СЕПТЕМВРИЙКИ в лятото горещо, готвят се за най-щастливата си среща!

• 16 917
  • 280
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Привет коремчета! Обзема ме нощния амок и затова съм на линия. Някой беше питал за упражненията за тазовите мускули. Имам линк, но на английски: http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/fitness/pelvicfloor/ Който не му се спи, може да почва...

# 151
За бебешкото легло,аз ще ползвам от сестра ми кошарка,която е изключително удобна,миниатюрна,не съм виждала такава,но не съм и търсила усилено де...56x90 см е,на колелца и ще си я местя от стая в стая.Ще поръчаме твърдо матраче от разпенен латекс и готово.Но мисля като за начало да ползвам количката за спане-до 1 месец може би.След година ще търсим вече ново легълце.

Оле Денис,кой знае колко ти е трепетно като знаеш колко скоро ще се срещнеш с бебчо..Всички ще мислим за теб!Това беше и една от причините да се откажа от секцио-ако знам кога е няма да мога място да си намеря и ще ми е мн нервно заради операцията и т.н..А сега не бих могла да пия нищо по-сериознои за успокоение..Ще чакам когато ми дойде реда Laughing
Поръчах си оранжева ваничка за къпане на бебока,но ще дойде следващата седмица

Лека вечер и спокойни сънища smile3524

# 152
ето ме и мен!  Hug Аз като не писах вчера и хайде днес да наваксам  Wink Наистина, все по-оживено става тук... и все по-трепетно. Така се вълнувам за теб, Денис!!!   Heart Eyes Наистина 5 дни! Нашата подкрепа си я имаш по презумпция. Да знаеш, че в понеделник ще съм мислено с теб още от 8.30 сутринта, та чак докато някой пусне съобщение с хубавата новина за нашия малкък форумски тигър /нали имаш нечий телефон?!/
Зия, миличка - естествено, че твоят доктор си е най-наясно с нещата около теб, но да ти кажа аз какво знам от моя и от форума: Контракции, които минават при приемане на но-шпа /или друг спазмолитик/, не са родови контракции, които трябва да ни притесняват. Ако имам контракции и след като пия но-шпа те НЕ отминат значи трябва да ходя в болницата. Не се притеснявай. Аз вътрешно си имам хубавото чувство за твоята русичка принцеса - всичко ще бъде наред. Само си полежавай повече!
Хайде лека нощ /засега/  Crazy

# 153
Здравейте,момичета!
Тази вечер се разбрах с моята лекарка,която ще ми води раждането да отида в петък в родилното и да направи запис на тоновете на бебка,която в момента е ужасно буйна и едва пиша,имам чувството,че ще ми се разтвори корема откъм пъпа.
Денис естествено,че ще мислим за теб положително,можеш да бъдеш сигурна в това Hug,много се вълнувам,че толкова скоро идва деня,представям си как се чувстваш ти и не напоследно място таткото.
Аз вече тръпна от очакване и много се притеснявам,живея ден за ден,не смея да си правя планове от днес за утре,а накрая може да стане така,че да пренося,както стана с дъщеря ми.
Вече не мога да вървя,днес за малко една колежка не ме позна,добре,че щеше да се блъсне в мен,че да ме види по-отблизо и да ме познае,при което по погледа й видях съжаление и учудване smile3556 от вида ми  Animal Pig ,вече няма и какво да облека,на човек не приличам!

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 23:39 от walentin

# 154
А нашият бъдещ татко е на път и толкова много ни липсва! Току що му писах, че за една седмица съм пораснала мнооого и съм като глътнала баскетболна топка! За дрехите изобщо нямам намерение да коментирам!

Искам да ви споделя само, че днес си купих ярко червен лак за нокти! Винаги съм искала да се лакирам в ярко, но не ми е стискало! А сега си казах, че така или иначе ме зяпат по улицата като забележителност, защо да не ги провокирам! И съм много щастлива!

И друго да ви питам! Много ме хваща страх напоследък от големия ангажимент, наречен БЕБЕ! Замислям се, че скоро с таткото няма да бъдем сами и ми се прииска да заминем някъде за малко! За два-три дни! Какво ще кажете вие по въпроса и, ако одобрявате, приемам на драго сърце предложения за мястото!

