Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 744
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 450
Здравейте, сина ми снощи вдигна темп. Ниска. Днес на лекар, уж чисти гърди (кашля) но пусна кръвни. ЦРП 42, ЛДХ 504. Другите в норма. Изписа Панцеф. Правел бронхит или пнвмония. Блокирах. А е ваксиниран.

Колко е температурата?

# 33 451
  • Пловдив
Аз изкарах ноември 2020 вируса много тежко. Ваксинирах се април. Към 10 ти септември пътувах в самолет и зад мен имаше един, който се скъса да подсмърча и кашля. Не беше с маска и не спря са говори. Аз бях, но явно съм се заразила. Точно след четири дни се разболях. Ама точно като първия път, със зверското главоболие. Бях сигурна, че е ковид. Пуснах си антигенен тест на 2 ри ден- отрицателен. Успокоих се, но заразих майка. Тя почна да кашля , но и двете се оправихме за няколко дни. Аз й обяснявах, че е ковид , тя не вярва. Точно преди тази почивка си мери антителата и бяха 150 при норма над 30. Вика ще ги измеря пак, ако е било ковид ще са се вдигнали. Днес излезе резултата - 295. Явно наистина го изкарах това чудо два пъти и въпреки ваксината.
Първото боледуване с ПСР ли ви беше доказано?

# 33 452
Bibi_bibi 37,8, 37,2 се въртеше темп.
Във вторник започна с много зачервено гърло. Мина му. В сряда-хрема, продължава. Вчера четвъртък темп.
PCR отр. Но аз не вярвам много на резултата.
Ох незнам, преди изобщо не боледуваше след ваксината беше мнг зле, сега след 4 месеца пак болен. Страх ме е, и съжалявам за ваксината.

# 33 453
Тези от Рамус приравняват BAU с граничната стойност на теста на Abbott, който си употребяват от край време. При него положителната стойност е при 50 AU, и като се обърнат към BAU става тази стойност 7, която те си пишат. Което е глупост, при условие, че за единната приета мерна единица BAU, граничната стойност е 33,8 BAU. Не знам защо си го позволяват. Не, че нещо, но отива някой да си изследва натителата, вижда, че са 8 BAU, и преценя, че има имунитет, което хич не е вярно.
Всъщност, изобщо не съм сигурна, че граничната стойност е 33,8, но толкова я дават в Цибалаб. Като както и в Рамус, така и в Цибалаб, имат уточнение, че протективният титър е доста по-висок. За Рамус е 1050 АU/мл, а за Цибалаб е 130 или 150 BAU/ml.
Тоест, за да очакваме някаква защита, не е достатъчно тестът да е просто положителен, а стойностите да са над протективния титър.
Всъщност, дори и тези стойности не са гаранция, че са защита, защото е важно дали тези антитела са способни да неутрализират вируса. Това се проверява с онзи тест, който дава % VNT, и показва за определено време колко процента от вирусните частици, добавени в серума са неутрализирани.

# 33 454
Вдигнах Т до 38,2. Сега е по-ниска, но пак имам. С главоболие, което си мисля, че е от очите. Антигенен отрицателен. Тъпа работа. Почнах авирон по схема и вирал протект. Да видим какво ще излезе.

# 33 455
Здравейте, момичета! Днес ми излязоха резултатите от теста за антитела, както ме бяха посъветвали да направя преди ваксинация за да се види дали имам такива и дали съм здрава в момента. Утре ми е часа за ваксина с Пфайзер. До колкото аз си ги разчетох, нямам антитела и не съм болна, може би леко само съм се срещала с вируса в някакъв момент. Може ли да им хвърлите по едно око и вие?

# 33 456
Скрит текст:
Във вторник започна с много зачервено гърло. Мина му. В сряда-хрема, продължава. Вчера четвъртък темп.
Ох незнам, преди изобщо не боледуваше след ваксината беше мнг зле, сега след 4 месеца пак болен. Страх ме е, и съжалявам за ваксината.
Споко, аз съм от другата страна, не ваксинирах детето си /макар, че е голямо, по други причини/ сега съжалявам, че не поех този риск - от ваксината.

