Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 067
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 49 860
По-скоро антигенен за активна инфекция - надали вирусът е още в горни дихат. пътища - слязъл е (ако го има, а не е бактерия). Лекар.

# 49 861
По-скоро антигенен за активна инфекция - надали вирусът е още в горни дихат. пътища - слязъл е (ако го има, а не е бактерия). Лекар.

Не мога да преценя това е фабрична черта, защото там се очаква при положителен тест, да стане розово. Или е положителен тест. Как мислите?

Тази втората черта се вижда само отстрани, погледнато под определен ъгъл. Отгоре погледнато е отрицателен. Явно е, че трябва да отида в лаборатория.
На домашните тестове за бременност също се вижда втората черта, където е фабрично, без да се оцветява в розово.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 08:52 от marigold_

# 49 862
  • София
Да не сте изчакали малко повече от времето, посочено от производителя? Аз чертата я виждам ясно, макар и много бледа. Ако ще ходите в лаборатория, може би идете утре, да не излезе и там някакъв такъв никакъв БАТ.

# 49 863
Не, появи се около 15тата минута и преди нея.

# 49 864
  • София
Аз бих се броила положителна за днес и бих повторила утре, без значение домашен тест или в лаборатория.
Каквото и да е, леко и бързо да минава!

# 49 865
  • Пловдив
На нито един от тестовете, които съм правила, не се вижда фабрична черта. Според мен е положителен, но към края и с малък вече вирусен товар. Мариголд, пробвай с лупа да погледнеш, тогава е възможно да се види и не само от този определен ъгъл.

# 49 866
Вече се вижда всякак, но са минали много повече от 20 минути.

# 49 867
Ние снощи правихме тестове с ММ, дори и в момента няма следа от втора черта.
Бих повторила теста утре на ваше място.

# 49 868
Здравейте! 20 - ти ден след Ковид от началото на първите симптоми. Изкарах го нито леко, нито много тежко. Не пия нищо в момента. След като ЛЛ ми отказа да ми пусне изследвания, защото нямало нужда си ги пуснах сама. Може ли някой да ми помогне с разчитането? Ще съм ви много благодарна. От лабораторията казаха, че всичко е наред, особено Д - димера за който много се притеснявах, но ме притесняват и два показатели, които се виждат. Единия е завишен, другия занижен. Особено това ЛДХ, което не знам какво означава. Най - вероятно било заради приема на витамин С, но аз го приемах в малки дози в комбинация с цинк, селен и витамин Д.
...
Най-общо - от Интернет:
Ниски нива при изследване на ЛДХ се среща много рядко и нямат клинично значение.
Повишен прием на витамин С или витамин Е може да доведе до ниски резултати.

Другия показател /среден обем на еритр./, който е малко над, също не му се отдава голямо значение. Така че, няма повод за притеснения.

# 49 869
Здравейте, 7ми ден от първи симптоми дали е късно за пср тест?
Започна с болки в ушите и гърлото, после хрема. Точно помислих, че става леко по-добре и се събуждам в 5 със суха кашлица и болка в гърлото леко надолу все едно имам рана там и всичко ми е раздрано. Но е странно, не е както когато те боли гърло, когато преглъщам, не усещам болка. Тя е когато кашлям, е все едно имам рана и е като вкаменено там.
Опитайте с чай от лайка дали ще успокои, понякога ковид води и до повишена киселинност и може да имате рефлукс.

# 49 870
  • Варна
Дами, здравейте!
С положителен тест съм от днес/официално/, иначе съм си болна от неделята.
Въпроса ми е, на някой изписван ли е и пил ли е Моривид? ЛЛ ми каза по телефона да почна да го пия, а аз се двуомя. Не съм вдигала Т, нямам кашлица, имам общо неразположение, главоболие, втрисане на моменти.
Около мен доста хора минаха през Ковид, но това лекарство го чувам сега за пръв път.

# 49 871
  • София
Дами, здравейте!
Въпроса ми е, на някой изписван ли е и пил ли е Моривид? ЛЛ ми каза по телефона да почна да го пия, а аз се двуомя. Не съм вдигала Т, нямам кашлица, имам общо неразположение, главоболие, втрисане на моменти.
Около мен доста хора минаха през Ковид, но това лекарство го чувам сега за пръв път.
МориВид съдържа активното вещество хидроксихлорохинов сулфат. Той осъществява своето действие като намалява възпалените прояви при хора с автоимунни заболявания (имунната система атакува здрави клетки на организма).

Още за МОРИВИД таблетки 200 мг * 30 (MORIVID tablets 200 mg * 30), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/30089197/%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2 … 0-%D0%BC%D0%B3-30

Имате ли автоимунно?

# 49 872
Дами, здравейте!
Това всъщност е хининово съединие и верояно ЛЛ смята, че ще намали риска от уложнения на база на началните данни за хлорохина. https://darik.bg/d-r-kornovski-ne-zabravaite-profilaktikata-s-hidroksihlorohin Аз лично не съм пила.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 13:22 от Sparkles

# 49 873
Sparkles, лайката беше първото, към което посегнах и наистина се оправи чувството, че там имам рана.

# 49 874
  • Варна
Аз изчетох доста за лекарството. Нямам автоимунно заболяване и предвид прочетеното, силно се съмнявам, че ми е необходино това лекарство и затова реших да питам в темата. Да не би да е практика да се изписва и т.н. . Естетвено, че лекар преценява какво да изписва, но предвид, че се чувствам добре/сравнително/, казах и го по телефона, не сме се виждали, тя го каза, че и две седмици да го пия.
Сестра ми по друг повод беше на лекар и коментирала с него, той пък се изказал не ласкаво за медикамента/предвид нейното описание на ситуацията/. Та така...
Реших, че няма да го купувам днес, утре нов ден, ще решавам според състоянието ми.

Общи условия

Активация на акаунт