Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 723
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 49 965
Здравейте. Днес, ден 11 от първите симптоми се опитах да се върна на работа, но беше трудно, вие ми се свят, все гледам да поседна…. нямам много сила още. Вдигах температура до 38.3 в продължение на 6 дни, след това спадна. После се появи кашлицата и отмина за 1-2 дни, хремата след нея също. Уж вече съм здрава, но явно…. Не съвсем. Аз по принцип по-бавничко се възстановявам след боледуване.
При вас как протече възстановяването след това?  Не съм ваксинирана и за пръв път се срещам с Ковид.
Имате ли някакви съвети как по-бързо да вляза в ритъм?
Кога е времето да си направя кръвни изследвания за след Ковид? Не съм си правила докато бях болна. Благодаря.
Аз пих течен германий, добре ми подейства и бързо влязох в ритъм на работа.

# 49 966
  • При семейството си
Тайс, така са…бетер от децата, че и не можеш като последните да ги хванеш, заведеш или им натикаш нещо в устата.
Ще се справите. Сили и нерви да имате вие със сестра ти.

# 49 967
О, Долч, ела само да чуеш какви са аргументи- омръзнал им животът, все от нещо ще се мре.
И като го закъсаха сега, идвайте незабавно. Ами добре, ама защо на пожар и положението да стане критично.
Пълен егоизъм , сега и глезотии.
Мерси, Елпис, ще пискам тук, когато ми дойде в повече.

# 49 968
Таис, вече е минало време, ще се оправят! Носете маска за всеки случай! Омикрон е по-лек, с по-кратък срок на заразяване. Нека да почиват. Малко по-малко ще съберат силички.

# 49 969
Тайс, надявам се да се оправят бързо и без повече усложнения! А за теб- търпение, много търпение и здрави нерви...🤗

# 49 970
Късмет.

# 49 971
Tays, спокойно. Simple Smile
Дали ще са на 60, 75 или 90 - все едно. Хортата ги гони някакво отрицание спрямо ковид. Нашите се върнаха “настинали” от море - казах им (без да съм ги виждал), че най-вероятно са с ковид, посмяха се, видяхме се, тествах ги и бяха с...ковид. Не бях маскиран. Те бяха 3-4 седмици след четвърта доза (така де, иначе са върли про-ваксъри/относително отговорни).

Ако на 9-10ти ден сте разбрали, че са болни, силно вероятно е най-лошото да е зад гърба им. Не знам кога сте боледували последно, но аз тествах положителен през април (ВА.2). Нищо не лепнах от юлския ВА.5 на родителите ми. Ако и ти си боледувала скоро, може да ти се размине.

Ако имат някакви когнитивни изменения, ще е добре да говорите с невролог. Знам за няколко такива случая около семейството ми. Някои хора (особено по-възрастни, 70+) бяха в полу-вегетативно състояние, но с времето - в рамките на 4-6 месеца - и проблемите с паметта отшумяха.

Бързо възстановяване пожелавам.

# 49 972
Хоуп, аз досега не съм боледувала. И те- също. Никакъв разум и пропаганда не ги спряха, те си водят дъртаняните светски живот, той в понеделник и сряда си се събира със себеподобни на по питие, тя също си ходи с прятелки, идват и на гости, като отворих барчето- ми то вишновки, бърбъни, ехххх.
От сутринта се чудя как е по правилата за карантината. Аз съм с тях от събота. До сряда никой няма да си показва носа, нали. Сестра ми днес ще ми донесе само един дезинфектант за дрехи и оксикометър, готвя в друга стая, правя крем - супи и такива разни, да има месо.
Днес му свършва на татко антибиотикът, 4- ти ден, нали да вземе сестра ми още една опаковка.
Много се обърках, направо шашнах. И срещам съпротива за всичко. Майка вика отивай си, само пречиш. Пила е първите три дни авирон , коластра и аспирин и парацетамол , че била с 38 гр. Температура, той само кашлял, та сироп за кашлица само пил и си щъкал. Татко го питам защо пъшка, какво му е, нищо му нямало.
Майка едва я убедих да направим тест вчера, вика прави си ти, аз не искам. Питам я какво пие в момента,  нищо не пиела, няма и  да пие. А джипито си идва във вторник, нямало да му звъни ДА ГО ТРЕВОЖИ  момчето,  оооооооо 😫

# 49 973
Интересно,защо тези дъртаняни  или по-точно възрастни родители не ги е страх ,че ще се заразят от собствените си деца или внуци, та дори и вече големи.Децата се страхуват от родителите си, а не ги е страх от колеги,от фризьор,козметици и т.н.По-скоро им е нарушен ежедневния  комфорт.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 07:56 от lavaca

# 49 974
  • При семейството си
Тайс, ако майка ти няма симптоми, може да не пие нищо, просто да почива и възстановява сили. В този смисъл е достатъчна помощта ти с готвенето.
Антибиотик е хубаво да се пие поне 5 дни, аз така знам.
Днес-утре си направи и ти един тест за твое знание.

# 49 975
Тайс, на ковида вече никой не му се шашка, недей и ти. Сигурен съм, че ще намериш лекар да ги види. Викни лаборатория вкъщи, те сега и без това нямат много работа.

# 49 976
Според мен коластрата засилва имунитета, а при Ковид не е добре да се засилва допълнително имунитета, за да няма риск от цитокинова буря. Едва ли коластрата ще засили и кой знае колко имунитета, но нека с този пост все пак напомня, че не е добре изкуствено да се подсилва имунитет, ако човек няма сериозни заболявания.

# 49 977
Колегата ми днес едва говори в офиса. Запушен нос, гърло и тн... Като му казах, че съм с дете и не може така да идва се разсърди, сега ще се пазим един от друг ли, да съм си седяла вкъщи тогава. Аз имам чувството, че живея в някакъв паралелен свят лудница - честно.

# 49 978
Колегата ми днес едва говори в офиса. Запушен нос, гърло и тн... Като му казах, че съм с дете и не може така да идва се разсърди, сега ще се пазим един от друг ли, да съм си седяла вкъщи тогава. Аз имам чувството, че живея в някакъв паралелен свят лудница - честно.

Наистина живеем с луди, не си само ти така.

# 49 979
  • Пловдив

Като че ли е обидно хората да се пазят един друг от заразяване ... За съжаление мнозинството е с подобно мислене.

Общи условия

Активация на акаунт