Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 138
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 50 145
  • Пловдив
Ниска температура и да ти е студено  може да са симптоми на ковид.
Усещане за студ може да има и при понижена функция на щитовидната жлеза. Говори с ЛЛ.

# 50 146
За кратко може да усещаш да ти е студено, ако си стояла по-продължително време на по-хладно.
И мен вчера ме "втресе" на работа, но бях на място, където е по-силна климатизацията, а аз по една тънка блуза. Усещане за студ само имах. Тъкмо мислех да обличам един суитчър, но ме преместиха на друга операция и там беше значително по-топло. Докато ми свърши работното време бях забравила за студа.
Т никога не меря, ако не се съмнявам, че е висока.
Не избързвай с притеснението, че си болна. В цикъл е нормално да имаш усещането, че ти е студено. Особено, ако си слаба.

# 50 147
Не е от дрехите, защото се навличам. Просто една студена струя на гърба, която облива цялото ми тяло вътрешно, и като помоля някой да ме пипне, ми казва ледена съм. Вътрешно премръзване се получава и температурата е 35.9, 36, а аз съм последните 2 години с 36 9

# 50 148
Когато бях с пневмония години преди ковид имах температура под 36. Пневмонията с ковид я карах с висока температура. Направете тест и независимо от резултата непременно се консултирайте с вашия лекар. В краен случай с дежурен лекар. В случай че нямате симптоматика като пример ще дам, че години преди ковид ММ кара пневмония с един единствен симптом - свръх изпотяване и повишено ЦРП в кръвната картина. Дано причината за проблема ви да е възможно най-лесно лечима.

# 50 149
Благодаря за информаци1та. През 2018 имах подобно изстиване в гърбя и тялото, но температурата ми тогава беше 37 и 1 37.2 , дори и да ми беше студено, имаше причина, а сегя като изляза да повървя, като легна, тя ми пада под 36, вчера бешр стигнала до 35.5, което ме изплаши много. И аз съм имала пневмония, но с температура до 38. Най-яъзможмата причина е според мен, че посетих детското заведение и дори и за 15 минути престой, може да съм се заразила с нещо.

# 50 150
  • в края на града
По-напред в темата имаше коментари за каране на Ковид с ниска телесна Т, под 36 градуса. Направете един тест за всеки случай.

# 50 151
Бях наскоро с ковид. Преди да вдигна висока температура, два дни бях с 35.3 до 35.5.

# 50 152
  • Пловдив
bubulina_baby, направи си един домашен или лабораторен тест, така ще разбереш със сигурност дали е ковид.

# 50 153
Момичета, някой кърмил ли е с ковид и антибиотично лечение? ЛЛ ми изписа Клацид тъй като вече трети ден съм с много висока Т и зверски болки в гърлото. Чудя се какво да правя с кърменето, не ми се иска да приключвам още 😩
Няма нужда да приключвате. Клацид (кларитромицин) е съвместим с кърменето, а и вашето бебе е вече голямо (позволих си да прегледам историята на постовете). Ако все пак нещо ви притеснява, избягвайте да кърмите около 1.5 часа след приема - тогава се достига максимална плазмена концентрация в организма. Предвид ковида, добре е да кърмите и да обслужвате бебето с маска. Бързо оздравяване.

# 50 154
Кларитромицинът е силен антибиотик. По-добре си питай лекаря, който ти го е предписал, дали ползите му надвишават риска, в твоя случай.

Единственият "безопасен" антибиотик, който УНГ ми е предписвал като кърмачка, беше пеницилин (в базова форма), след много мислене от негова страна.

# 50 155
Но с огромно молекулярно тегло и почти нулева екскреция в кърмата (многократно по-ниска от педиатричните дози, които се изписват и на бебета, по-малки от нейното). Има няколко проучвания от последните 10 години, които твърдят, че е проблем в първите 15 дни след раждането, но дори по тях няма консенсус в научната общност. А нейното бебе е на седем месеца и вече захранено.
Но няма проблем да си кажете мнението Simple Smile За ваша информация: повечето антибиотици могат да се прилагат по време на кърмене, при едни или други условия. Само групата на цефалоспорините например съдържа около 30 препарата и всички са безопасни. Пеницилиновите например, за разлика от горните примери, се излъчват в кърмата в значителни количества, но също са ОК.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 11:59 от Параход

# 50 156
Да, благодаря ти, че ми разреши да си кажа мнението. Simple Smile И за информацията, също.

# 50 157
Разбира се, винаги е добра идея да го обсъди с лекаря си. Проблемът е, че се случва да дават подвеждаща информация. Това за майка, която и без това е сериозно болна, е допълнително затруднение.

# 50 158
  • София
Здравейте отново, на 27.09 се разболях, правих си домашен тест на третия ден и излезе положителен. Сега реших да си направя тест за антитела пак с домашен тест и излезе отрицателен. Май от цялата работа ще излезе, че антигенния тест е бил фалшив, или по някаква причина нямам антитела😄

# 50 159
  • Пловдив
Здравейте отново, на 27.09 се разболях, правих си домашен тест на третия ден и излезе положителен. Сега реших да си направя тест за антитела пак с домашен тест и излезе отрицателен. Май от цялата работа ще излезе, че антигенния тест е бил фалшив, или по някаква причина нямам антитела😄

Много е рано още да си правиш тест за антитела. Трябва да минат около 40 дена от положителния тест. Пък и не съм сигурна дали тези домашни тестове за антитела са надеждни. В лаборатория направи, по-сигурно е.

Общи условия

Активация на акаунт