Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 112
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 34 770
  • Бургас
Искам да попитам някой от вас след прекаран Ковид дали е имал напрежение в главата. Чувствам напрежение, което се засилва като се наведа или стана рязко. Сякаш кръвта ми нахлува в главата. Кръвното ми е нормално. Правих си ЯМР на главата, нищо не откриха.

# 34 771
  • в кукувиче гнездо
Искам да попитам някой от вас след прекаран Ковид дали е имал напрежение в главата. Чувствам напрежение, което се засилва като се наведа или стана рязко. Сякаш кръвта ми нахлува в главата. Кръвното ми е нормално. Правих си ЯМР на главата, нищо не откриха.
Това на синузит ми прилича.

# 34 772
Здравейте отново!
Днес ми в пети ден от както съм Ковид и си направих снимка. Резултата е следния: интерстициален възпалителен процес.

Според лекуващия ме лекар, това е нормален резултат за човек с ковид и показва наличието на инфекцията, но няма повод за притеснение. На някой от вас говорили му нещо?

# 34 773
Ако РЗИ не се обади на ММ, как личната ще ми издаде болничен след карантината като на контактно лице? Трябва ли ние да звъниш на РЗИ или няма проблем?
Когато миналата година съпругът ми боледува, а аз си стоях в къщи като контактно лице на 9-я ден доста дълго звънях на телефоните на РЗИ, за да се обявя за контактна и да мога да получа болничен . Ако не си подаден като контактен, няма как впоследствие да искаш болничен според мен. Болните с лабораторен тест влизат автоматично в базата данни. Съпругът ми си получи предписанието за карантина на 12-я ден от карантината.
Тази година, когато аз боледувах, РЗИ ми звънна на около 10-ти ден след 19,30 ч. Така и не съм получила предписание за карантина, а тя изтече вчера. Явно физически не успяват да стигнат до болните вече.

# 34 774
  • Пловдив
На мен от РЗИ ми казаха, че вече не носят предписанията, защото хората се водят в системата и личните лекари по всяко време може да го видят. Ако на някой му трябва предписания за нещо, можело сами да си го вземат от РЗИ.

# 34 775
Точно два месеца от първите ми симптоми. Май съм била контактна с болен от ковид, все още не е направил тест но на там вървят нещата. Да видим дали 2 м след преболедуване може да ме повтори.Иначе..вчера, днес пак нещо дишането не е ок...и нещо из гърба..ме стяга. Имам чувството, че много зависи от времето. Когато е влажно, с мъгла се засилва дихателният дискомфорт.

# 34 776
Извинявам се, че нахлуван така, но някой ваксиниран карал ли е ковид и ако да как? Много се притеснявам бащата на мъжът ми е болен в момента (ваксиниран с две дози Файзер юли, засега само хрема, но е много притеснен).

# 34 777
  • Буркина Фасо
Извинявам се, че нахлуван така, но някой ваксиниран карал ли е ковид и ако да как? Много се притеснявам бащата на мъжът ми е болен в момента (ваксиниран с две дози Файзер юли, засега само хрема, но е много притеснен).
чети назад в темата. има ваксинирани  с прекаран ковид.

# 34 778
  • sofia
Мен от няколко дни ме боли левият крак. Помислих, че може да е тромб. Днес ходих на ангиолог и ми правиха доплер на съдовата система. Всичко е проходимо и няма данни за съдова патология. Д-димера ми е висок и ми изписаха Ксарелто за  месец. Докторът каза, че болките в крака може да е от периферната нервна система. Болката ми е като от невралгия. Аз имам междуребрена такава и правя сравнение. Не е на едно място, а в горната част на крака, отпред и отзад, коляно и долната част на крака също отпред и отзад. Някой боляло ли го е така крака?

# 34 779
Да видим дали 2 м след преболедуване може да ме повтори.
Амииии и аз това се чудя. ММ в момента е тамън месец след като се разболя от короната. До вчера беше като краставичка свеж (с изключение на задъхване чат-пат, ама това си го знае и не се натоварваше)... Изследвания си пуска миналата седмица - всичко в норма (леко завишени АЛАТи но няма връзка и преди му бяха, пие си хапчета за черния дроб).
НО от днес е с хрема като водопад, болки в гърлото и ставите. Темп. 36.9-37. Тест комбинация с грип А/Б - отрицателен за всичко.
иииии не знам какво да го правя Confused ЛЛ Каза да смучи бонбони с кармолис и толкоз.. Ама на мен нещо не ми се струва баш ей така без нищо.
На някой да му се е случвало толкова скоро след ковид пак нещо респираторно?

# 34 780
  • София
След всеки вирус, през който се преминава, особено, ако се е налагало да се пие и АБ общият имунитет е доста понижен.
Най-ярък пример - ДГ. Въртележка яка. Влизане от вирус във вирус. Че на моето дете се е случвало и един върху друг да я налазят.
Предполагам, че и след ковид няма нищо по-различно.
След една "борба" борецът е изтощен и може лесно да бъде атакуван. Останалите вируси не сме ги пуснали във ваканция. Шетат си. Редом с короната...

# 34 781
Мен от няколко дни ме боли левият крак. Помислих, че може да е тромб. Днес ходих на ангиолог и ми правиха доплер на съдовата система. Всичко е проходимо и няма данни за съдова патология. Д-димера ми е висок и ми изписаха Ксарелто за  месец. Докторът каза, че болките в крака може да е от периферната нервна система. Болката ми е като от невралгия. Аз имам междуребрена такава и правя сравнение. Не е на едно място, а в горната част на крака, отпред и отзад, коляно и долната част на крака също отпред и отзад. Някой боляло ли го е така крака?
Имах такиви в ходилото, на моменти нагоре към коляното - мести се. Отгоре, отдолу .... до състояние да не мога да стъпя. Изписаха ми това
https://apteka.framar.bg/30068196/%D0%B4%D0%B8%D1%85-%D0%BC%D0%B … 0-%D0%BC%D0%B3-30
Или  това
https://apteka.framar.bg/05002842/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B0 … 0-%D0%BC%D0%B3-30
Проблемът е съдов. Трябва да го пия от март-април поне до септември - октомври. Има ефект.
Сега заради ковида пия магнезии и много добре ми са краката.

# 34 782

Току що се прибраха на работа двама ваксинирани колеги след карантина. Леко са го изкарали. Хрема 2-3 дни. Единият е загубил обоняние за седмица, но иначе нищо сериозно. Пфайзер в началото на годината.

# 34 783
И двама мои колеги са след ваксина болни в момента. Единия имаше температура 37.2, два-три дни и главоболие, другият има липса на обоняние и главоболие един ден. Смятам, че повечето хора след ваксина ще го изкарат в пъти по леко, то това е и целта на ваксините...!

# 34 784
Здравейте отново!
Днес ми в пети ден от както съм Ковид и си направих снимка. Резултата е следния: интерстициален възпалителен процес.

Според лекуващия ме лекар, това е нормален резултат за човек с ковид и показва наличието на инфекцията, но няма повод за притеснение. На някой от вас говорили му нещо?

А може ли докато човек е под карантина да отиде някъде за снимка или изследвания?Има ли лаборатории които предлагат дом. посещение за ковид болни?

Общи условия

Активация на акаунт