СЕПТЕМВРИЙКИ в лятото горещо, готвят се за най-щастливата си среща!

• 16 919
  • 280
  •   1
Отговори
# 135
Честито на мама Дони  bouquet   bouquetДДДДа разказва как се раждат бързо бебета че да се учим и ние Simple Smile

Каролина вече си спокойна щом доки не се е обадил.Пиеш ли витамини - те доста помагат растежа на беб.Относно моите обриви има само предположения  Sad
Ирини намали все пак кисели твърди и пикантни храни щом сещаш нещо подобно. На ж.к.-то ми казаха че е от немит плод евентуално или от гъбички, които имам и от долу Sad
майка ми казва че от жегите може да е и че сега сме по-чуствителни.Като се обринах и долу/в окосмената част/ слагах 3 тблети вагинално
привантивно за гъбички. сега съм по-добре, но си мисля че кожните обриви които бременните имат към края при мен излизат по лигавицата.Сега мия всеки плод със сапун.
Ирини доволна съм от Вишито за обезкосмяване Simple Smile

Сега сме в екшън за стаята. Отнася го предимно жената ми за чистене/да е жива и здрава че на нея ще разчитам и за напред/тя ми е от 5 години вече/ Сменяме мокета с едно екзотично дърво и променяме цвета на стаята ДАЙТЕ ИДЕЯ ЗА ЦВЯТ - БЕБЕТАТА КАКВИ ПРЕДПОЧИТАТ???

Спарки, леле как си се стреснала.  Shocked като стане нещо аз започвам да му пея та да не му се отразява моя стрес/така бе като се уплаших от градушката/

Тонита,  името е много благозвучно Flutter ние се чудим призводно на Иван ли да е или направо Иван/заради двамата дядвци които ще летят от радост/, но ми се струва че сега производните ми допадат повече, но след време класиката ще се самодокаже като по-ценна.
Утре след 3-измерния ще ви се отчета. Дано плацентата ми не е презряла и бебо да е добре.
До скоро милички Heart Eyes

# 136
  • Ямбол

Честит ти СИН Doni972 !
Да сте живи и здрави и много успехи в живота за напред на Ивелин   bouquet

Ох.. направво не ми се вярва, че наистина Започнаха да се появяват малките същества на бял свят.
Моята красавица е добре. Ритка ме и ме подсеща, че скоро ще се видим.
За името и.. доста сложно положение,  но аз съм си избрала Леа.
Таткото каза като я видим ще и познаем името! А дано да стане така Simple Smile Да ми е жива и здрава .. а името ще го оправим.
Утре съм на консултация при докито ( за последен път ).
Не мога да ви опиша какво шубе ме е хванало  smile3506
На всички им казвам, че за никъде не бързам и мога 9 месеца да пренося..
Майтапя се ама.. ми е едно такова страшно..
Надявам се да чета само такива хубави неща.
На всички майчета много леко раждане без проблеми! Целувам ви !   bouquet

# 137
Момичета да ми помогнете с един въпрос, който ме мъчи!Вчера едната ми гърда се наду и вдигнах температура.Ходих на лекар и той ми каза, че няма начин и ще ми изпише антибиотик-Ospen.Въпроса ми е някой от вас взимал ли го е?Предписвали ли са Ви го, защото много ме е страх?Утре ще ходя и при друг лекар, но реших да се консултирам и с вас.Вие какво ще кажете, какво мога да правя с тази твърда като камък гърда?Казаха ми да не я стимулирам, но иначе и правя компреси със студена вода, за да отнема жегата.Моля, ПОМОГНЕТЕ!

Незнам какво да ти кажа,аз имах проблем с едно възпаление и ми изписаха ампицилин,който вече не се произвежда, но има немски заместител и на него пише че може да се прилага при бременни.Казва се Standacillin.Попитай доктора си за този антибиотик.
П.С. Съжалявам че съм писала на латиница, но незнаех и се извинявам, сега ми каза мъжът ми  Embarassed

# 138
Честито момченце на Doni972,да е живо и здраво и много радост да носи на мама и тати
Ирини радвам се,че се появи и всичко е наред!

# 139
Честито ново попълнение в бебешкия отбор! Да е жив и здрав малкия Ивелин!
Аз първо да се отчета: Днес ходих на преглед, взеха ми и секрет, моля се резултатите от него да са хубави Praynig Praynig Praynig! Иначе зрелостта на плацентата е 2-3 степен, нямам разкритие, шийката не е изгладена, въобще още никакви признаци за раждане, пулс на беба - 148.
Херка, нормалният пулс на бебето, както са ти казали е между 140 и 160 удара в минута, така че вие сте отличници.
Сега искам да споделя с момичетата, които се притесняват, че бебетата им са малки и да ги успокоя - лекарката каза, че моята бебка е с около 2 седмици назад, но в това нямало нищо ненормално. Просто бебетата са различни, генетично заложено им е колко да са големи и всичко е строго индивидуално, аз няма да родя голямо бебе, а около 3 кг, което пък си има предимства при нормалното раждане.
mi6ka82, мисля, че трябва да послушаш лекаря, за да не стане по-лошо. Не се притеснявай, че ще пиеш антибиотик. На бременни знам, че най-често изписват Аугментин. Оспена е от същата група - пеницилинов /ако не се лъжа/, така че не би трябвало да има проблем. По-добре взимай мерки навреме и успех, мила.

