Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 921
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 710
Ей там е проблемът- няма индивидуален подход към всеки. И в болниците е така. Няма кой.
Какъв индивидуален подход може да има при такива числа на болни хора! То при нормални условия се кара по обща схема, а сега съвсем.....

Е именно де. Винаги така е било. Сега, че болните били повече, само е за оправдание, че не лекуват адекватно.
Може би има начин. ЛЛ вместо да ламтят за още и още пациенти със здравни вноски, да си ограничат малко капацитета и да подхождат към всеки поотделно според състояние, възраст, придружаващи заболявания, да насочат към специалист според нуждите, м? Не ми се струва сложно.
Синът ми миналата година пропусна две ваксини, и добре, че имам някаква обща култура и чета, та се обадих да попитам защо аджеба не го е повикала още. Оказа се, че много от децата негов набор са забравени. Заради ковида представете си, и голямата натовареност поради това. Еми не е оправдание, съжалявам.
Главата ми продължава да не е с нормални усещания. Задънена. Аман.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 11:02 от polin_a

# 34 711
  • София
Здравейте, дами.

Имам положителен домашен тест от неделя, респективно от понеделник не съм на работа. Още в понеделник се чух с личния ми лекар. Във вторник мой близък, с когото не съм контактна отиде да получи болничния ми лист и личния ми лекар поиска да направя ПСР тест, за да издаде БЛ. Направих теста и резултата беше готов в рамките на деня, а резултатът - положителен. Днес отново близкият ми посети моя ЛЛ, но той отново не издаде БЛ, тъй като все още не съм вписана в регистрите на РЗИ. От час и половина се опитвам да се свържа с РЗИ, но на телефонните им номера при обаждане дава заето/ ограничени са входящите повиквания/ изключени са.

Притеснена съм, тъй като днес е третия ден от отсъствието ми на работното място, а нямам БЛ. Можете ли да ми кажете, в случай, че знаете, в какъв срок ще се осъществи вписването ми в регистрите на РЗИ и мога ли/трябва ли да направя нещо допълнително? Простете, ако питам глупави неща. Бъдете здрави Heart

# 34 712
Болничния след края на карантината ни издадоха на нас.

# 34 713
Болничният лист за Ковид се издава след приключване на карантината. Може да ти звъннат от РЗИ, а може и да не ти звъннат. На мен още никой, но ми е за трети път и вече не го мисля.

# 34 714
  • София
То няма много угода при българина. Ако му изпишат антибиотик защо са му го изписали, ако не му изпишат пък защо не са му го изписали? Изписват им някакви неща, те решават, че няма да ги пият.. Влошават се и после пак лекаря виновен. Определено е добре повече хора тогава да станат лекари току виж оправили народа.

# 34 715
Здравейте, майка ми в момента е с ковид. На 19.10 не се чувстваше добре, беше като настинала и отиде при ЛЛ. Направиха и ПСР и снимка на бял дроб. Всичко наред. Даде и антибиотик превантивно, ама е фалшиво отрицателна. На 28ми и 29ти два антигенни теста, и двата отрицателни, но тя с температура, отпаднала, няма апетит. На 1ви и пуснаха втора снимка-чиста и втори ПСР, който даде положителна. Вкъщи сме на домашно лечение с едни плик лекарства. Отпаднала е, от сутринта има болки в ставите и мусколите. Хапва на сила по-малко за да не и давам лекарствата на гладно. Почти не става -изморена е. Аз вече почти не издържам психически да я гледам така. Не ям, не спя. Постоянно съм до нея. Колко време ще продължи този ад. Искам само да я видя здрава и на крака. Лечението и е назначено от пулмолог. Два антибиотика, противосъсирващи, за подсилване на имунитет, фамотидин за да не се дразни корема от лекарствата общо 10 нещ пие. Следя да и се дават точно по схема и на време. Будя я в 4 сутринта за единия антибиотик. Моля ви кажете ми на кой ден започна да настъпва подобрение при вас!

# 34 716
То няма много угода при българина. Ако му изпишат антибиотик защо са му го изписали, ако не му изпишат пък защо са му го изписали? Изписват им някакви неща, те решават, че няма да ги пият.. Влошават се и после пак лекаря виновен. Определено е добре повече хора тогава да станат лекари току виж оправили народа.