# 33 457
Здравейте, момичета! Днес ми излязоха резултатите от теста за антитела, както ме бяха посъветвали да направя преди ваксинация за да се види дали имам такива и дали съм здрава в момента. Утре ми е часа за ваксина с Пфайзер. До колкото аз си ги разчетох, нямам антитела и не съм болна, може би леко само съм се срещала с вируса в някакъв момент. Може ли да им хвърлите по едно око и вие?

Защо Игг пускахте.. те са за минала инфекция, не настояща. Игм са за настояща.
Отрицателен го разчитам теста ви аз .

# 33 458
Някой, правил теста за вирус неутрализиращите частици, може ли да каже каква е цената и в коя лаборатория? Мина месец и половина от положителния тест и искам да видя какво е положението.

# 33 459
Мама Нана, не се укорявай това решение се взема трудно. Преди да поведа моята към ваксинационния център повече от седмица не спах.  Тогава масово се популяризираше тезата за фертилност, при все че много повече ме плашеха кардио-усложненията.  Някак страшно е, когато вземаш решението сам (неподкрепен от ЛЛ) и то не за себе си, а за някой който казва "както ти решиш".

Бързо възстановяване!

# 33 460
  • София
Моята карантина днес свърши.

Пуснах си пълни кръвни изследвания и имам висок D-dimer- 262 /нормална стойност до 200/.
Какво трябва да правя оттук нататък?
Другите стойности са нормални.

# 33 461
Мама нана желая Вибързо оздравяване на детето ви.
Натиснах го да се ваксинира по 2 причини. 1,работих 1г в ковид, видях такива неща за които не искам да си спомням. 2. Доста от починалите бяха след операция, а на него му предстои операция. Но и да не го бях натиснала сега трябваше защото е студент, а се изисква. Но това което приживях след ваксината му е най големия ми страх да не се повтори. Сега отново болен. ☹️

# 33 462

Защо Игг пускахте.. те са за минала инфекция, не настояща. Игм са за настояща.
Отрицателен го разчитам теста ви аз .
Доколкото разбирам за да разбере дали някога е боледувала и има антитела преди да сложи ваксината. Според мен показва, че не е боледувала.
BIBI1 Щом е отрицателен защо се притеснявате, все пка тестът е отрицателен. Има такива вируси, вървят наобратно, не се вдига температура първия ден. Моят син изкара два вируса от началото на учебната година, вторият с много болезнено гърло, след 3 дни цъфнах и аз. На него му мина гърлото за един ден само с орофар и капки за хремата - тобрекс, имаше температура 2 дни, при мен гърлото не минаваше втори ден и започнах бисептол, нямах температура, задна хрема тръгна като при него. Бисептолът повлия добре, даже ми се прибра една хронично увеличена сливица, която все се раздразва от ядки.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 19:34 от Sparkles

# 33 463
Скрит текст:
Споко, аз съм от другата страна, не ваксинирах детето си /макар, че е голямо, по други причини/ сега съжалявам, че не поех този риск - от ваксината.
В момента има какви ли не вируси.
Аз и човек около мене изкарахме нещо със зверско главоболие, болка в очите... Като гадна мигрена беше . Той, неваксиниран, за 1 ден се оправи. Аз с ваксина за 2 дена, като първия ми се запуши носа и кашлях вечерта. Аз правих и тест за всеки случай на 2ри ден. Отрицателен беше. Та не беше Ковид.
А няма и болни от Ковид около нас.
Познати, в друг град, се оплакаха че децата са с ларингит. Цялото семейство с хрема. Тествани са. Всички отрицателни.
     Пак аз. Вчера с лека кашлица и втрисане. Днеска със сутрешно разтройство. На обед върнах някакви стомашни сокове. Сега пък се опитва да ме наболява главата. В момента меря температура...
     От една страна е хубаво че не всичко е Ковид. От друга става мазало с това чудене кое какво е.

# 33 464
Точно. Ако е +, поне човек да вземе съответните мерки. А така и аз се чудя сега и се притеснявам, да му се не види.

Общи условия

Активация на акаунт