Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 703
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 885
  • Сф
Мъжът на братовчедка ми е приет днес с двустранна, усложнена пневмония с изливи и Ковид изменения, назначен е и започнат Ремдесевир, не знам какво и къде е чела тя, но е много уплашена и не спира да плаче, само повтаря че нямало да излезе от там, пълна истерия. Не знам нищо за това лекарство, как да я успокоя. Чела че уврежда сърце и бъбреци.
Аз мисля, че щом толкова хора се бореха за този медикамент, едва ли ще е лошо, че му го дават.
Тя е под карантина, с положителн антигенен, без симптоми, трябва ли да звъни някъде или от лабораторияра ще я подадат, като положителна?
Две малки деца има на 7 и 2, те са добре.
Не е нужно да четете , лекарите знаят какво правят. Моята приятелка се оправи с ремдисивир . Не го дават на всеки, да, по преценка. Скъпо е. Успокойте се. Дано се пребори човека! Тя не трябва да звъни никъде. Ще я подадат към РЗИ, да си стои вкъщи с децата. Да звънне на лл , щом е положителна и тя. Може да я прати на тест, лекарства и тнт. Да се следи. Моята приятелка самолечение прави , та на 6 ден замина към болница. Просто не при всеки протича леко , хубаво е да е под лекарско наблюдение дори и по тел.

# 33 886
Да, както се очакваше..моят мъж, който също е под карантиниран, след мен, му излиза сертигикат, а на мен надпис, че ме няма в регистър ковид. В четвъртък, когато вече не съм под карантина какво следва да направя, някой знае ли..

# 33 887
Да, както се очакваше..моят мъж, който също е под карантиниран, след мен, му излиза сертигикат, а на мен надпис, че ме няма в регистър ковид. В четвъртък, когато вече не съм под карантина какво следва да направя, някой знае ли..
Ние в момента сме под карантина.
Още не са ни се обадили, на него при тестването не са му искали телефон.
На мен даже бележката от теста ми взеха, имам притеснения, че и нас няма да ни има в регистъра.

# 33 888
  • Пловдив
И моята карантина приключва днес. Не мисля, че трябва нещо да правим.
Моят сертификат все още го няма и също изписва, че няма регистриран такъв телефон. Не знам кой къде как ни въвежда данните, но ще пробвам утре пак, след като е минала вече карантината.

# 33 889
Моята карантина изтича на 2.11. и вчера пробвах да си изтегля сертификат за преболедувала. Има ме  в системата, но интересното е, че ми излиза + резултат от дата 19.10., а теста ми е от 20.10-имам го и на харт. носител от лабораторията с тази дата. Кой и как въвежда тия данни.. не знам.

# 33 890
  • Варна
Сега като го каза забелязвам, че и на моя е така. Пуснах тест на 23 ноември, в сертификата пише 22-ри. Еййй, изяждат ми един цял ден Crazy

# 33 891
Моята карантина изтича на 2.11. и вчера пробвах да си изтегля сертификат за преболедувала. Има ме  в системата, но интересното е, че ми излиза + резултат от дата 19.10., а теста ми е от 20.10-имам го и на харт. носител от лабораторията с тази дата. Кой и как въвежда тия данни.. не знам.
на мъжа ми теста беше на 20.10, а в системата пише, че е бил на 14.10. Звънях на Информационно обслужване...пратиха ме да звъня на РЗИ. там дава свободно. Някой ако успее да се свърже, нека даде знак

# 33 892
  • София
Аз вече имам сертификат за ваксиниран и сертификат за преболедувал. И карантината свърши. Направо мога да си ходя навсякъде вече. Simple Smile

Обаче си имам синини по цялото тяло и висок Д димер. Личният лекар не знае какво да пия или да не пия. Буквално ми каза: "Кажи на какъв специалист искаш да те пратя за консултация, за да ти дам направление".
И аз казах "кардиолог". Това ми се видя най- логично, а и усещам една тежест в сърдечната област и искам да ме прегледат. Ако има с кого да обсъдя и синините и високия Д димер ще е добре, но засега няма. Sad

# 33 893
  • Другата България
Моето лично мнение е, че си за съдов хирург.
Освен кардиолог.

# 33 894
....Личният лекар не знае какво да пия или да не пия. Буквално ми каза: "Кажи на какъв специалист искаш да те пратя за консултация, за да ти дам направление".
.....

Ми така е, като цульо и пульо станаха ЛЛ. Моята например е гинеколог по специалност. Все си мисля, че ЛЛ трябва да е с някаква по-обща специалност, да е обучен за такъв тип работа. Не е нормално болният да се информира от интернет и познати, и тогава да ходи на лекар с конкретно искане за изследване или лекарства.

# 33 895
  • София
....Личният лекар не знае какво да пия или да не пия. Буквално ми каза: "Кажи на какъв специалист искаш да те пратя за консултация, за да ти дам направление".
.....

Ми така е, като цульо и пульо станаха ЛЛ. Моята например е гинеколог по специалност. Все си мисля, че ЛЛ трябва да е с някаква по-обща специалност, да е обучен за такъв тип работа. Не е нормално болният да се информира от интернет и познати, и тогава да ходи на лекар с конкретно искане за изследване или лекарства.

Така си е. Сигурно някъде има и по-компетентни лични лекари, но аз не съм попаднала на такъв. Иначе е много мил и всеотдаен според възможностите си, не отказва направления, изследвания..
Обаче ти трябва да му кажеш на какъв специалист да те изпрати.
Та така си самоназначих преглед при кардиолог. После ще си самоназнача и съдов за синините явно.

# 33 896
Аз вече имам сертификат за ваксиниран и сертификат за преболедувал. И карантината свърши. Направо мога да си ходя навсякъде вече. Simple Smile

Обаче си имам синини по цялото тяло и висок Д димер. Личният лекар не знае какво да пия или да не пия. Буквално ми каза: "Кажи на какъв специалист искаш да те пратя за консултация, за да ти дам направление".
И аз казах "кардиолог". Това ми се видя най- логично, а и усещам една тежест в сърдечната област и искам да ме прегледат. Ако има с кого да обсъдя и синините и високия Д димер ще е добре, но засега няма. Sad
Пуснахте ли ПКК, за да се видят тромбоцитите? Синините са признак на тромбоцитопения (може да е преходна заради прием на антибиотици или разреждащи) или поради друга причина свързана с разреждане на кръвта. Мисля, че е най-добре да се консултирате с хематолог.

# 33 897
  • София
И аз имам синини, миналата седмица ходих на кардиолог и ми каза да спра кръворазреждащото, в моя случай - Кардиопирин. Нямаше в аптеката Аспирин протект и ми дадоха това като заместител.
Не съм пускала никакви кръвни.

# 33 898
Момичетата с по-дългото прочистване на гърлото след ковид, ако имате възможност пробвайте антихистаминов препарат и ако сте склонни без лекарско предписание да пробвате. Сякаш съм по-добре от него. Аз лично си пръскам Flonase на 24ч веднъж. Но не става за една нощ. Почнах преди седмица и усещам подобрение чак сега. Но е много по-добре с него и сухата кашлица утихна значително. Не стигнах до кортокостероиди, а бях на крачка да ги почна заради задушаващата суха кашлица.

# 33 899
  • Варна
Да попитам и вас тук. Зеленият сертификат след ваксинация със срок на годност 1 година ли е или е безсрочен?

Общи условия

Активация на акаунт