Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 178
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 49 830
Според мен аз се заразих отново. Искам да се закопая някъде.
Не сложих маска веднага, като разбрахме, че детето е болно.
Runaway, да не те плаша, но дъщеря ми е правила тромбоцитопения от грип. Паднаха за два дена. Как след седмица ще повтори. Нас ни приеха в болница тогава. Левкоцитите също паднаха за една нощ под минимума.

# 49 831
В обкръжението ми на всеки 10 човека 4-ма са със запушен нос и кашлица. Никой не си прави труда да спазва дистанция, все едно никога не са чували за коронавируса. Някаква психолигическа бариера изграждат хората...

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 21:41 от amy_nka

# 49 832
Привет на всички и бързо оздравяване!

И аз се вписвам - в Понеделник сутрин остро начало с Т 38.3 като до късно вечерта вариациите бяха 38.8, 38, 38.8, съпроводени със силна треска, в резултат на която последваха болки в целия гръб. Лекарства за деня - парацетамол, след 4ч Аналгин - без ефект, последвани от 2 приема на двата препарата в комбинация. Направих домашен, комбиниран тест от аптеката за Ковид и инфлуенца - отрицателен и за 3-те. Днес, Вторник, се събудих и с болно гърло. Това, което ми прави впечатление е, че болката е различна от нормалната за мен при възпалено гърло. Не знам дали могат да се характеризират различни видове болка или сега се вглеждам поради притеснението, което имам. Т сутринта е 37.5.
Вкъщи съм с маска, в отделна стая на отворен прозорец, не допускам да влизат при мен, но нарушават забраната от притеснение и надникват с маска, на което се карам.

И от днес БАТ +.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 09:24 от Marijah.

# 49 833
  • в края на града
Течен аналгин за високата Т, Хексалгин примерно (ама за възрастните, аз на сина ми като по-малък не смеех да давам, сега вече е голям), само това повлия на температура към 39 градуса.
Бързо оздравяване на всички!

# 49 834
  • София
Привет на всички и бързо оздравяване!

И аз се вписвам - в Понеделник сутрин остро начало с Т 38.3 като до късно вечерта вариациите бяха 38.8, 38, 38.8, съпроводени със силна треска, в резултат на която последваха болки в целия гръб. Лекарства за деня - парацетамол, след 4ч Аналгин - без ефект, последвани от 2 приема на двата препарата в комбинация. Направих домашен, комбиниран тест от аптеката за Ковид и инфлуенца - отрицателен и за 3-те. Днес, Вторник, се събудих и с болно гърло. Това, което ми прави впечатление е, че болката е различна от нормалната за мен при възпалено гърло. Не знам дали могат да се характеризират различни видове болка или сега се вглеждам поради притеснението, което имам. Т сутринта е 37.5.
Вкъщи съм с маска, в отделна стая на отворен прозорец, не допускам да влизат при мен, но нарушават забраната от притеснение и надникват с маска, на което се карам.

И от днес БАТ +.
Препоръчвам ви Нурулин Дуо, доста е ефективен при високи Т, пие се на 8 часа. Изписа ми го моята ЛЛ, когато бях с Ковид.

# 49 835
  • Бургас
Здравейте!
Следя темата от самото начало и дойде време да се включа от първо лице. С положителен тест съм от днес, иначе симптомите ми са от неделя вечер: еднократна висока Т, последвана от обилно изпотяване и близо 24 часа нищо друго, когато ми изчезна гласът. За момента е единственото ми оплакване, дано така и си остане. С две дози ваксина+бустер съм и разчитам на тях Simple Smile

# 49 836
Здравейте!
Следя темата от самото начало и дойде време да се включа от първо лице. С положителен тест съм от днес, иначе симптомите ми са от неделя вечер: еднократна висока Т, последвана от обилно изпотяване и близо 24 часа нищо друго, когато ми изчезна гласът. За момента е единственото ми оплакване, дано така и си остане. С две дози ваксина+бустер съм и разчитам на тях Simple Smile
За гласа може да пробвате с противоалегрично - ериус и исла мус

