Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 594
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 015
  • Burgas, Bulgaria
Тестът  на сина  ми е отрицателен. Преди малко класната му ни уведоми , че целият клас е под карантина от утре за 10 дни  - имало дете  с положителен  тест и РЗИ е наложило тази мярка.
ТакаМ - сега ако се наложи да го заведа отново на лекар , защото все пак е болен, макар и не от Ковид- какво се прави   Sad .

# 33 016
  • софия
Тестът  на сина  ми е отрицателен. Преди малко класната му ни уведоми , че целият клас е под карантина от утре за 10 дни  - имало дете  с положителен  тест и РЗИ е наложило тази мярка.
ТакаМ - сега ако се наложи да го заведа отново на лекар , защото все пак е болен, макар и не от Ковид- какво се прави   Sad .
Най- вероятно личният му лекар би трябвало да го прегледа. Доколкото знам вече при Ковид личните препращат към ковид зоните.

# 33 017
  • sofia
Хората си правят малко тестове, защото не са евтини.
Големият син в петък имаше ниска Т, сополи, гърло. В понеделник го заведох при личната, бегъл преглед на гърди и гърло, даде бележка до днес. Като я питах за тест се направи, че не ме чува.
Всички симптоми му отшумяха.
И аз ей така да извадя 100 кинта за пср.
Снощи малкия със същите симптоми, него утре ще го водя.
Иначе, с мъжът ми сме навити на 10 дни вкъщи...
От началото на пандемията никой от четирима ни не е имал дори хрема...

# 33 018
  • Там,където се събуждам щастлива.
Някой знае ли защо личните лекари са толкова скръндзави за тестове? От собствения си джоб ли ги плащат?
В момента в България нещата са такива, че всеки трябва да се тества. И са се оплаква, ако ЛЛ не дава направление. (Все още не разбирам защо и те трябва да са замесени в цялото тестване.)

# 33 019
  • Сф
Вес, домашния антигенен тест от аптеката е 15 лв. Естествено е по- добре да се знае какво му е на детето. Най- малкото, заради лечението и евентуално усложнения ( пневмониите са чести при кв) и да не заразиш другите.
Като излезе положителен тоя тест и се звъни на лл , който вече дава направление за антигенен или pcr .

# 33 020
  • Варна
Като контактна на болен, днес на 7 ден загубих обоняние, сухота в носа от колко ден. От 7 дни пия вит Д, цинк, селен, авирон от 2 дни. Правих тест домашен- положителен. Нужно ли е още утре на изследвания, снимка и ще ми направят ли изобщо без температура и PCR, докато го пусна и излезе.Ваксинирана съм.

Ох, и аз съм контактна. Днес ми е 5 ден на карантина и нямам симптоми. Хич не ми подейства добре твоя пост. Все се успокоявах, че опасността е преминала. Не мога да се ваксинирам и съм рискова.
Ако е удобно да попитам, през тези 7 дни заедно с болния ли живееше?

А по повод питането ти, пусни си PCR, ако не за друго, поне за сертификат. Изследванията мисля не са задължителни, зависи от състоянието ти.

# 33 021
  • Варна
Аз живях с болен - детето ми и не се заразих. Не всички се заразяват. Колежката ми е с Covid, съпругът ѝ също не се зарази.

# 33 022
Някой знае ли защо личните лекари са толкова скръндзави за тестове? От собствения си джоб ли ги плащат?
В момента в България нещата са такива, че всеки трябва да се тества. И са се оплаква, ако ЛЛ не дава направление. (Все още не разбирам защо и те трябва да са замесени в цялото тестване.)
Защото имат лимит за безплатни тестове от НЗОК ... това не е Нидерландия където всеки може да се тества безплатно, държавата ни е бедна.

# 33 023
  • някъде там
Чувствам се безумно объркана вече. Та питането ми е следното :контактна съм на мъж ми, който е с Ковид и е на домашно лечение, карантинирани сме тва е ясно. Каква тест следва аз да си пусна, за да докажа че не съм болна ?
А карантинираните имат ли изобщо някакво право да излизат навън или абсурд ?

# 33 024
  • Другата България
На кого ще доказваш, че не си болна?
След като си карантинирана 10 дни не трябва да излизаш никъде, освен със зелен коридор до медицинско заведение при нужда.

# 33 025
Чувствам се безумно объркана вече. Та питането ми е следното :контактна съм на мъж ми, който е с Ковид и е на домашно лечение, карантинирани сме тва е ясно. Каква тест следва аз да си пусна, за да докажа че не съм болна ?
А карантинираните имат ли изобщо някакво право да излизат навън или абсурд ?
Какъвто и да пуснеш, няма да ти отменят карантината. Нямате право да излизате и двамата. Твоята карантина е десет дни, неговата 14.

# 33 026
  • Там,където се събуждам щастлива.
Защото имат лимит за безплатни тестове от НЗОК ... това не е Нидерландия където всеки може да се тества безплатно, държавата ни е бедна.

Е колко им е лимита? И колко пациента има един лл? Хората не се тестват през седмица.

За избори през три месеца има пари, ама иначе няма. Интересна логика.

# 33 027

Е колко им е лимита? И колко пациента има един лл? Хората не се тестват през седмица.

Лимита не е ясно колко е, но един личен може да има 3-4 хиляди пациенти.

# 33 028
  • София
Аз обаче се чудя друго.
Защо толкова много хора си правят тестове само от аптеката, без да минават официално на БАТ или ПСР?
Ясно е, че е заради карантината, но ето на - вече и при нас ще влезе това със сертификатите, без тест няма 
НЕ е заради карантината, а защото ЛЛ се стискат и не дават направления за ПСР.

# 33 029
Ох сина ми днес покашля и го боли гърлото. Направих бърз антигенен-отрицателен е. ЛЛ след обяд не вдигна телефона. Други симптоми няма. Утре рано ще звъня на ЛЛ.
Как започна при Вас?
Притеснена съм Sad

Общи условия

Активация на акаунт