Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 926
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 33 240
Бях болна ноември, миналата година.
Теста за антитела е от вчера.
Скрит текст:
Ниски са, за да съм спокойна, нали? 🤔
Аз имах по-малко месец след боледуване.

# 33 241
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
След 5 ден с температура, която не се повлиява, да ходи да направи снимка .
Следете сатурацията и температурата и записвайте

# 33 242
След 5 ден с температура, която не се повлиява, да ходи да направи снимка .
Следете сатурацията и температурата и записвайте

Днес вече му е 7-8 ден като последните 3 се влошава от 38 до 39 вече стигна. Казва че след 1.5 працетамол му спадала но пак се вдига после. Сатурацията (до колкото може да се вярва на апаратчето) е 90-95. Завчера вечерта си е правил снимка и пише че има начално възпаление на дроба, правили са му и някакъв тест който бил показал високо възпаление в организма. Интересува ме дали лечението му е адекватно с тези лекарства?

Разчета е:
Не личат оформени инфилтративни промени.
Неуголемени двете хилусни сенки. Усилен ивицестрисунък в ляво паракардиално, както при началнивъзпалителни промени.
К.д. Синуси свободни.
Сърдечна сянка-с неувеличени размери.

Пие следните лекарства от 2-3 дни насам:

Д3, Ц, селен, цинк
Аспирин протект 1х1
Хексорал спрей - първите 2-3 дни
Сироп за кашлица амбрекс 3х1
Азакс - две дози, от два дни
Пробиотик procombo - час преди антибиотика
Тобрадекс - Капки за нос
Парацетамол - само вечер при темп над 38.3

# 33 243
  • тук и там
Записвам се и аз тук. Ваксинирана съм, втора доза Пфайзер сложих през юли. Детето е с доказан с ПСР тест ковид, аз днес съм на тест-но нямам никакви съмнения за себе си ,защото симптомите ни са еднакви. Или поне бяха в началото. Детето е на почти 7 гд, със суха кашлица и ринит  , вдигна за ден температура и от тогава не е. Намлен апетит,иначе е жизнен и в добро общо състояние.
Аз съм със кашлица и ринит. Два дни бях с температура 37,5 , вчера вдигнах до 38,5. Повлиява се от температуропонижаващи лекарства, по-добре от нурофен,от колкото от парацетамол. Нямам апетит. Днес не съм вдигала температура все още, но кашлицата ми взе да се променя. Преди беше суха,без някакви секрети, а днес -хем е суха, хем изкарвам и някакви твърди зелени храчки.Усещам дращене в гърдите,когато кашлям и имам усещането че кашлицата се влошава. Започнах да се потя сутринта. Ту ми е студено, ту се препотявам от жега-през пет минути се обличам и събличам.  Днес съм на лекар.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 09:13 от Kaisia

# 33 244
Момичета днес съм отново с температура 38.5. Баси как ми писна ! Антибиотик Азитромицин и кортикостероиди пия!
Витамин Ц и биобаланс. Ама ще вземани един течен аналгин да спадне и температурата, защото съм пълен парцал вече. Поне нощес спах без да се събуждам много често. Което е огромен плюс.

Кашлям вече. Не много, но кашлям. Ами… това е май засега. Sad

Детето още спи там нямам идея какво е положението сега като се събуди ще Мери и той температура и ще пие хапчетата по рецепта.

Засега освен слабост и замайване май няма друго. Стомаха ме боли и гърдите. Кръста също. Но смятам, че кръста би ме болял при всяка температура по-висока от 38!

Оф тъкмо се зарадвах , че нямам вчера и днес Аре пак на черешата. Мамка му направо ще откача от нерви вече.

# 33 245
Терморегулацията определено се бъгва от ковида. Напоследък имам субективно усещане за температура, а като премеря 35 и нещо.

# 33 246
  • в кукувиче гнездо
Какво смятате за риска от посещение в болница на Covid болен, дори и облечен в специален костюм?
Аз лично не бих. Но сутринта слушах доктор от Пирогов, който каза, че повечето лекари са карали вируса миналия ноември, не са ваксинирани, работят без маски и не са се заразили отново. И изобщо казаха, че нямат пациенти, заразени повторно. Ако сте карала вируса е различно. Ако не сте е риск.

