Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 897
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 49 920
  • София
Ако има някой преболедувал - на кой ден ориентировъчно може да се очаква отрицателен резултат?
Роналд, вие вкъщи изолирахте ли се един от друг или? Помня, прочетох, че твоят тест е позитивирал непосредствено преди да изтече карантината?
Не,  не се изолираме. Позитивирах точно в края на карантината, жена ми -  в предпоследния ден  на нейната втора поред карантина (като контактна на мен)

# 49 921
  • Г. О.
Здравейте. Възможно ли е висока температура и болки в главата да са единствените симптоми за Ковид? 38.6-39.1 температура, която се смъква трудно с Нурофен(по 2 хапчета наведнъж) и след 3 часа пак се вдига. Така вече втори ден. Според личния лекар е Ковид. Предписа Зинат+ пробиотик. Антибиотик само поради температура? Така ли действат всички лекари в момента? Тестът не хваща нищо.

# 49 922
Благодаря. И аз съм със силни болки, място не си намирам. Също все ме тресе. Пък ниска темп
Къде са болките? След вирус имах ставни болки, върятаха ме/ боляха всички стави - колене, лакти, даже пръсти на ръцете. Тогава ревамтолог ми предписа фламексин. Имаше мигновен ефект. Когато след това се е обаждало коляно, винаги е помагал. Пила съм и за плекситни него или други НСПВС.
За главоболие - аналгин.

# 49 923
Ако има някой преболедувал - на кой ден ориентировъчно може да се очаква отрицателен резултат?
Роналд, вие вкъщи изолирахте ли се един от друг или? Помня, прочетох, че твоят тест е позитивирал непосредствено преди да изтече карантината?
Не,  не се изолираме. Позитивирах точно в края на карантината, жена ми -  в предпоследния ден  на нейната втора поред карантина (като контактна на мен)
Ние и при двата ковида не се изолирахме, ама като те чета, може би има смисъл, колкото и да е тъпо на практика.

# 49 924
  • в края на града
Здравейте. Възможно ли е висока температура и болки в главата да са единствените симптоми за Ковид? 38.6-39.1 температура, която се смъква трудно с Нурофен(по 2 хапчета наведнъж) и след 3 часа пак се вдига. Така вече втори ден. Според личния лекар е Ковид. Предписа Зинат+ пробиотик. Антибиотик само поради температура? Така ли действат всички лекари в момента? Тестът не хваща нищо.
Възможно е и е възможно в началото на болестта да не отчете тестът, но е възможно и да е друга вирусна инфекция. Ама да се изписва антибиотик без бактериално усложнение не е редно, никак.
Иначе Нурофенът поне при нас при Ковид (и двата пъти) почти не действаше като температуропонижаващо, за болки в кости, стави, мускули - да. Парацетамол по 1000мг имаше много по-голям ефект, малко бавничко, чак след 20-тата минута, но смъкваше. При 39 градуса и преди писах, само Хексалгин работеше.

# 49 925
Защо не казахте за Оки, когато бях болна?😅 Ден и половина ми продължиха болките в мускулите, стави и прочие- имам даже цяла кутия със сашета Оки (донесох си я от Италия), а изобщо не се сетих за тях тогава!😆 На мен това са ми вълшебните прахчета при болка, започвам да се чувствам по-добре още като ги вкуся...🙂 Има четири вида Оки на сайта на Софармаси.

# 49 926
Колко е карантината сега? За болни и контактни?

# 49 927
7 дни за болен, 5 за контактен. Не е необходим контролен отрицателен тест.

# 49 928
  • София
Спарклес, болките са по цялото тяло, мускули и кож.
Ю
Нот, първите дни като че ли времето беше по-точно и държахме отворено, стояхме на балкона, после май позастудя, и...беше в края на карантината ми.

# 49 929

Някой може ли да коментира тези резултати? 25 дни след положителният тест. Имам ли основания да се притеснявам?
Хемоглобина и следващите (до тромбоцити) не са в норма,защото имам таласемия и винаги са такива. Останалото?
Чак в понеделник ще ги нося при ЛЛ,та ми се иска да получа някаква информация.
Благодаря предварително.

# 49 930
За мен са нормални изследванията ти. Бих повторила след няколко дни пак, заради левкоцити и СУЕ на граница.

# 49 931
Ph-то е ниско.

# 49 932
  • Г. О.
PetiaK, благодаря за отговора. Точно така се оказа - нурофенът не помагаше за понижаване на температурата, въпреки че водеше до обилно потене. Странна работа. Парацетамол 1000мг имаше много добро действие. Пише, че може да се приема до 4000мг Парацетамол за едно денонощие.
Ако редувам с Нурофен, какво количество от двете може да се вземе за 24ч? Знаете ли?

# 49 933

Какво означава това? Ако знаеш,да не ровя в нет-а сега!

# 49 934
Добре е да е поне 6. Означава по-кисела урина, но може да се случи и при пиене на малко течности.

Общи условия

Активация на акаунт