Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 195
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 50 130
Или ако трябва да е в кондиция, за да гледа болното си бебче. За съжаление аз трябваше да се “надрусам” с парацетамол иначе бях като ударена от влак и физически не бих била в състояние с 39 градуса да се грижа за него. Дано скоро ни мине… не знам как успяхме да се заразим, но е кошмар.

# 50 131
  • София
Здравейте! С ковид съм за втори път тази година. Първият беше февруари. Неваксинирани сме.
И аз мъжът ми температура до 38,5 за един ден, болки в тялото 2 дни, запушен нос и заглъхнали уши. 6 -ти ден от първи симптоми. Пих единствено авирон и спрей за нос. Чудя се, има ли нужда от някакви изследвания. В момента от време на време ми се вие свят и ми се гади. Най-лошото е обострения ми синузит и заглъхналите уши, които не изпукват по никакъв начин, дори и с надуване на носа. Нямам Т, кашлям от секретите в носа понякога.
Исках да ви попитам, до кой ден остава позитивен теста и имахте ли гадене по време на ковид?

# 50 132
  • Пловдив
Здравейте! С ковид съм за втори път тази година. Първият беше февруари. Неваксинирани сме.
И аз мъжът ми температура до 38,5 за един ден, болки в тялото 2 дни, запушен нос и заглъхнали уши. 6 -ти ден от първи симптоми. Пих единствено авирон и спрей за нос. Чудя се, има ли нужда от някакви изследвания. В момента от време на време ми се вие свят и ми се гади. Най-лошото е обострения ми синузит и заглъхналите уши, които не изпукват по никакъв начин, дори и с надуване на носа. Нямам Т, кашлям от секретите в носа понякога.
Исках да ви попитам, до кой ден остава позитивен теста и имахте ли гадене по време на ковид?

Катето, моят тест стана негативен някъде около 10-тия ден след първия положителен. Гадене нямах, но доста хора са споделяли, че имат.

# 50 133
  • София
Аз имах виене на свят, но не знам дали е от вируса, или защото се притесних.
Не съм си правила тестове след края на карантината.

# 50 134
  • тук-там
Виенето на свят е чест симптом при ковид. Не бях чувала до сега на някой да му се вие свят от притеснение … (градски легенди са това).

# 50 135
При мен започна с ужасно гадене, което продължи по време на положителните, че и доста след отрицателния тест. Може би нямах апетит и ми се гадеше още месец след това. Отделно, че сега, след месец и половина някъде ужасното виене на свят се завърна с по-жестока сила и много ме тормози. Записала съм си час при невролог, да видим Sad Ужасно е. Отделно и кръвното започна да играе.... Възможно ли е чак сега да се засилят симптомите, които бяха поотшумели с времето? Много съм притеснена.

# 50 136
  • тук-там
Класически постковид. Невролог в бг не вярвам да ти помогне. Почни да четеш групите във фб за лонг и постковид.

# 50 137
aDream, възможно е.
Бих препоръчала освен невролога / в Александровска имат опит с пост Ковид, може да потърсите, ако още имат пост Ковид програмата/, и преглед, и ехокардиография при кардиолог. Задължително ехокардиографията, защото много неща не се засичат без нея.

# 50 138
Има ли ковид центрове още в София....?
Благодаря!

# 50 139
Момичета, някой кърмил ли е с ковид и антибиотично лечение? ЛЛ ми изписа Клацид тъй като вече трети ден съм с много висока Т и зверски болки в гърлото. Чудя се какво да правя с кърменето, не ми се иска да приключвам още 😩

# 50 140
За запушен нос със заглъхнали уши пробвайте капки за нос Виброцил.

# 50 141
Момичета, някой кърмил ли е с ковид и антибиотично лечение? ЛЛ ми изписа Клацид тъй като вече трети ден съм с много висока Т и зверски болки в гърлото. Чудя се какво да правя с кърменето, не ми се иска да приключвам още 😩
Този лекар, който е изписал лепението, следва да ви е обяснил дали може или не да кърмите.

# 50 142
и имахте ли гадене по време на ковид?
Синът ми да. И той е хроничен синузит и му беше обострен като беше болен с Делта. Виене на свят и гадене бяха в комбинация.

# 50 143
Аз съм 8-ми ден след приключване на лечението и оттогава имам гадене, заглъхване на ушите, кашлица от време на време, лека хрема и виене на свят
 ( последното го отдавах на ниското кръвно). Предположих, че може и да е от лекарствата. По време на боледуването нямах гадене и виене на свят.
Също за втори път с ковид тази година.

# 50 144
Във вторник ми се няложи да посетя детска градина, понеже кандидатствах за работа, но нищо ми нямаше след това. И в сряда някъде по обяд усетих изключително премръзване отзад на гърба  което продължи в цялото тяло. Да, тогава бях в цикъл и помислих, че е нещо от хормоните.  И от там спад на температурата дори под 36. Пих топли чайове, сгрявах си тялото, но нямаше ефект. От вчера не съм разположена и това стана двойно повече. Постоянно тръпки и студ в тялото, сякаш съм стояля на студено. Реших вчера да се разходя малко, а като се прибрах температурата ми беше спаднала до 35.5. Много се упляших, но личната ми я нямаше вече на смяна. Снощи като си легнах температурата ми беше 36.2. Но тази сутрин отново падна под 36. Постоянно ми е студено и не знам дали може да има нешо с вирус това.

Общи условия

Активация на акаунт