# 33 247
  • София
Gogo1979, сатурацията на Вашия човек не ОК. Падне ли под 94-95, значи нещо се случва. Щом не се повлиява от азакса, значи трябва да му се смени лечението или да се добави друг АБ. Време е за втора снимка и посещение при лекар, особено с тази висока Т. Нещата с ковида се развиват адски бързо!

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 09:51 от Skiorche

# 33 248
  • Варна
Според мен вместо втори антибиотик би трябвало да има КС. Ковид пневмонията не е бактериална, да се лекува само и единствено с антибиотик... не знам.

# 33 249
Здравейте,
какви са вашите препоръки за това как да се предпазим и какво да приемаме, когато някой от домакинството е с Ковид.
Ако изобщо е възможно…

Най-елементарното, което направихме е да се отделим в стаите, въпреки че преди това при наличие на симптоми стояхме заедно.
Почнах да приемам Вит. Ц, Цинк и Селен. Какво друго? В постоянен контакт сме естествено, влизам за храна, лекарства и разговор с маска.
Чудя се дали да не почна Авирон Рапид

# 33 250
Писах в общата тема за ковида, но вече имам познат, който го повтори, 1г. и 4 месеца след първото боледуване. Работя на място, на което не ни задължават, но вчера приканиха за ваксиниране. От около 200 души, имаме към 17 ваксинирани. Повече са млади хора, мъже и сякаш се притесняват от неизвестните последици, безплодие. Не съм антиваксър,  но дали притесненията им не са основателни? Иначе вчера коментирахме, съгласни са да си плащат антигенни тестове, ако ни задължат за сертификат.
 Дая77, май трябва втори антибиотик.

# 33 251
Мога да споделя за повторното боледуване на брат ми. Първият път беше болен миналия ноември. Тогава го кара сравнително леко, но почти месец поддържаше  температура около 37,3, а месеци след това се чувстваше като парцал. Сега се тества, защото приятелката му се разболя и той също излезе с положителен ПСР. Симптомите му бяха много леки, в друга ситуация едва ли би се тествал: един ден отпадналост и сънливост, на следващия ден няколко часа главоболие, две вечери безсъние и това е.

# 33 252
  • София
Писах в общата тема за ковида, но вече имам познат, който го повтори, 1г. и 4 месеца след първото боледуване. Работя на място, на което не ни задължават, но вчера приканиха за ваксиниране. От около 200 души, имаме към 17 ваксинирани. Повече са млади хора, мъже и сякаш се притесняват от неизвестните последици, безплодие. Не съм антиваксър,  но дали притесненията им не са основателни? Иначе вчера коментирахме, съгласни са да си плащат антигенни тестове, ако ни задължат за сертификат.
 Дая77, май трябва втори антибиотик.

Нямат право да ги задължат да си ги плащат. Работодателя се задължава да плаща. При нас се опитаха да го направят, но ясно им се цитира някъде, че това няма как да се случи.
https://coronavirus.bg/bg/649

# 33 253
  • Пловдив
Здравейте,
какви са вашите препоръки за това как да се предпазим и какво да приемаме, когато някой от домакинството е с Ковид.
Ако изобщо е възможно…

Най-елементарното, което направихме е да се отделим в стаите, въпреки че преди това при наличие на симптоми стояхме заедно.
Почнах да приемам Вит. Ц, Цинк и Селен. Какво друго? В постоянен контакт сме естествено, влизам за храна, лекарства и разговор с маска.
Чудя се дали да не почна Авирон Рапид

Направи стнадартните неща, които са доказано работещи. Носи маска с висока защита не само в неговата стая, но и в общите помещения, измивай си ръцете, след като излезеш от стаята, в която е болният човек, проветрявай максимално често. Пий витамин Д. Ако не си се заразила, това ще помогне. Пожелавам да не се заразиш, а болният да оздравее бързо.

# 33 254
Струва ми се, че е голям разход и за работодателя. След като има ваксини, не е редно и работодателите да ги плащат. Но поне има избор, докато се решат(решим) за ваксина. Друг вариант е държавата да плаща тестове на изнесени пунктове. Нали сега си спестява пари от локдаун и обезщетения. В Германия и Канада поне доскоро били безплатни антигенните тестове.

Общи условия

Активация на акаунт