Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 773
  • 50 335
  •   4
Отговори
# 49 845
  • Germany
Муконазал са единствените капки, които на мен ми отпушват носа трайно. И не са с ксилометазолин, демек няма привикване.

# 49 846
Мога ли да попитам-използвам Олинт за отпушване на носа,днес си слагах веднъж,сега пак сложих,защото не издържам. Гледам да не си “изразходвам” пътите,защото искам да имам 1 път преди лягане. Само по 3пъти ли може да се слага,не мога ли да комбинирам с нещо? Не издържам. Вбесява ме този нос.😁
Ще споделя една бабина рецепта, която ме е спасявала като имам усещане за тапа в носа - зрънце краве
 масло. Казват, че трябва да се слага само в едната ноздра вечер преди лягане, следващата вечер в другата. Аз съм слагала и в двете ноздри едновременно и то през деня и пак ми е помагало.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 22:22 от Sparkles

# 49 847
Благодаря за отговорите. А някой губил ли е мирис и вкус?? Днес дори докторката ми каза по телефона,че скоро не е чувала ковид пациентите да ги губят. Аз го карам за втори път и за втори път ги губя,миналата година по абсолютно същото време бях болна. Тогава мириса и вкуса след около 10 дни се възстановиха. Направо бях забравила какъв ад е да си гладен и да не ти е вкусно……

# 49 848
Аз изгубих и мирис и вкус, храната и досега някак не ми е особено вкусна, но поне вече имам мирис. Аз имам друг въпрос, до вчера бях 10 ден от симптоми, напълно възстановена, но все още с положителен антигенен тест. Днес антигенния вече не е положителен, утре ще пусна pcr, дали все още съм заразна, защото моето семейство се измести на други място и не знам дали е безопасно вече да се завърнат?

# 49 849
Муконазал са на същия принцип - свиване на кръвоносните съдове, като чета повече, не ми изглеждат много safe... За деца също не са одобрени.
http://-spam222-/lekarstva/m/muconasal-plus-spray-spray-nas-1-18-10-ml

# 49 850
Аз изгубих и мирис и вкус, храната и досега някак не ми е особено вкусна, но поне вече имам мирис. Аз имам друг въпрос, до вчера бях 10 ден от симптоми, напълно възстановена, но все още с положителен антигенен тест. Днес антигенния вече не е положителен, утре ще пусна pcr, дали все още съм заразна, защото моето семейство се измести на други място и не знам дали е безопасно вече да се завърнат?

Здравейте! Отрицателен тест 100% критерии ли е, че лицето не е заразно? Много ми се иска и преди положителния тест да не е заразен човек, в този контекст питам, а и във връзка с карантината - Вие сте минали, да течем 10 дни от положителния тест, респ. карантината е изтекла а още позитивирате?

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 21:30 от Marijah.

# 49 851

Здравейте! Отрицателен тест 100% критерии ли е, че лицето не е заразно? Много ми се иска и преди положителния тест да не е заразен човек, в този контекст питам, а и във връзка с карантината - Вие сте минали, да течем 10 дни от положителния тест, респ. карантината е изтекла а още позитивирате?

Да,двама души ми казаха,че са били позитивни-до 10-я и съответно до 14 ден. Моята ЛЛ ми каза да й се появя в кабинета само след отрицателен тест. Аз не направих,но изчаках две седмици. Така или иначе си взех отпуск. Но и аз не разбрах дали позитивният тест след карантината означава заразоносителство. Едва ли.

# 49 852
  • Germany
Муконазал са на същия принцип - свиване на кръвоносните съдове, като чета повече, не ми изглеждат много safe... За деца също не са одобрени.
http://-spam222-/lekarstva/m/muconasal-plus-spray-spray-nas-1-18-10-ml
Не съм казала, че са сейф, все пак са лекарство, но нямат ксилометазолин и няма опасност от толкова бързо привикване. Аз ги ползвам от години, при децата също и проблеми не сме имали.

# 49 853
Здравейте,май и аз съм към положителните.Бях с гърлобол и сополи,но като гледам всички са така,за това и не обърнах внимание. Събота вечерта вдигнах-38,не ми направи впечатление,но на сутринта вече бях с 38,8.Свалих я. Вечерта нищо ми нямаше,както и на сутринта. Продължавах да имам болки в гърлото,носа ми се запуши тотално.Снощи пак вдигнах една никаква Т 37,6-8. Днес пак много лека 37,4. Но интересното е,че тази сутрин май изгубих мирис и вкус. Или се паникьосах,не знам..?! Подуших парфюмите,не ги подушвам,ядох чесън(само лютото усетих). Но на обяд,когато се успокоих ядох баница и всичко си беше 6. Не знам и аз вече. ЛЛ ме вика утре сутрин да ми направи тест и да ме прегледа. Дано да минава на всички ни леко и възможно най-бързо. ❤
Не май, тестът си е положителен, в началото или в края на разболяването изглеждат така.
Нищо с ксилометазолин не ползвам, само Виброцил, не броя колко пъти слагам

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 22:25 от brumm

# 49 854
И аз така. От всички капки за нос, само от  Виброцил съм доволна. По принцип. С КОВИД нямах хрема.

# 49 855
Капки прополис (клеева тинктура) или сок от лук (направо обтривам с парченце лук аз) са екстра за запушен нос.😃 С първия ковид нямах никаква хрема, с втория имах някаква странна задна хрема с по-гъст секрет (но пък без запушен нос)- т.е. прилагах метода с капките прополис и с лука, макар че реално си дишах и без тях /но помагаха доста за секретите/.🙂

# 49 856
Здравейте! 20 - ти ден след Ковид от началото на първите симптоми. Изкарах го нито леко, нито много тежко. Не пия нищо в момента. След като ЛЛ ми отказа да ми пусне изследвания, защото нямало нужда си ги пуснах сама. Може ли някой да ми помогне с разчитането? Ще съм ви много благодарна. От лабораторията казаха, че всичко е наред, особено Д - димера за който много се притеснявах, но ме притесняват и два показатели, които се виждат. Единия е завишен, другия занижен. Особено това ЛДХ, което не знам какво означава. Най - вероятно било заради приема на витамин С, но аз го приемах в малки дози в комбинация с цинк, селен и витамин Д.

# 49 857
И аз нямах хрема с Ковид. Нпсът ми беше необичайно изсушен като за момент, когато съм болна. Случва ми се например в есенно зимния период сутрин. Беше запушен на моменти, но хрема не съм имала.Като единствен симптом при мен бих казала - кашлица.

# 49 858
  • София
И аз плюс от вчера следобед, точно когато ми изтичаше 5-дневната карантина като контактен. Жена ми и другото ми дете все още са отрицателни, но предполагам заради мен влизат в нова 5-дневна карантина...

# 49 859
Здравейте, 7ми ден от първи симптоми дали е късно за пср тест?
Започна с болки в ушите и гърлото, после хрема. Точно помислих, че става леко по-добре и се събуждам в 5 със суха кашлица и болка в гърлото леко надолу все едно имам рана там и всичко ми е раздрано. Но е странно, не е както когато те боли гърло, когато преглъщам, не усещам болка. Тя е когато кашлям, е все едно имам рана и е като вкаменено там.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 06:45 от marigold_

Общи условия

Активация на акаунт