Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 296 219
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 255
  • в кукувиче гнездо
Писах в общата тема за ковида, но вече имам познат, който го повтори, 1г. и 4 месеца след първото боледуване. Работя на място, на което не ни задължават, но вчера приканиха за ваксиниране. От около 200 души, имаме към 17 ваксинирани. Повече са млади хора, мъже и сякаш се притесняват от неизвестните последици, безплодие. Не съм антиваксър,  но дали притесненията им не са основателни? Иначе вчера коментирахме, съгласни са да си плащат антигенни тестове, ако ни задължат за сертификат.
 Дая77, май трябва втори антибиотик.
При положение, че ще станат две години през 2022 март, от както вируса циркулира у нас, кога успя вашия колега да се зарази първи, че втори път през година и четири месеца. Изобщо не вярвам в повторното заразяване, а вярвам в клетъчния имунитет. И във фалшиво положителни пср-и и антигенни тестове, които засичат всякакви други вируси и вирусчета.

# 33 256
Писах в общата тема за ковида, но вече имам познат, който го повтори, 1г. и 4 месеца след първото боледуване.
Как го е изкарал? Ясно е че ще се срещаме пак с вируса ...

# 33 257
Мога да споделя за повторното боледуване на брат ми. Първият път беше болен миналия ноември. Тогава го кара сравнително леко, но почти месец поддържаше  температура около 37,3, а месеци след това се чувстваше като парцал. Сега се тества, защото приятелката му се разболя и той също излезе с положителен ПСР. Симптомите му бяха много леки, в друга ситуация едва ли би се тествал: един ден отпадналост и сънливост, на следващия ден няколко часа главоболие, две вечери безсъние и това е.
A първия път имаше ли положителен ПСР?

# 33 258
  • София
Струва ми се, че е голям разход и за работодателя. След като има ваксини, не е редно и те да ги плащат. Но поне има избор, докато се решат(решим) за ваксина.

Пак ти казвам нямат право да ги задължат да си поемат сами разходите Simple Smile Явно вече съм го играла този филм и служителите им доказаха според горе цитираният линк, че няма как да го наложат това.

# 33 259
Някой с Янсен, след преболедуване? Боледувах средно тежко, с всички екстри и няколко месеца последствия. Сблъсквах се няколко пъти досега с доказано болни, работата ми е свързана с хора, но не се разболях. Аве, клетъчен имунитет!
Та, обратно към началото. Мислите ли, че Янсен е добър вариант сега? Не ми се стимулира тая имунна система 2 пъти, т.е. 7-8 и повече пъти, като се има предвид, че съм имала контакт с вирусоносители.

# 33 260
BabaRosi, първият път беше с антиген. После прави антитела - имаше малко над границата.

# 33 261
Gogo1979, сатурацията на Вашия човек не ОК. Падне ли под 94-95, значи нещо се случва. Щом не се повлиява от азакса, значи трябва да му се смени лечението или да се добави друг АБ. Време е за втора снимка и посещение при лекар, особено с тази висока Т. Нещата с ковида се развиват адски бързо!

Не съм съгласен за сатурацията. Аз като го карах също ми беше 90-94 а дори нямах засегнати дробове и не пих нищо. Опасна сатурация е под 85, а критична под 60-70. Нормална сатурация е 95, а дебелите хора или тези които са със застоял начин на живот също имат по-ниска от 95 в здраво състпяние.

# 33 262
Глупости, дебела астматичка съм и сатурация 95 не съм имала никога!

# 33 263
  • Високо в планината на изобилието
Моята майка на 71 години доказано с два РСР теста беше болна през декември 2020 и сега на 4 октомври пак.Неваксинирана е.Първи път не стигна до болницата,но го караше тежко.Сега мина през всичките симптоми пак,без загубата на обонянието,но то и е нарушено след първото бооедуване.Мина по-леко втори път.

[/quote]
При положение, че ще станат две години през 2022 март, от както вируса циркулира у нас, кога успя вашия колега да се зарази първи, че втори път през година и четири месеца. Изобщо не вярвам в повторното заразяване, а вярвам в клетъчния имунитет. И във фалшиво положителни пср-и и антигенни тестове, които засичат всякакви други вируси и вирусчета.
[/quote]

# 33 264
  • София
Повече са млади хора, мъже и сякаш се притесняват от неизвестните последици, безплодие. Не съм антиваксър,  но дали притесненията им не са основателни?
Разбира се, че са основателни. Нали вече стана ясно на всички, че на българите се пада нелеката мисия да продължат човешката популация. Тъпите европейци и американци доброволно кастрираха и себе си и децата си, ваксинирайки се, за да дадат път на Ганьо да се плоди. (Все пак сме втората по интелигентност държава 🤭)
Но децата им са на училище и забравиха какво е дистанционно обучение, пътуват, образоват се, посещават културни мероприятия, спортуват и ЖИВЕЯТ без страх, докато нашите ще тънат в изолация и невежество 3-та поредна година и ще плащат прескъпо заради простотията на възрастните.
(Извинявам се за отклонението от основната тема!)