# 140
Честито на най-новата мама Дони! Да е жив и здрав малкия й мъж и много радост да й носи.

denise, радвам се, че изследванията са минали добре и сега си по-спокойна относно проблема за който писа с бебето ти.
Алфи, пия Матерна и на пук на всички статии, които прочетох, че бебетата ставали по-дебели от нея при мен не важи. Много е неприятно това с обрива по езика, но се надявам скоро да се отървеш от него.
Ирини и на теб ти съчувстам за неприятните обриви. В момента нямам, но преди като съм имала афти знам колко е отвратително. Мерси за комплимента. Въпреки, че съм качила 13 кг. направо се чудя къде са. Нося най-малкия размер панталони за бременни XS.
Относно даването на име на детето съм на същата теория като Ирини. Или се кръщава на човек, който има положителни качества, които искаш и детето ти да носи или на никой, но с име избрано от родителите. По този повод ще кажа, че нашето ще бъде кръстено на свекъра ми и ще носи българско име.

# 141
писах писах и... изчезна постинга...
Сега отначало.
Спарки, мъчно ми стана за стреса, който си изживяла. Хубаво е, че не е имало удар в корема ти, хубаво е, че за пореден път си се убедила в правилния избор за болница и екип, а най-хубавото е, че бебка е добре!!! Пиши ни как си утре! /аз такъв стрес и вчера изживях, като един глупак ме засече на един сфетофар  #Crazy Но... дишам дълбоко и отклонявам вниманието си от обекта на стреса...Така се справям/
Алфи, мерси за съвета. При мен периодично се случват такива неща на езика ми и си изчезват за 1-2 дни. Мисля, че наистина има отношение и храната! Чакаме те утре с добри новини. За цветове за бебшорската стая - препоръчват се по принцип ярки, весели тонове. Мъничетата постепенно започват да се заглеждат именно в искрящите предмети.
Мишка, антибиотикът ти е ок за бременни, но мен ме интересува дали ти поставиха точна диагноза - замърсяване ли имаш, запушване ли... За отпушване се правят топли, а не студени компреси - поне при кърмачките. Аз те съветвам все пак да пуснеш една темичка в Кърмаческия форум. Дано се оправиш бързо!
Денисе, радвам се, че се появи и че си добре и оптимист! Hug Днес точно си мислех за теб.
сесилия, оказа се, че никак не е лесно намирането на легло в София - не и такова каквото аз исках.  Иначе  магазините са много - Щъркел, Пакостник, Пинокио, тук момичетата писаха и за Мечо пух... Виж във форума в "на пазар" - там има най-много адреси!

# 142
  • В света на мечтите
ЧЕСТИТО НА МАМА ДОНИ! ДА Й Е ЖИВ И ЗДРАВ ИВЕЛИН И МНОГО ДА ГИ РАДВА!

Ирини радвам се, че се появи и всичко е наред.
Денис ние взехме същото легло като вашето. На нашето има и второ нива на което първоначално ще спи бебка /предполагам и вашето има/. Исках да те питам вие ще взимате ли и матраче допълнително или ще си го ползвате така? Аз определено не мога да преценя. Мисля си че докато бебка спи на второто ниво може и без матрак, но долу ми се вижда прекалено близо до земята. Ти нещо решила ли си?

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 18:37 от avana

# 143
  • Бургас
Честит сладур на мама Дони и семейството й! Да порастне голям и здрав !

И ние си запазихме кошара, в която се влюбихме от пръв поглед и двамата с мъжа ми, но вероятно ще я вземем по-късно  Simple Smile
А ползвате ли омекотител при пране на бебешки дрехи и какъв? За праха за пране моя приятелка ми препоръча Frosh Baby - има го в Билла и хубавото е ,че е течен и вероятността да остане по дрешките и да дразни е по-малка.
Коремът ми имам чувството, че през голяма част от времето е твърд и се стяга- явно са подготвителни контракции, но не ги усещам. А и по принцип си ми е твърд корема-имам чувството, че бебчо е много близо до коремната ми стена, незнам нормално ли е  Rolling Eyes

Момичета, дано да устискаме в тези жеги, трябва много да се внимава. Дано да бъде вече по - прохладно другата седмица  Praynig

# 144
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА ДОНИ! НЕКА ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО, ДА ПОРАСНЕ ГОЛЯМ ЮНАК!   kyllmg

