Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 244
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 560
А откъде накъде да го прави без пари😀
Защото не е законно. Още в началото имаше репортаж от Поморие някъде по морето беше, как искали по 15лв си сложили тарифа за сертификата. Защото..били частници. Та сега 10лв си е на сметка дори)) Като сложиш и такса влизане, после такса сертификат, не помня за ваксина не плащаш да ти слага, но пък му се плаща от държавата, та..на ден 10 ваксини да сложи...сметка си е добра. Затова и искаха да слагат, не че няма достатъчно места и удобни, че и безопасни за ваксина да си сложи човек поне в по-големите градове. Но и точно тези се натискаха, в малките градчета и селца, там лекарите са всеотдайни , мъчат се да помогнат, по-човечни са.

# 34 561
Може да не е законно, не съм се интересувал, но пък и не са длъжни.
Ходете си в РЗИ.

# 34 562
Пак стана манджа с грозде...
ЛЛ издават безплатно сертификати за ваксинации, които те са приключили.
Безплатно се издава сертификат от този, който е приключил ваксинацията.
Още от началото е така.

# 34 563
Може да не е законно, не съм се интересувал, но пък и не са длъжни.
Ходете си в РЗИ.
Така ще направим. Няма проблем. Просто оставам с впечатление, че при нас липсват единни правила и всеки си прави своя програма, което не е в полза никому.

# 34 564
  • София
Е, стига това е като "безплатните" тестове по 12 лв.
Във Велико Търново бяха 30лв. "безплатните" Grinning

# 34 565
Натискайте РЗИ да ви изпратят НРН по мейл или да ви го издиктуват по телефон, за да не се налага пак да се редите по опашки. Точно заради такива случаи - един завършил ваксинацията, друг трябва да издава документ, - има изменение на националния рамков договор между БЛС и касата.
Успех!

# 34 566
И медицинското за работа или шофьорска книжка също се плаща, дори второто е 30 лв. при личния лекар.

# 34 567
Как се действа с електронното направление за ПСР? Отиваш и показваш номера ли?

# 34 568
Как се действа с електронното направление за ПСР? Отиваш и показваш номера ли?
Би трябвало с СМС да получиш код, който код даваш там, за където е предназначено направлението. Ако не получиш този код с СМС, ЛЛ може да ти го продиктува.

# 34 569
Мерси! А не е ли предназначено за която и да е лаборатория, където правят пср?

# 34 570
Мерси! А не е ли предназначено за която и да е лаборатория, където правят пср?
Да разбира се, за всяка лаборатория, която работи с касата.
Мисълта ми беше, че независимо за какво е предназначено направлението - за ПСР, за преглед при специалист и т.н. процедурата на получаване и представяне е една и съща.

# 34 571
  • Пловдив
На мен ЛЛ ми изпрати направлението по вайбър и там наистина имаше някакъв код, който продиктувах в лабораторията. Но не съм получавала никакви СМС-и.

Имам въпрос - за колко време излиза резултатът за Д-димер?

# 34 572
Твоя ЛЛ ползва вайбър, моя СМС, трети може да го прати и на месинджър.

# 34 573
  • Пловдив
От така написано, останах с впечатление, че от някоя система се получава СМС, затова уточних, че ЛЛ го праща.

# 34 574
  • Бургас
Някой правил ли си е бърз тест за антитела от аптека. Сравнявали ли сте го после с изследване от лаборатория. Дали са надеждни? Имам две чертички - на контролната С и на М.

Общи условия

Активация на акаунт