Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 308 670
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 50 235
Преди месец и нещо изкарах Омикрон. Днес ми поставиха диагноза - синдром на замръзналото рамо. Не съм от хората, които за всяка болежка изкарват Ковид виновен, но тъй като докато бях болна имах силни болки в гърба и рамената, да попитам възможно ли е да има връзка? Не съм имала и нямам травми, не съм се преуморявала, не съм вдигала тежко, каквито са най - честите причини за този синдром и никога не съм имала подобни проблеми.
А какви са ви оплакванията?

# 50 236
Вече 10 дни от положителен тест за ковид, пет дни съм с кашлица. Пия Таваник, но кашлицата не се повлиява. Някой да е пил този антибиотик и помогна ли му?

# 50 237
Преди месец и нещо изкарах Омикрон. Днес ми поставиха диагноза - синдром на замръзналото рамо. Не съм от хората, които за всяка болежка изкарват Ковид виновен, но тъй като докато бях болна имах силни болки в гърба и рамената, да попитам възможно ли е да има връзка? Не съм имала и нямам травми, не съм се преуморявала, не съм вдигала тежко, каквито са най - честите причини за този синдром и никога не съм имала подобни проблеми.
Преди два месеца изкарах ковид. И аз съм с болки в рамото и врата от тогава. От няколко дни рамото е съвсем зле.
Какво Ви изписаха като лечение за рамото?

# 50 238
А какви са ви оплакванията?
Ужасни болки в дясното рамо и ръка. Особено през нощта. Невъзможност за изпъване на ръката встрани и извиване назад. Не мога да се обличам и събличам сама, не мога да отида нормално до тоалетна, не мога да отворя една бутилка и въобще всичко, което изисква дори и лек натиск е непостижимо в момента. Страшно е, не знаех за съществуването на такова нещо.
Преди два месеца изкарах ковид. И аз съм с болки в рамото и врата от тогава. От няколко дни рамото е съвсем зле.
Какво Ви изписаха като лечение за рамото?
Изписаха ми коктейл от инжекции. Една в засегнатото рамо и 4 мускулни в дупето. Запомних 2 от тях - Дексаметазон и Милгама, другите трябва да ги видя. След седмица ще ги повторим.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 01:13 от stefani^

# 50 239
stefani^, може да подпомогнеш процеса и с този масажен крем с айважива, прополис, хвойна на Ауриметрия. Помагал ми е доста при разни болки. Втривай не само в рамото, а и в гръбнака, защото много такива болки започват от него.
http://aurimetry.com/product/masajen-krem-s-propolis

# 50 240
Стефани, имала съм такъв проблем с рамото и ръката (по едно време и с двете рамена и ръце едновременно) на два пъти преди да се появи ковид, но не знам диагнозата, която са ми писали каква е. Лекува ме ортопед. След снимка и двата пъти ми назначи инжекции и лично ми ги би в ставата през седмица. Но не тези инжекции, които са ти слагали на теб. След 4та инжекция може би (не съм сигурна колко точно бяха) ходих и на физиотерапия. Аз съм от тези с късата клечка - дълъг ковид с постковид трайни "екстри", но след второто лечение през 2019г. не съм имала нови проблеми с раменните стави. Болки в ръцете от върха на пръстите до ставите имам, но в ставите не. Което не изключва при теб именно ковид да е причината да се отключи този проблем. Желая ти от сърце да намериш лекарят който ще те излекува възможно най-бързо. Успех!

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 02:13 от Рори72

# 50 241
  • Под сянката на разлистените кактуси
Физиотерапия помага много, не изписват ли в България? Ето някои клипчета от ютюб

https://www.youtube.com/watch?v=xXsUexaQEp0

https://www.youtube.com/watch?v=KWVchSPBbks

# 50 242
Изписват. ЛЛ трябва да даде направление, даже са без лимит. Това е доста срещана диагноза, виждала съм хора с такава в отделенията по физиотерапия. Инжекции в ставата не бих разрешила. Те пак са КС и увреждат капсулата.

# 50 243
Миналата година по това време ми се появи подобна драма с ръката (невъзможност да си движа рамото), не знам да съм карала Ковид. Влачих се 1/2 година с не толкова болки, колкото невъзможност да си вдигна ръката повече от 1/3 (дясната). Реших все пак да отида на ортопед, после на физиотерапия (с ток и магнити), но най-много ми помогна гимнастиката. Не съм пила нищо, не съм се мазала, горе-долу  месеца почти редовна гимнастика ми върна 90% от функционалността (признавам си нямам време и нерви да съм безкрайно редовна).
Инжекции и кортикостероиди не бих си причинила, после и това да влача..
Та като чета освен и аз някой Ковид да съм дръпнала без да разбера!?

# 50 244
  • Русе
Имах подобен проблем преди Ковид, сложиха ми Диагноза Бурсит. Оправих се с някаква инжекция в рамото , бита ми от от ортопеда, 2 курса физиотерапия и поне 2 месеца у дома махах с ръце, имитирайки физиотерапията. Трябвало да има движение, за да може тялото да произведе хрущял..така ми обясни рехабилитатора, та махах с ръце. Не съм пила нищо.

# 50 245
Тези болки и ограничения не позволяват извършването на елементарни ежедневни действия, камо ли каквато и да е гимнастика. Трябва си адекватно лечение на причината. Детето ми в много ранна възраст беше диагностицирано с бурсит от същия лекар, който диагностицира и лекува мен. Не е едно и също заболяване.
Към авторката на питането - какъв специалист ви назначи инжекции с дексаметазон и милгама и имате ли направен рентген на ставата?

# 50 246
Бях на ортопед и аз. Направи ми снимка и след нея постави диагнозата. Каза, че няма да мине нито с хапчета, нито с кремове, а само с инжекции. И наистина да чукна на дърво, днес след тях съм значително по - добре. Не знам дали тази в рамото ми я биха в ставата, мисля, че си беше пак мускулна инжекция. След седмица ще повторя курса пак със същите инжекции. Днес имам лек дискомфорт в стомаха, той ми е слабо място, предполагам заради Дексаметазона. Може би трябваше да пия и нещо изпомпващо след тях. За физиотерапия никой нищо не ми каза, но то аз с тези болки едвам си мърдах ръката, камо ли да правя гимнастика. Днес обаче съм пак на работа и така или иначе извършвам движения след подобрението, просто внимавам много да не я претоваря.
П. С. Другите инжекции бяха Дипрофос, Теазид и Лидокаин, сега ги проверих.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 15:52 от stefani^

# 50 247
Невролог ти трябваше, не ортопед.
Дипрофос е КС.

# 50 248
Читав чакръкчия й трябва, ама нейсе. Хубаво, че не са предложили операция.

# 50 249
  • Под сянката на разлистените кактуси
Не, не й трябва чекръкчия. Замръзналото рамо е възпаление на тъканите около раменната става, не е защипване. Точно стероиди са стандартното лечение

Общи условия

Активация на акаунт