Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 210
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 165
Биби, какъвто и да е резултатът, питателната храна (силен бульон, варено яйце, крехко печено месо)/витаминозната напитка (фреш от плодове, каквито има) ще му се отрази добре. Стискаме палци и също пожелаваме здраве!

ПП:Температурата уморява, ковид също води до безсилие. Нормално е да му се спи. Ако е свалил температурата, може да дишате с по-отпуснати гърди.

# 33 166
Нали казаха при Ковид да не се взима витамин Ц?
П. П. Майка ми трети ден е с вирус с хрема, гърло и кашлица. Pcr от днеска отрицателен. Чудя се и съм в ужас да не се окаже все пак ковид, а да не е позитивирала още и теста да го изпуска.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 16:29 от lovely

# 33 167
  • в кукувиче гнездо
Нали казаха при Ковид да не се взима витамин Ц?
Стига с тая мантра. Това отдавна не е така.

# 33 168
Е как да не е така? Витамин С способства за съсирване на кръвта, а при КОВИД това е най-големият риск, тромбозите.

# 33 169
Майка ми пък трети ден е с яка хрема, кашлица и гърло. От днес pcr отрицателен, но съм на нокти да не се окаже все пак короната, а да не е позитивирал теста, защото е рано.

# 33 170
  • в кукувиче гнездо
Дева, изписва се витамин С, нали се пият антикоагуланти. Действието му не е чак толкова мощно кръвосъсирващо колкото мислиш. С калций е по-опасно да се приема.

# 33 171
  • Благоевград
Аз имах припадъци. Оказа се, че не ми стига въздух и получавам паник атака и заради това. Три пъти припадах, веднъж у нас и 2 пъти в болницата. Отварайте прозореца да дишате чист въздух. Да няма прах в стаята. Аз също мога да помогна с лекарства или пари, ако имате нужда, кажете, хора сме, ще помогнем.

# 33 172
Здравейте! Моят съпруг от днес е положителен. От 2 дни леко кашля, снощи е имал 37.4. Ваксиниран е от преди 2 месеца. Направил си е тест, за да предпази колегите, ако е с Ковид. Негов приятел му е пуснал мухата да пие Ивермектин. Аз го убеждавам, че за момента само чай, витамини и сироп за кашлица са му нужни. В момента чакаме снимка. Чували ли сте нещо за това лекарство?

# 33 173
Синът ми (22 г)се разболя някъде в средата на септември. Започна с гърлобол, хрема и кашлица. Казваше, че нямал температура, но не знам колко я е мерил, не живее при мен. Първи антигенен тест отрицателен. Междувременно пиеше доксициклин заради лаймска болест. Втори антигенен пак отрицателен.  Реших, че е нещо друго и че така и така е на доксициклин, ще се оправи. Обаче настоявах за снимка защото кашлицата си я имаше. Той се помоткваше, накрая направи снимка и хоп! Пневмония! А беше пил доксициклин 25 дена! Прави ПСР - отрицателен. Но бяха минали вече 15 дена, ако не и повече. Започна Левокса, който пи 10 дена, до неделя. През всичкото това време на въпроса "как си?", отговорът беше "добре". Имаш ли температура - "нямам". Каква беше тая работа не знам. Беше ли ковид, не беше ли? Също не знам. Как може на фона на 25 дена докси да направи пневмония и дали се е излекувала..не ми се мисли за още антибиотици, той ще се съсипе от тях....Това 35 дена нон стоп на АБ! И изобщо..как ги е пил, дали е пил другите добавки...дали не е пил алкохол докато пие антибиотик....В пълна мъгла съм по тия въпроси. Просто нямам сили вече да се тревожа и нервирам....и никакъв контрол над ситуацията. Аз нещо напоследък също не се чувствам много ок...а са минали 45 дена от ковида. Не знам и аз ако си направя снимка какво ще излезе....

# 33 174
Как може на фона на 25 дена докси да направи пневмония и дали се е излекувала..не ми се мисли за още антибиотици, той ще се съсипе от тях....Това 35 дена нон стоп на АБ!
Пневмонията матово стъкло ли е била? Бактериалните мисля се лекуват с два антбиотика едновременно. Ако е била ковид, антибиотикът няма връзка с възстановяването, матовото стъкло не е в резултат на бактерия и не засяга бронхите, а е възпаление на интерстициалното пространство между бронхите свързано мисля с миктромбоза на малките съдове. Резорбира се с времето, предписват различни добавки за това мисля, някой по-опитен да пише. Казват че на скенера бавно се наблюдава обратното развитие, матово стъкло вероятно има и при неизследвани със скенер пациенти и няма смиъсл от непрекъснато следене със скенер, важното е да се подобрява клиничната картина.
Иначе в проучвания се смята, че доксциклин в началото на ковид спира репликацията на вируса. Аз специално пих след пети ден и върнах обоняние след 3 дни както пишеше в друго проучване, също изченза субфебрилната температура, която поддръжах. Иначе разни други странни симптоми - сухота в устата, болки в плешката, виене на свят - минах през тях.

# 33 175
Не знам дали е била матово стъкло. Пулмоложка гледа снимката, после го прати на втора и кръвни изследвания, явно е преценила, че е бактериална щом като е предписала левоксата. Но си мисля дали заради доксициклина е давал отрицателни тестове...искам да направи антитела, той не ще. Били му колабирали вените....

# 33 176
А къде в София може да се иде за снимка на бял дроб?

# 33 177
Здравейте! Моят съпруг от днес е положителен. От 2 дни леко кашля, снощи е имал 37.4. Ваксиниран е от преди 2 месеца. Направил си е тест, за да предпази колегите, ако е с Ковид. Негов приятел му е пуснал мухата да пие Ивермектин. Аз го убеждавам, че за момента само чай, витамини и сироп за кашлица са му нужни. В момента чакаме снимка. Чували ли сте нещо за това лекарство?
Моят съпруг го пи по схема първите дни, доволен е. На снимката излезе "пушачески бронхит", имаше добра сатурация. Не е ваксиниран.
В аптеките ивермектинът се казва хювемек.

# 33 178
А матовото стъкло пневмония ли е? Някой тук ми обясни че не е. Мисля Нор4с ми беше разяснил подробно като питах за моя мъж.....От спешното пък на мен ми казаха че не е пневмония, но било типично състояние при ковид. Бяха изписали антибиотик за 5 дена.

# 33 179
Моят съпруг го пи по схема първите дни, доволен е. На снимката излезе "пушачески бронхит", имаше добра сатурация. Не е ваксиниран.
В аптеките ивермектинът се казва хювемек.
Благодаря! Излезе снимката му, с бронхит е.

Общи условия

Активация на акаунт