# 155
ЧЕСТИТ СИН НА МАМА ДОНИ!!!

Днес цял ден се занимавах с пране на бебешки работи, които напълниха цели три простора и ми отнеха доста време. То не бяха пеленки, блузки, ританки, чорапки, шапки ..... абе всичко, което се сетите.
Утре ще ги гладя и пакетирам за бебко. Ще трябва да стегнем и количката.
Прах за пране - ние взехме първо Роса Бебе, който прави страхотна пяна и изпира отлично (това го разбрахме в последствие), но тъй като видях, че повечето комшийки използват Тео Бебе, решихме и от него да вземем - той пък мирише много хубаво.

Малко късничко става, ама като не ми се спи незнам какво да правя. По цял ден подреждане и пренареждане ми е само в главата.

# 156
 Здравейте милички! Благодаря за пожеланията. Браво за 5 дни сте изписали почти цяла тема и сега хвърлих бърз поглед но няма да мога да ви изчета. От вчера сме вкъщи и цял ден се храним, сменяме памперси и се цедя.
 Прави бяхте, че трябва да отида на преглед и съжалявам, че не отидох веднага хем имах предчувствие. Когато ме прегледа докторката водите бяха само при краката. Бях избрала спинална упойка, но им казах, че усещам срязването и анестезиоложката веднага ми направи пълна упойка. Много бързо излязох от нея. Този път не ме боля гърлото като предния път(много малко). Заради спиналната първите часове се чувствах сравнително добре. Но гърба още ме боли и според мен е от нея. Голяма мъка е раздвижването, защото боли операцията, но можете да искате успокоителни. О, забравих още съм на антибиотик, защото е станала инфекция, заради това че съм ходила отворена. постоянно вдигах температура.
 Момичета със секцио трябва  да пуснете газове, затова въпреки болката трябва да ставате и да се разхождате.
 Най -важното е, че бебо е добре ( ето разплаках се ). За мен е много мъничък, баткото се роди цял килограм повече, но по принцип 2.650 са си добри килограми за родено 3 седмици по-рано.
 Е, стига съм ви занимлавала с мен. Всичко хубаво и много късмет.
 ЧЕСТИТ СИН НА МАМА ДОНИ и другите които съм пропуснала!!!

Последна редакция: чт, 17 авг 2006, 08:07 от сладурче

# 157
Здравей сладурче,
Леле -добре ,че всичко е минало както трябва!Пожелавам ти бързо възстановяване и много много радост с бебчо.Хубавото е ,че най-трудното е преминало.
Ще чакаме да се включиш пак когато ти остане време.

# 158
Сладур4е,радвам се 4е сте ве4е в кь6ти  bouquet
Важното е 4е сте добре и вси4ко е минало ок, Hug за малкия бебок и теб Simple SmileА ако знае6 какви тръпки ме побиха,искам да си видя и моето бебе,но имам о6те малко време....
Каква помпа за изцеждане си взела?
Assita   и ние с бъде6тия татко мислим да отидем някъде като се прибере,4акам го след 10-на дни,той остана в Мюнхен да доработи някои не6та и сега го 4акаме с нетърпение Grinning
За сега мислим да отидем някъде на 2,3 4аса път,за 3,4 дни между консултацийте.Вър6ец ни устройва,а близо до него се намира Клисурския манастир,там имаме с мъжът ми много хубави спомени......
Абе о6те не сме ре6или къде то4но да отидем,но това е вариянта за сега и аз приемам предложения.
Приятен и лек ден Мам4ета Simple Smile

# 159
  • Варна
Добре дошла отново, този път с малкото Сладурче ! Спокойно бебе и леко гледане ти пожелавам. Да е много , много здраво бебчето въпреки , че се е родило по-мъничко. За два месеца ще си навакса. Hug

