Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 635
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 960
Аз продължавам да не се чувствам добре. Според ЛЛ нямало нищо, нормално било след ковид. Да, нормално е да съм отпаднала, но не е нормално да съм вече над седмица с главоболие, хрема, световъртеж и леки болки в гърлото, особено пък появили се почти месец след края на карантината. Не знам какво да правя вече и къде да ида, кошмарно е.

# 33 961
При мен беше така почти 6 месеца-световъртеж, на моменти все едно съм пияна, болки в гърлото, но не постоянно, а на моменти. И други гадости си имах на приливи и отливи.

# 33 962
  • София
Аз продължавам да не се чувствам добре. Според ЛЛ нямало нищо, нормално било след ковид. Да, нормално е да съм отпаднала, но не е нормално да съм вече над седмица с главоболие, хрема, световъртеж и леки болки в гърлото, особено пък появили се почти месец след края на карантината. Не знам какво да правя вече и къде да ида, кошмарно е.

С хемоглобина как си? Изследван ли е?

# 33 963
При мен беше така почти 6 месеца-световъртеж, на моменти все едно съм пияна, болки в гърлото, но не постоянно, а на моменти. И други гадости си имах на приливи и отливи.
Снощи щях да припадна в супера. Не знам от ковид ли е, но както съм сравнително добре и изведнъж сякаш оставам без грам сили. Започват да ми изтръпват и омекват краката, да ми се сковават мускулите на краката все едно съм ги претоварила и наляла с бетон, появява се кошмарен световъртеж и наистина усещането е все едно всеки момент ще се строполиш на земята. Лошото е, че се появява от нищото като на някакви вълни. След 10 минути може вече нищо да ми няма и да се чувствам нормално и след половин час пак зле. Отделно, че нямам абсолютно никакъв апетит. Но ЛЛ изобщо не ме отразява. Посъветвайте ме какво да си взема да пия да живна малко, че с това ядене колкото мишка не знам докъде ще я докарам.

С хемоглобина как си? Изследван ли е?
Преди месец правих ПКК, точно като ми свърши карантината, 127 беше.

# 33 964
  • София
Според мен пусни пак ( ако ти се занимава с лаборатории де) и прегледай вестибуларния апарат. Мога да ти препоръчам да си вземеш Б12. Дава енергия и може малко да засили апетита. Гледай да го пиеш сутрин, защото иначе не се спи след него.

# 33 965
Според мен пусни пак ( ако ти се занимава с лаборатории де) и прегледай вестибуларния апарат.
Не ми се занимава, ама нямам избор. Невролог ли да търся за вестибуларния?

# 33 966
  • София
Аз бях със същите симптоми ( не след ковид) и се оказа, че съм за отоневролог. Въпреки, че и при УНГ съм ходила, но той просто не откри проблема.

# 33 967
Long covid?

# 33 968
Kaлина, ако не се храниш, не приемаш и достатъчно течности, може и кръвното и/или кръвната захар да ти пада, да си обезводнена. Не знам, насилвай се някак да се храниш. Направи първо това, преди да ходиш пак по доктори и кабинети, доста уморително ще ти бъде.

# 33 969
  • Los Angeles CA
Според мен пусни пак ( ако ти се занимава с лаборатории де) и прегледай вестибуларния апарат.
Не ми се занимава, ама нямам избор. Невролог ли да търся за вестибуларния?

За проблеми с вестибуларният апарат ти трябва уши, нос, гърло специалист (отоларинголог). Успех !

# 33 970
При мен пък дишането не е ок. И разни болки по гърба, кръста,  чат пат някоя става..ту ги има ту ги няма. Вчера сутринта едва станах от леглото от болка в кръста. Постепенно отмина, днес я няма. Днес пък в гърба..понякога все едно ме стяга нещо през гръдния кош...Дишането - по-повърхностно, за да вдишам дълбоко трябва да правя усилие. Понякога успявам да си поема докрай въздух, понякога не...имам едно ръмжане...Урината чат пат помътнява, пуснах стерилна, нямаше бактерия слаба Богу, но е ми е спокойно. Преди 6 дена почнах уростим, ваксина против циститна бактерия и се чудя дали да я продължавам, да не би да не трябва като не съм се оправила още от ковида...