Ние с бебчо сме дорбе, ритка като за световно, но аз упорито го издържам.
За името-ние имаме избрани имена, но беше доста трудно. Искахме името да е подходящо и универсално както тук, така и в България. Аз съм Мария, съпруга ми Стефан, и двете имена се приемат добре навсякъде, за разлика от фамилията ни Felgeirolles  Rolling Eyes

Момичета, да ви споделя, вчера свекито ми най-учудено ме попита, не сме ли се замисяли че в това голямо легло, което вече сме купили, на бебчо ще му е дискомфортно? Защо на първо време не сме вземели по-малка люлка и да я пренасяли в хола и навсякъде където стойм ние? Че на бебето ще му е самотно в другата стая и некомфортно в това голямо легло 60 на 120  Shocked
За първи път чувам такива неща, че бебето се разнася с люлка ... и съм същисана ... Вие какво мислите по въпроса???

# 145
Благодаря Ви момичета, за успокоението.Ще питам и при кърмачките, но важното е, че знам за антибиотика!А най много се радвам, че бебчо подритва от време на време, за да ми покаже, че е добре.

# 146
Ирини,благодаря за сьвета  Simple Smile,4акам да се прибере буде6тия татко и 6те сме за малко в София та искахме да минем в 2,3 магазина.Остава да купим коли4ка и легло,сь6то и вани4ка и ми се иска да не обикаляме много.В списание 9 месеца има някои адреси,но   ми се иска да вляза в един магазин и да напазарувам вси4ко  Grinning.То в тези жеги не е за обиколки много с тез корем4ета  Simple Smile
Лека и спокойна ве4ер на вси4ки Мами !

# 147
Честито момченце на  мама  Дони    bouquet
Да е  жив  и здрав и да радва много мама и тати   Hug

Аз днес  от сутринта до 16 часа не  мога да се прибера в  къщи.  Crazy Бая се  изморих и като се  прибрах се  съблякох и съм заспала като труп  Grinning Чак към 18 часа се  събудих от  телефона ...
Да ви кажа за  прегледа ни. Бебка се развива добре, главата й и краката  й вървят малко напред. Пулс около 130 , малко бявно  Rolling Eyes
Разположена главично, по оста, не  знам какво точно означава 'по оста' ...
Главата  й е навлязла в таза , за  плацентата казаха, че е добре , няма признаци за стареене. Доплера  показа, че  има леко напрежение  по пната връв, според  някакъв  коефициент, но няма  признаци за страдание на  плода ... вече  започваме да се следим всяка седмица. Една нощ имах няколко болезнени контракции с  болки ниско долу на дъното на  матката за  около час, час и нещо, но като изпих 2 хапчета  но-шпа сряха, доки каза, че  това е  притеснително, защото бебето ми още  не е  зряло.  Rolling Eyes Трябва да изкарам поне  още 2 седмици. Предписа ми 2 пъти по 2 таблетки магназий на ден  и 3 по едно но-шпа. И ако имам пак болезнени контракции, може да полежа малко в  болницата за  наблюдение.
Е това е  от нас.
Стискайте  палци да не тръгне  да излиза бебето ми, много е  важно за  него да е  зряло и силно когато се роди  Praynig

# 148
 Hug привет сладурки! Толкова много сте изписали ,че четох до сега!Хубаво е като толкова много хора се включват и са на линия  Peace Радвам ви се на всички!Незнам дали мога да взема отношение по някой въпрос,че всичко ми е каша като изчетах 4 странички.Но много ви обичам всичките  Heart Eyes
За кошарката: от магазин Комо е  намира се на околовръстното до Арена Младост /там има и коритца и всякакви чудесийки,но аз започнах да пазарувам толкова отдавна и всичко ми е от най-разнообразни магазини,градове,интернет сайтове събирано едно по едно т.н./на две нива е кошарката,за горното смятам ,да постеля въху твърдото матраче тъничка пелена ,отгоре чаршафчето,а като започне да спи на долното ниво също ще постилам нещо тъничко-одеалце,пелена под чаршафа,а продават и едни тънички матрачета,но това ще е по-нататък.За мене беше важно да е преносима,защото за разлика от сега пътувам доста и искам да си спи детето в неговото си легло!

Днес към 17 ч. ми позвъни моята лекарка и ми съобщи окончателната дата 21 август в 8.30 сутринта трябва да съм на линия в болницата за срещата с бебока.Много се развълнувах и за да си разтоваря емоциите ходих да взема скорошният татко от работа и вечеряхме на вън.Така че на този ден ще ми трябва вашата подкрепа и положителни мисли  Praynig

ziyah не така ,мила дръж положението докато бебка е готова  Peace

# 149
  • гр.Русе
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА ДОНИ!!! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯТ ИВЕЛИН ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ!   smile3525
Dennis мила, ама ти само след 5 дни ще си мама. Представям си с какъв трепет очакваш срещата с малкото човече! Разбира се че всички ще изпратим положителните си мисли към теб.

Общи условия

Активация на акаунт