Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 353
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 33 630
  • пустинята Гоби
С пневмония е, има кофти кашлица. Ходил е на лекар, изписали са му по-силни антибиотици, от които му е гадно на стомаха. Аз съм при него, има как да пазя дистанция, не е толкова зле положението, но естествено не е и добре. Чудя се дали да не взема инхалатор, да му правя инхалации, на децата ми много им помага, а при него така или иначе вече е слязло надолу. Утре ще питам лекаря му вероятно.

# 33 631
Инхалатора е идеален, действай с нещо ,ще се подобри бързо

# 33 632
  • Пловдив
Аз съм със загуба на обоняние от втория ден на Ковид, вече 11 ден. Усещам сладко, солено, но мирис нямам.
Дъщеря ми също няма обоняние от втория ден. Силно се надявам да се възстанови бързо, че като чета май при повечето се влачи с месеци.

# 33 633
  • 1st floor
При щерката бързо се възстанови обонянието, но миризмите били други. Питах какви - грешни били, не миришело на това, което е.
Вчера не е вдигала температура, днес е ден 10. Дано няма повече. Мъчи я задната хрема, стича й се към гърлото. АБ капки не помогнаха...

# 33 634
  • sofia
Вече съм 11 ден с ковид, дали още съм заразна? Седя си изолирана в едната стая. Когато излизам до баня /тоалетна, съм с маска. Дали вече мога да да стоя с домашните, с маска? Днес на тях им падна карантината вече. Или да си чакам 14-тия ден?
Аз загуба на мирис и вкус нямам. По едно време имах горчив вкус в устата. Сега вече не.

# 33 635
ММ беше без обоняние около седмица, синът ми 3-4 дни.

# 33 636
  • Благоевград
Аз също не усещам вкуса на храната, почти месец след положителния тест. Няколко дни преди да ме изпишат от болницата, усещах всички вкусове и миризми. Откакто ме изписаха обаче обонянието е слабо, вкусовете никакви ги няма. Имам нужда от солени храни, но и тях не усещам като хората. Ям зеленчуци, все едно дъвча слама. Не ми е вкусно, а аз имах толкова силно обоняние и обострени вкусови рецептори.
Установих, че от едно от лекарствата направих обрив на лицето - течен Германии. Докато не го започнах, нямах проблеми. Съдържа гъба Рейши и уж насища клетките с кислород, но мисля, че се изприщих от него. Имам още 2 дни да пия Декстаметазон и го спирам. НатАспин не пиши колко дни да пия. Пия си моите витамини и това е.
Иначе коленете продължават да ме болят, трудно клякам и ставам.
Зверският апетит намаля, започнах да се храня по-нормално и да не преяждам.
Но загубените кг в болницата почти се върнаха и то в областта на корема, което се очакваше.
Все още изпитвам силна жажда, изпитвам без проблем 3 литра вода.

# 33 637
  • Другата България
С пневмония е, има кофти кашлица. Ходил е на лекар, изписали са му по-силни антибиотици, от които му е гадно на стомаха. Аз съм при него, има как да пазя дистанция, не е толкова зле положението, но естествено не е и добре. Чудя се дали да не взема инхалатор, да му правя инхалации, на децата ми много им помага, а при него така или иначе вече е слязло надолу. Утре ще питам лекаря му вероятно.
Точно затова ти казах да направите снимка, като ми каза за умората, веднага ми мина през ум.
Следи сатурацията, това е важно. И температурата също. За инхалациите не знам какво да ти кажа, по-скоро питай за кортикостероиди, аз без пневмония пиех медрол малко по схема, и мога да кажа, че леко минах. На всички познати с пневмония в болница и без болница, е изписван медрол, поне с тези, с които съм говорила.
Всичко ще е наред, това си е ковид вече, за първия път още се чудя.

# 33 638
Медрол и дексаметазон сходни лекарства ли са?

# 33 639
  • Burgas, Bulgaria
Момичета,  стиснете по едни палци напразно да се притеснявам - майка каза,че "нещо" я е "пипнало". Ваксинирана е , първо да кажа . Инак е с диабет и още няколко заболявания. Тресяло я , главоболие имала ужасно . Утре ще отиде при личната .За нея съм спокойна, но татко...  Sad . Отказаха да го ваксинират,  той е след масивен инсулт , засегнал мозъчния ствол . Има Хашимото,  сърцето му е адски слабо с пулс около 45  , често излиза от ритъм , на скоро беше и с брадикардия ( май така се пише ) , 60кг. е с дрехите  и т.н.  Лекарите неговите казаха ,че за ваксината  трябва да спре едно от лекарствата му ,което обаче е жизненоважно да пие и откадзаха .
Майка е с маска у дома,  в отделни стаи са  , но все пак тя се грижи за него .
Цяло чудо е ,че той оживя ,дори разхожда кучето. Просто не може да говори и се обърква понякога. Докопа ли го този гад Ковид.... няма да го пусне   Sad

# 33 640
  • Другата България
Медрол и дексаметазон сходни лекарства ли са?
Кортикостероиди са.

# 33 641
Мадам тиква стискам палци 🤞🤞🤞

# 33 642
При щерката бързо се възстанови обонянието, но миризмите били други. Питах какви - грешни били, не миришело на това, което е.
Вчера не е вдигала температура, днес е ден 10. Дано няма повече. Мъчи я задната хрема, стича й се към гърлото. АБ капки не помогнаха...
Колко дни слагахте и какви? Дори и да работят, слагат се минимум 7 - 10 дни и си трябват 10 дни по принцип да спре сопола. Може да продължите с коларгол ако е нетърпимо положението, или само с отпушващи, ако не сте слагали повече от 6 дни.

# 33 643
Здравейте, имах контакт в понеделник с човек, който в четвъртък даде + резултат. Направила съм три домашни теста и всички са отрицателни, но вчера измерих температура 37,5, днес по-рано беше 37,8, сега е 37,3. Хрема нямам, кашлица също, дишам дълбоко и нормално. Пия от петък авирон, витамини, които съдържат селен, цинк, вит. Ц, Б комплекс по друга линия.
Също така усещам много леко миризми, вкус - не. Утре ще звънна на лекар, но при някой започва ли така вируса и след толкова отрицателни ?

# 33 644
При ММ започна така, но веднага му даде + теста вкъщи. Дебела черта.
2 дни преди това прави ПСР - отрицателен.

Общи условия

Активация на акаунт