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 10:47 от Skiorche

# 33 265
Писах в общата тема за ковида, но вече имам познат, който го повтори, 1г. и 4 месеца след първото боледуване. Работя на място, на което не ни задължават, но вчера приканиха за ваксиниране. От около 200 души, имаме към 17 ваксинирани. Повече са млади хора, мъже и сякаш се притесняват от неизвестните последици, безплодие. Не съм антиваксър,  но дали притесненията им не са основателни? Иначе вчера коментирахме, съгласни са да си плащат антигенни тестове, ако ни задължат за сертификат.
 Дая77, май трябва втори антибиотик.
Аз мисля че може да се разболеем пак, надявам се просто да разпознаем и неутрализираме вируса по-лесно.

# 33 266
Изследвах си антителата, за да преценя дали да се ваксинирам. Но сега ме гризе нещо друго - имам антитела, които са 3 пъти под протективния титър, т. е. логично е да се ваксинирам, за да съм защитена.
Но, защо ваксинирани все пак се разболяват, че и някои умират даже?  Ако имат много над тези 1050 единици? 🤔

# 33 267
Изследвах си антителата, за да преценя дали да се ваксинирам. Но сега ме гризе нещо друго - имам антитела, които са 3 пъти под протективния титър, т. е. логично е да се ваксинирам, за да съм защитена.
Но, защо ваксинирани все пак се разболяват, че и някои умират даже?  Ако имат много над тези 1050 единици? 🤔
 По принцип ако решите да се доверите на теорията, че антителата  е естествено с времето да намаляват, но това не означава липса на имунитет и че при нова среща с вируса организмът ще произведе ако необходимо бързо антитела и ще реагира адекватно за бързо неутрализиране на вируса, можете да сте спокойна. Казваха че антителата от ковид се поддържат около шест месеца и ако няма нова среща с вируса намаляват доста. Това обаче дали означава липса на защита? Можете и да изследвате клетъчен имунитет ако имате излишни пари. Леко ли изкарахте вируса? Леко изкаралите по принцип имат малко антитела след преболедуване. Според мен при тежко изкаралите организмът прави много антитела, защото усеща че ако срещне вируса веднага след преболедуване тялото няма да е добра форма без тази допълнителна защита и се презастрахова докато се възстанови. Ваксината прави един щит с готови антитела, които циркулират в кръвта подобно на щита след тежка среща с вируса. Това обаче не означава че хората, които са преболедували леко нямат базова защита заради срещата си с вируса. Може и да греша. Мои познати се ваксинираха след преболедуване, аз засега се въздържам.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 11:06 от Sparkles

# 33 268
  • София
Ако имат много над тези 1050 единици? 🤔
Доколкото си спомням, не е ясно как БГ лабораториите са определили този "протективен" титър. Май няма официално определен от СЗО или друга авторитетна организация.

# 33 269
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
След 5 ден с температура, която не се повлиява, да ходи да направи снимка .
Следете сатурацията и температурата и записвайте

Днес вече му е 7-8 ден като последните 3 се влошава от 38 до 39 вече стигна. Казва че след 1.5 працетамол му спадала но пак се вдига после. Сатурацията (до колкото може да се вярва на апаратчето) е 90-95. Завчера вечерта си е правил снимка и пише че има начално възпаление на дроба, правили са му и някакъв тест който бил показал високо възпаление в организма. Интересува ме дали лечението му е адекватно с тези лекарства?

Разчета е:
Не личат оформени инфилтративни промени.
Неуголемени двете хилусни сенки. Усилен ивицестрисунък в ляво паракардиално, както при началнивъзпалителни промени.
К.д. Синуси свободни.
Сърдечна сянка-с неувеличени размери.

Пие следните лекарства от 2-3 дни насам:

Д3, Ц, селен, цинк
Аспирин протект 1х1
Хексорал спрей - първите 2-3 дни
Сироп за кашлица амбрекс 3х1
Азакс - две дози, от два дни
Пробиотик procombo - час преди антибиотика
Тобрадекс - Капки за нос
Парацетамол - само вечер при темп над 38.3

Честно казано никой не знае какво е адекватно лечение
8 ми ден беше критичен за алфа варианта и на 8 ден започваха измененията на белия дроб

След това или срив или оздравяване

За Делта варианта вече се счита дори 14 ден за по- критичен
така че аз вече не знам

Общо взето почивка, следене на показатели и записване.
Нормално е дори до 14 - 15 ден да има температура, но може би след 5 ти вече да минава на антибиотик, защото е хванала някоя друга бактерия

И след две седмици, ако е писано започва оздравяване

Това е, което знам от четене във форума, статии, интервюта и частичен диостанционен опит

Общи условия

Активация на акаунт