Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 525
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 35 130
Здравейте!
Март месец изкарах тежък ковид с двустранна бронхопневмония. Сега реших да си пусна тест за антитела, за да видя какво е положението и се оказа че нивата им са много ниски! Това нормално ли е след само 7 месеца след боледуването? И доколко може да се вярва на тези тестове?
Скрит текст:

# 35 131
  • Варна
vita, има, колежка е с такива симптоми, а отрицателни тестове за Covid.
MK9393, майка ти ще се оправи! Бях писала тук, наш близък е от 20 септември в болница, от които 2 в пулмология на вентилатор между живота и смъртта. Но тези дни ще го изписват. Затова, знам колко е трудно, но стисни зъби, ако се чувате - давай кураж на майка ти. Лекарите казаха - който се мобилизира успява да премине, голямо значение има и психиката и подкрепата тук. Прегръдки!

# 35 132
МК93, майка ти е млада, има големи шансове и ще се справи! Flowers Four Leaf Clover
В кой град сте?
Благодаря ви!
София.

Джаста Праста, благодаря и на вас. Не е ваксинирана, пушач е.
BIBI 1, вкъщи се лекува с два вида АБ, дексаметазон, бромхексин, вит Д, аспирин, както и последните дни инжекции за разреждане на кръвта - Фраксипарин. Оказа се, че лечението не е имало никакъв ефект, всякаш не се е лекувала. Приета е с огромен излив в белия дроб. Ремдесевира и е назначен веднага в болницата. Утре ще и бъде 6ти ден вливане, а няма никаква промяна в състоянието и.

Плеврален излив ли? Мисля че се прилагат диуретици като флурантрил за да се намали течността и да се облекчи дишането. Това отпреди ковид след свински грип. Имали сме три случая на възрастни хора след грипен вирус със задух заради излив, доколкото помня основно с диуретици ги лекуваха.

# 35 133
В момента има ли грип?
Съседката ми (пенсионерка) е ваксинирана преди 3 месеца и сега е със симптоми - висока температура, втрисане, болки в гърлото. Почти не излиза жената и няма контакти, а е болна и е доста зле.

Грип също е заразен. Все от някъде го е хванала. Тест правила ли е?

# 35 134
Не е правила. В понеделник ще ходи до ЛЛ.
Интересното е че е ваксинирана за Ковид, а преди две седмици е сложила и противогрипна ваксина.

# 35 135
MK93, стискаме палци майка ти да се подобри скоро и да се възстанови напълно! А теб те прегръщаме! Бъди силна!

# 35 136
Не е правила. В понеделник ще ходи до ЛЛ.
Интересното е че е ваксинирана за Ковид, а преди две седмици е сложила и противогрипна ваксина.

Само с ваксини не става. Трябва и пазене. А за противогрипната мисля, че 2 седмици не са достатъчни за имунитет.

# 35 137
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
MK9393, ще се оправи мама Flowers Four Leaf Clover
Всички ще стискаме палци!

# 35 138
  • София
Моя приятелка сега го изкара втори път, след почти 1г, не е ваксинирана. Каза че не е било по-тежко, само е вдигнала температура. Предния път само хрема и страхотна отпадналост. Сега същото, плюс 2-3 дни температура, не много висока - 37.5.

# 35 139
МК93, майка ти е млада, има големи шансове и ще се справи! Flowers Four Leaf Clover
В кой град сте?
Благодаря ви!
София.

Джаста Праста, благодаря и на вас. Не е ваксинирана, пушач е.
BIBI 1, вкъщи се лекува с два вида АБ, дексаметазон, бромхексин, вит Д, аспирин, както и последните дни инжекции за разреждане на кръвта - Фраксипарин. Оказа се, че лечението не е имало никакъв ефект, всякаш не се е лекувала. Приета е с огромен излив в белия дроб. Ремдесевира и е назначен веднага в болницата. Утре ще и бъде 6ти ден вливане, а няма никаква промяна в състоянието и.

Питайте дали има възможност да се приложат от тези моноклонални тела, дето внесоха наскоро 3000 дози. Майка ви е млада и никой няма да я отпише. Не стана ясно, но мисля, че става въпрос за Регенерон, препаратът, с който оправиха Тръмп. В Щатите го прилагат и на обикновени пациенти.

https://www.mediapool.bg/bolnitsi-sa-poluchili-3000-dozi-monoklo … 9-news328489.html

# 35 140
MK93, моята двустранна бактериална пневмония беше придружена от изливи. Лекувах се изцяло вкъщи на 2 антибиотика, но и кортикостероиди. За мен те изиграха най-голяма роля в това да се оправя, въпреки болките и стрелкането в сърцето, които ми причинаха. Аз се чувствах изключително зле(като майка ти). Почти не ставах от леглото, постоянно ми се спеше, нямах апетит, беше ми мноооого зле и имаше дни в които имах чувството, че това е края. Буквално не бях аз и никога преди това не бях карала такова чудо. Месец след това вече мога да кажа, че се чувствах що-годе добре. А за изцяло - два. Майка ти ще се оправи, силно и искрено го вярвам и искам!
Здравейте!
Март месец изкарах тежък ковид с двустранна бронхопневмония. Сега реших да си пусна тест за антитела, за да видя какво е положението и се оказа че нивата им са много ниски! Това нормално ли е след само 7 месеца след боледуването? И доколко може да се вярва на тези тестове?
Скрит текст:
Юни месец карах много тежка двустранна пневмония, за която и личната и пулмоложката казваха, че е 100 процента Ковид(въпреки отрицателният ПСР). Когато си направих за антитела се оказа, че нямам. Твоят Ковид доказан ли е бил? На снимката излезна ли Ковид пневмония? Има вариант просто бързо да са спаднали антителата.

# 35 141
  • София
А pandorina писала ли е, как е? Тест прави ли?

# 35 142
Тест от вчера отрицателен. Цял ден ме боля леко глава и ми беше ту студено ту горещо. Вечерта се разръмжах.. Нещо като посипан пясък имах горе в трахеята. Днес засега сякаш съм добре.

# 35 143
Грип доказан няма досега. Както и цялата минала зима. Има други вируси. Но за всеки случай си сложих ваксина и за грип преди месец.
https://grippe.gateway.bg/lab.php

# 35 144
Здравейте!
Скрит текст:
Не е случайно че препоръчват ваксина 6 месеца след боледуване.
Не те агитирам. Просто отдавна се разбра че след 5-6ти месец имунитета при доста хора намалява.

ПП: Много хора наричат грип всяко вирусно с малко по тежки симптоми.
Аз пък понеже съм карала грип 2 пъти и...
Всичко от което мога да мърдам и да се занеса до аптеката ми е в графа настинка Joy

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 07:53 от geizer

Общи условия

Активация на акаунт