Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 711
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 375
DeVa, UTI  бактерията била klebsiella pneumoniae.

# 33 376
  • Burgas, Bulgaria
По-малкото дете като беше с Ковид, инхалации не и предписаха , кашляше много . Три дни я държахме на лечение без АБ , температура продължаваше да държи 39градуса и на четвъртия започна Ксимебак , оправи се най-бързо от всички ни .

Сега големият е с отрицателен тест , изписаха инхалации с Пулмикорт и капки Проспан , обясниха, че Пулмикорта ще разшири нещо си , а Проспана ще помогне на секрета да се изчисти .
По съвет на доктора ще правим още един тест на 6тия ден след контакта с болния съученик.

# 33 377
Не прекъсвайте и пробиотика 20 дена след приключването на антибиотика.

Много Ви благодаря! Това не го знаех, а всеки съвет ми е ценен.

# 33 378
  • пустинята Гоби
Отпаднал. Други симптоми почти няма, отпаднал и не може да спи. Иначе става, гледа телевизия, хапва. 7-8 ден от първи симптоми.  Не знам това добре ли е, зле ли е.

# 33 379
  • София
И при мен от 7 дни основния симптом е-силна отпадналост,главоболие,гадене.
Днес личната ми изписа Азитрокс.

# 33 380
  • Другата България
Отпаднал. Други симптоми почти няма, отпаднал и не може да спи. Иначе става, гледа телевизия, хапва. 7-8 ден от първи симптоми.  Не знам това добре ли е, зле ли е.
Нали има терапия?
Поти ли се?

# 33 381
  • пустинята Гоби
Не, не се поти. Терапия има, чува се с лекаря всеки ден, те са близки. Надявам се скоро да е по-добре.

# 33 382
  • Другата България
Ако остане тази умора е добре да направи една снимка.

# 33 383
  • пустинята Гоби
Ще направи. Не слуша много, но пък е грижовен към здравето си.

# 33 384
Здравейте! Има ли разболели се, ваксинирани с АЗ, и как го изкарахте? Simple Smile

# 33 385
  • София
Да, има, сестра ми...изкара го със загуба на обоняние и вкус, темп., хрема, в началото отпадналост...вече е добре...

# 33 386
Хора 39 градуса температура не ви ли притеснява? Моя човек вече 3ти ден постоянно вдига 39, пие по 2 парацетамола и не помагат. Пие нурофен, пада за няколко часа и пак се вдига. От 112 не се впечатляват, казали му да си прави студени душове и компреси? Това е абсурдно, при 40 се получава гърч. 39 е много висока температура, има възпаление на белите дробове. Дайте съвет, тази темпервтура може да излезе извън контрол мигновено. Какво да правим? Той е диагностициран от бърза помощ, която е извикал, дисгностициран е и е карантиниран преди 5 дена, но от тогава до сега положението му се е влошило. Може ли да иде някъде на преглед и как става процедурата? От 112 отказват да идат, защото не бил критичен, а първия път са отишли заради бебето му. При повторно звънене днес са му казали да си пуска душове.

# 33 387
Аз ви предлагам да не чакате температурата да се вдигне до 39 за да пие нурофен или панадол, почвате да ги редувате. Да започне да маже оцет като вдига Т, да звъни в РЗИ / полиция и да отива на преглед в Триаж.

# 33 388
Здравейте, понеже е много за четене върнах към 20 страници назад. Но това което ме интересува не го намерих.
Карах Ковид Март месец.
За мен не беше от най-леките но нестигнах до болница.
Въпроса ми е. Може ли пак да го хвана и по-леко или по-тежко ще го изкарам.
До сега съм имала контакт 2 пъти с ковид болени (без да знам) но симптоми не се появиха. Преди 1седмица си правих тест бешв отрицателен. Но покрай големия стрес около мен (много болни познати) започнах да пуша изключително много, съответно имам и кашлица като стана. Приемам бронхексин (ковто най-вероятно помага тази кашлицата да я има). Утре ще си правя отново тест за мое успокоение или не. Но все пак въпроса ми е. Има ли боледували отново и как го карахте 2рия път.

# 33 389
Майка ми, ваксинирана с втора доза АЗ май месец се разболя през септември, беше с пневмония. На 71 години е, няма сериозни заболявания, с лека хипертония е. Зарази се от леля ми, на 68 години. Тя е ваксинирана с Пфайзер, втората доза и беше през юли. Има само мигрена, здрава и енергична жена. И двете имаха висока температура за повече от 1 седмица, хрема, кашлица, силна отпадналост и други симптоми. Не мисля, че го изкараха леко като за ваксинирани.

Общи условия

Активация на акаунт