Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 226
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 665
  • Sofia
jazzzzy, а как го открихте?
Имаше оплаквания или на профилактичен преглед след боледуването?

Питам, защото майка ми засега кара леко Ковид, но е с прекаран инфаркт тази година и бих искала да знам за какво да следим.

# 34 666
Кардиологът, при който отидохме след прекаран ковид за преглед, настоя да заведем и децата. Каза, че това, че са го изкарали леко нищо не значи и държи да ги прегледа.

# 34 667
Сърцебиенето може ли да не дава отражение в стойността на пулса или винаги се покачва. В смисъл такъв - усещам сърцебиене, едно такова пърхащо усещане в гърдите, а пулса ми не се е качвал никога над 80 и кръвното ми е 100 на 70... Thinking

Когато ти е ниско кръвното, сърцето компенсира с по - висок пулс. Нормално е, но когато е аритмия се пият бетаблокери.
Ами 80 май не е чак толкова висок пулс. Казвали са ми, че сърцебиенето е субективно усещане.

# 34 668
  • София
Антистенокардин 3Х2 как ви се вижда при Ковид?Че и аспирин…На вас по колко ви го изписват?

# 34 669
Пия по един ацетизал кардио вечер. Остана след боледуването на ММ. Никой не ми е изписвал. Общо взето от лекар ми беше само антибиотика. Другото каквото съм чула и прочела.

# 34 670
Антистенокардин 3Х2 как ви се вижда при Ковид?Че и аспирин…На вас по колко ви го изписват?
Тук имаше изписван Антистенокардин и 3х3 + аспирин. Всичко зависи от изследванията и състоянието на болния.

# 34 671
И на мен така го изписаха. Казаха да го пия 2 месеца. Аз втория месец го намалих на 3х1, а сега пия само аспирин протект вечер.

# 34 672
Здравейте, идвам и аз да споделя, прекарах Ковид за 4-5 дена, първия ден имах Т 37.8, следващите дни не. Пих Авирон, вит. Д, цинк, селен, имах и аспирин изписан, но пих го веднъж /все го забравях/. Минах леко, вкъщи сме 3ма дете, отрицателно /нямал е симптоми/, мъжът ми никакви симптоми, отрицателен, ваксиниран с АЗ. Аз също съм ваксинирана, слава богу не ги заразих, не сме се пазили в един апартамент сме.
Усложнения след месец възпаление на синусите. Мина, но докато разбера какво е, не съм имала синузит никога преди.

# 34 673
Да, предписаха ми противовъзпалителни за един месец и после пак преглед. Трябва да се абсорбира излива. Simple Smile
А след ваксината и по време на ковида вземахте ли антикоагуланти или аспирин протект?То незнам колко има връзка с излива де...

# 34 674
Да споделя и при нас как са нещата. Вчера синът ми ходи да си вземе новия болничен и личната му изписала Сефпотек. Утре му е последния Панцеф, пи го 15 дни. Днес ходихме за втори път при пулмолог който каза да не пие антибиотика от личната, че нямало смисъл, имал фиброзни изменения само и не бил нужен. Изписа му лекарство за черния дроб защото Алат и Асат са му завишени. Каза ние  да си реша дали да взема антибиотика предписан от личната, но според него няма смисъл.  Питах я, ами ако пак вдигне температура, а тя отговори, че сега като излезем може да срещне нов вирус и пак да вдигне от него.После се обадих на личната и и казах за мнението на пулмолога, тя държи, че трябва да продължи с новия антибиотик, но ние си решаваме все пак. Сега съм в чуденка какво точно да направим., да пие, да не пие, да търся друго мнение ли на пулмолог?

# 34 675
  • При семейството си
На баща ми също вторият пулмолог, на 28 ден (като само първите 7 от положителния тест и след това още 7 дни след 21 ден пи) му спря АБ и тогава получи подобрение. На какво се дължи не се наемам да кажа.

# 34 676
Ако са само фиброзни изменения и няма данни за активна инфекция, какво ще лекувате с още и още АБ?

# 34 677
Здравейте, идвам и аз да споделя, прекарах Ковид за 4-5 дена, първия ден имах Т 37.8, следващите дни не. Пих Авирон, вит. Д, цинк, селен, имах и аспирин изписан, но пих го веднъж /все го забравях/. Минах леко, вкъщи сме 3ма дете, отрицателно /нямал е симптоми/, мъжът ми никакви симптоми, отрицателен, ваксиниран с АЗ. Аз също съм ваксинирана, слава богу не ги заразих, не сме се пазили в един апартамент сме.
Усложнения след месец възпаление на синусите. Мина, но докато разбера какво е, не съм имала синузит никога преди.
Какви са ви симптомите за възпаление на синусите и какво ви препоръчаха за лечение? Аз мисля че имам проблем със синусите и сякаш пак са се възпалили. Миналата година си правих ямр или нещо подобно беше и се оказа, че имам кисти и на двата максиларни синуса. Сега реших че за втори път съм с ковид, защото ме боли главата около челото и носа. Със запушен нос съм от около 2 години зимно време.
Обаче тестът ми е отрицателен.

# 34 678
Ако са само фиброзни изменения и няма данни за активна инфекция, какво ще лекувате с още и още АБ?

Не зная и не разбирам. При втората снимка, рентгенолога каза, че още има пневмония, пулмолога, че вече няма, личната вика втори антибиотик. Моя син пък, аз да  реша да пие или не.  В крайна сметка кой разбира повече от снимката пулмолога или рентгенолога?

# 34 679

Не зная и не разбирам. При втората снимка, рентгенолога каза, че още има пневмония, пулмолога, че вече няма, личната вика втори антибиотик. Моя син пък, аз да  реша да пие или не.  В крайна сметка кой разбира повече от снимката пулмолога или рентгенолога?

Работа на рентгенологът е да констатира какво вижда. Ако имате предишна снимка и настояща снимка е желателно да се сравнят. Ако пневмонията е в резорбация или пък няма такава (останали са само фиброзни изменения), не съм сигурен, че има защо да се блъска с още АБ. Това второто - лечението - го решава пулмологът по описанието на снимката или (ако може да разчита снимки) по самата снимка.

Общи условия

Активация на акаунт