Аз преди положителният тест, поисках да ми изпишат нещо, защото не се чувствах добре. Когато видях рецептата и антибиотика, реших, че ще го пия точно този, защото когато синът ми беше с +, пулмологът му изписа точно същият. Ако беше друг, не знам. Факт е, че след като започнах да го пия, се почувствах добре почти веднага. Ама някакси е трудно човек неспециалист да взема такива решения.

# 34 717
  • Благоевград
Колко дни след представяне на болничен, ви изплатиха обезщетение от НОИ? Представих болничния на работодателя на 22.10.2021 г. Дали скоро ще ми преведат някакви пари от НОИ?

# 34 718
Колко дни след представяне на болничен, ви изплатиха обезщетение от НОИ? Представих болничния на работодателя на 22.10.2021 г. Дали скоро ще ми преведат някакви пари от НОИ?

Ще ти преведат скоро, да.

# 34 719
  • София
Здравейте, майка ми в момента е с ковид. На 19.10 не се чувстваше добре, беше като настинала и отиде при ЛЛ. Направиха и ПСР и снимка на бял дроб. Всичко наред. Даде и антибиотик превантивно, ама е фалшиво отрицателна. На 28ми и 29ти два антигенни теста, и двата отрицателни, но тя с температура, отпаднала, няма апетит. На 1ви и пуснаха втора снимка-чиста и втори ПСР, който даде положителна. Вкъщи сме на домашно лечение с едни плик лекарства. Отпаднала е, от сутринта има болки в ставите и мусколите. Хапва на сила по-малко за да не и давам лекарствата на гладно. Почти не става -изморена е. Аз вече почти не издържам психически да я гледам така. Не ям, не спя. Постоянно съм до нея. Колко време ще продължи този ад. Искам само да я видя здрава и на крака. Лечението и е назначено от пулмолог. Два антибиотика, противосъсирващи, за подсилване на имунитет, фамотидин за да не се дразни корема от лекарствата общо 10 нещ пие. Следя да и се дават точно по схема и на време. Будя я в 4 сутринта за единия антибиотик. Моля ви кажете ми на кой ден започна да настъпва подобрение при вас!
Различно е. Аз също преди ковид бях хванал един ларингитен вирус с яка кашлица.
Реално майка ви е от 1 ноември позитивна, най-много няколко дни преди това да е била с ковид, едва ли е от 19.10.
Подобрението е индивидуално, строго индивидуално. Дръжте връзка с лекар, и уточнете с пулмолога кога е удачно да се направи нова (разбирам, че ще е трета) снимка. Кръвни изследвания може би също е добре.

# 34 720
Както казва моя мъж, работата е: Дръж тез лекарства и Господ да те пази. Stuck Out Tongue Winking Eye

Все пак обаче си мисля, че лекарите поназнайват малко повечко от нас. Wink
Но е и истина, че тоя Ковид ги обърка и тях.

# 34 721
Различно е. Аз също преди ковид бях хванал един ларингитен вирус с яка кашлица.
Реално майка ви е от 1 ноември позитивна, най-много няколко дни преди това да е била с ковид, едва ли е от 19.10.
Подобрението е индивидуално, строго индивидуално. Дръжте връзка с лекар, и уточнете с пулмолога кога е удачно да се направи нова (разбирам, че ще е трета) снимка. Кръвни изследвания може би също е добре.

Направиха и кръвни изследвания. Всичко е горе-долу в норма или малко извън норма. Само ЦРП е 18.15 при норма 6

# 34 722
Имам нищожен напредък. Чистих тоалетната на котарака и усетих мирис. От Доместоса ми потекоха сълзи, но не го подуших. Cry

# 34 723
При нас продължава да е тука има, тука няма. Снощи режа лук за салатата, все едно, че ябълка режа, никакъв аромат, но пък усетих аромата и вкуса на прясната мащерка. Joy Усещам и аромата и вкуса на туршията. Абе, когато и какво си реши, това ми дава да усетя. Лудница.

# 34 724
Mama_Nana, това с Доместоса е много опасно. Изобщо хората без обоняние много трябва да внимавате да не се натровите. Ще се върне, при някои хора просто става много бавно.

Общи условия

Активация на акаунт