПСР.

# 33 014
  • Другата България
А според мен не.
Или поне не всички.
Затова и си разсъждавам.
Основната причина е именно това да не те карантинират, "затворят", да ти нарушат човешките права.
Ваксина имаш, хартийка имаш, другото са подробности.

Общи условия

Активация на акаунт