# 49 837
Здравейте,май и аз съм към положителните.Бях с гърлобол и сополи,но като гледам всички са така,за това и не обърнах внимание. Събота вечерта вдигнах-38,не ми направи впечатление,но на сутринта вече бях с 38,8.Свалих я. Вечерта нищо ми нямаше,както и на сутринта. Продължавах да имам болки в гърлото,носа ми се запуши тотално.Снощи пак вдигнах една никаква Т 37,6-8. Днес пак много лека 37,4. Но интересното е,че тази сутрин май изгубих мирис и вкус. Или се паникьосах,не знам..?! Подуших парфюмите,не ги подушвам,ядох чесън(само лютото усетих). Но на обяд,когато се успокоих ядох баница и всичко си беше 6. Не знам и аз вече. ЛЛ ме вика утре сутрин да ми направи тест и да ме прегледа. Дано да минава на всички ни леко и възможно най-бързо. ❤

# 49 838
Здравейте,май и аз съм към положителните.Бях с гърлобол и сополи,но като гледам всички са така,за това и не обърнах внимание. Събота вечерта вдигнах-38,не ми направи впечатление,но на сутринта вече бях с 38,8.Свалих я. Вечерта нищо ми нямаше,както и на сутринта. Продължавах да имам болки в гърлото,носа ми се запуши тотално.Снощи пак вдигнах една никаква Т 37,6-8. Днес пак много лека 37,4. Но интересното е,че тази сутрин май изгубих мирис и вкус. Или се паникьосах,не знам..?! Подуших парфюмите,не ги подушвам,ядох чесън(само лютото усетих). Но на обяд,когато се успокоих ядох баница и всичко си беше 6. Не знам и аз вече. ЛЛ ме вика утре сутрин да ми направи тест и да ме прегледа. Дано да минава на всички ни леко и възможно най-бързо. ❤
Последният път аз загубих обоняние само за една вечер, на сутринта се завърна. Карах доказано за втори път.

# 49 839
ЛЛ ме вика утре сутрин да ми направи тест и да ме прегледа. Дано да минава на всички ни леко и възможно най-бързо. ❤
Този е +. Има бледа черта.

# 49 840
Дали вече в действителност вируса преминава по - леко, предвид и намаления период на карантина? Знам, че е спорен въпроса и всичко е индивидуално предвид организъм и т.н, но дали може да се направи такава констатация?

Имайки предвид, както някой по-горе спомена, че всеки 2-ри е подсмърчащ и кашлящ - наистина съм крайно изумена как продължават да ходят болни по улиците и да сеят зарази, и категорично да отказват да се регистрират в системата - статистиката е крайно грешна; болните са много повече от обявените. Българина никога не е имал здравна култура, явно няма и да има.

# 49 841
Майка ми е карала първият вариант и Омикрон и казва, че Омикронът е по-лек. Тя още си има последствия от първото боледуване. Аз сега съм с Омикрон и чество казано, така гадно не помня да съм боледувала от както съм възрастна. Температура, много силни болки в гърлото, умора, днес нямам глас и ме болят очите.

# 49 842
Мога ли да попитам-използвам Олинт за отпушване на носа,днес си слагах веднъж,сега пак сложих,защото не издържам. Гледам да не си “изразходвам” пътите,защото искам да имам 1 път преди лягане. Само по 3пъти ли може да се слага,не мога ли да комбинирам с нещо? Не издържам. Вбесява ме този нос.😁

# 49 843
  • София
Мога ли да попитам-използвам Олинт за отпушване на носа,днес си слагах веднъж,сега пак сложих,защото не издържам. Гледам да не си “изразходвам” пътите,защото искам да имам 1 път преди лягане. Само по 3пъти ли може да се слага,не мога ли да комбинирам с нещо? Не издържам. Вбесява ме този нос.😁
Олинта е слаб,пробвайте отривим ментол,той е 24 ч но може и два пъти

# 49 844

Капки за нос ползвам винаги детски и си пръскам по-често.
Най-обикновени ксилометазолин 0.05%  разреждам със сребърна вода в пръскало...
Такива олинти, отривини нам си кво, само една камара пари, пак е същото активно вещество.

Общи условия

Активация на акаунт