# 33 971
При мен пък дишането не е ок. И разни болки по гърба, кръста,  чат пат някоя става..ту ги има ту ги няма. Вчера сутринта едва станах от леглото от болка в кръста. Постепенно отмина, днес я няма. Днес пък в гърба..понякога все едно ме стяга нещо през гръдния кош...Дишането - по-повърхностно, за да вдишам дълбоко трябва да правя усилие. Понякога успявам да си поема докрай въздух, понякога не...имам едно ръмжане...Урината чат пат помътнява, пуснах стерилна, нямаше бактерия слаба Богу, но е ми е спокойно. Преди 6 дена почнах уростим, ваксина против циститна бактерия и се чудя дали да я продължавам, да не би да не трябва като не съм се оправила още от ковида...
Аз карах много отдавна, но мен в момента са ме захапали кръста и плексите, мести се болката, онзи ден кръста, вчера плексита, днес пак кръста. И аз бях споделяла минала зима,за ръмжане между гърдите /все едно вибриране от електрическо напрежение (като стабилизаторите на тока от едно време/  мисля че е било перисталтика  или киселини, защото и тогава и сега като се появи съвпада с консумация на храни като боб и готвено зеле. Тогава много се бях шашнала, болка в лявата лопатка и това едновременно. После се замислих какво съм яла и се зачудих да не е от стомаха или червата.

# 33 972
  • София
При мен пък дишането не е ок. И разни болки по гърба, кръста,  чат пат някоя става..ту ги има ту ги няма. Вчера сутринта едва станах от леглото от болка в кръста. Постепенно отмина, днес я няма. Днес пък в гърба..понякога все едно ме стяга нещо през гръдния кош...Дишането - по-повърхностно, за да вдишам дълбоко трябва да правя усилие. Понякога успявам да си поема докрай въздух, понякога не...имам едно ръмжане...Урината чат пат помътнява, пуснах стерилна, нямаше бактерия слаба Богу, но е ми е спокойно. Преди 6 дена почнах уростим, ваксина против циститна бактерия и се чудя дали да я продължавам, да не би да не трябва като не съм се оправила още от ковида...
Ти от колко дни си с положителен тест?

# 33 973
  • Благоевград
И мен ме удари в кръста. Аз по принцип си имам проблеми, радикулит, но тази болка беше различна.
Още ме болят коленете, трудно клякам и ставам, но мисля, че с всеки ден става все по-добре. Днес имам повече енергия. Не ми треперят краката.
Храненето се нормализира.
Нещо обаче ме притеснява- рецептата, която ми дадоха от болницата, никъде не пише колко време да пия тези лекарства. Има схема само за Декстаметазона, че е 9 дни, за другите лекарства няма нищо. Имам Нолпаза, който така или иначе ми се отразява добре на стомаха, НатАспин го спрях, че имам обрив, както и течния Германии, от който подозирам, че се изринах с тия гъби Рейши и моите алергии.
Общо взето си останах на моите лекарства - Еутирокс, вит Д, вит Б12, вит. Б6 и фолиева киселина.
В неделя ми изтича карантината И в понеделник ще ходя на кръвни да видим какво е положението.
Иначе апетитът се нормализира. Сутрин не се събуждам освирепяла от глад, количеството храна, което приемам намаля, мисля, че нещата се наместват.

# 33 974
Не знам лонг ковид ли е, друго ли е, но просто е нетърпимо. Иначе течности приемам по над 3 литра дневно, кръвното ми е добре, варира между 100-110/70, то това ми е нормалното кръвно на мен. Ще търся явно пак личния да ме праща някъде, защото това постоянно усещане да си болен е много изтощаващо. Отделно, че заради тези постоянни усещания нервите ми са на снъсване и избухвам за всякакви глупости

Общи условия

Активация на акаунт