# 160
добро утро!  bouquet Хайде да закусим заедно  Wink

Аз спах сравнително добре, но много трудно заспах - ужасно много мисли, свързани с раждането нахлуха в главата ми! Въртях се, мислих, говорих си и с любимия, после пак мислих... Не знам как ще е докрая, но хич не ми е приятно да бъда обсебвана от каквито и да е натрапчиви мисли точно сега. Вие как ги борите?
Иначе днес програмката е - разходка до един бебешки магазин с приятелка и после от 15.00 - тонове.
Сладурче, добпе дошла и още веднъж - ЧЕСТИТО! Благодаря ти, че веднага влезе, за да споделиш с нас накратко инфо за раждането си. Влизай, когато имаш време да разказваш за първите дни със сладурчето ти.   bouquet
Ивелинче, Сесилия - от една страна вие имате достатъчно време до термин. От друга, обаче, сте почти в девети месец и...  Rolling Eyes не знам, аз лично не бих пътувала никъде, затова и не мога да ви посъветвам коя дестинация да изберете.

# 161
Сладурче, всичко ще се  оправи, миличка  Hug
Бебко ще порасне бързо, няма  как, а лошото се забравя  много бързо, когато имаш такова щастие в  къщи  Grinning Heart Eyes
Папкане, гуш и спинкане за малкото човече, а за теб , опитай се да се разсейваш, излизай навън по за 5-10 минутки, докато бебето спи, слънцето и природата разведряват  и тонизират  Sunglasses

Момичета, които смятате  да  пътувате, не е  лоша идеята от личен опит ще кажа, че  промяната на  обстановката наистина разведрява и носи много положителни емоции Simple Smile Само не се  отдалечавайте  на  повече от 2  часа  път, така  и вие  ще сте  по-спокойни, че  ако стане  нещо,примерно, недай си боже, да тръгнат  водите, ще може  бързо и веднага да се  върнете.
Бих ви посъветвала, преди да тръгнета да се  консултирате с докторите ви, ако те разрешат , не му мислете повече  Laughing
И още нещо, при контракции, каквито и да са , болезнени и неболезнени, не пътувайте седнали, а леко полегнали или на страни или по гръб. Ако сте седнали има вероятност  главичката на бебето да се смъкне и/или да натисне силно шийката, примерно при друсането на  колата и от там да подпомогне контракциите  Rolling Eyes Надявам се  загрявате  какво искам да  кажа. Все  пак сме  накрая , трябва повече да се  внимава Simple Smile

Днес на  обяд чакам да  ни докарат легълцето  Grinning И тръпна  от радостно вълнение.   Mr. Green

Ирини, имаш право за контракциите, които минават  от  но-шпато. Да знаеш как се  успокоих, тази нощ към 4 часа , се  събуждам целия  корем ми беше стегнат и пак ме  боли ниско долу , голям ужас, не  можех да  мръдна. Изчаках да  премине, като дишах дълбоко, станах някак си и първо отидох до тоалетната, защото направо щях да се  напикая  Crazy след  това 2 но-шпа и до сутринта нищо, спокойствие  Grinning

весел и спокоен ден , на  всички  Hug

Последна редакция: чт, 17 авг 2006, 10:09 от ziyah

# 162
Здравейте, момичета!
Ирини, браво на теб, много хубажа темичка!
Честито бебе на Сладурче. Да и е живо и здраво, много да слуша мама.
 newsm03 Аз вчера ходих на преглед, оказа се, че нашето бебе пак се е завартяло. Беше се обарнало главично, а сега пак е седалище. Two Hearts Аз все пак исках да е нормално раждане но лекарката каза, че ако до 10-ти септември не се обарне ще правим секцио.  bouquet Вчера получих списъка за болницата и ще стягам торбата вече. 1swing А, ако знаете,как пострадах точно сега... Cry Поду ми се кокалчето на десниа крак, точно до големия пръст. Куцукам като стара баба...Много е лошо, защото не мога въобще да си стапна на крака. Ходих по доктори и сега е малко по добре. То беше крайно време, аз от неделя съм така. newsm68
Какви са тези таблетки за студена стерилизация? Какво се правят? Разтварят ли се? newsm78

# 163
Мария85, ето тук можеш да прочетеш за таблетките за стерилизация http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=91_72&products_id=655 А иначе бебчето ти може пак да се обърне - понякога това става в последния момент.

# 164
 Hug Благодаря ви момичета   bouquet
Имам няколко телефончета ,ирини! Peace
Сладурче добре се завърнала мила  bouquet Бързо да се възстановяваш! И когато имаш време влез да кажеш как се справяте с малкото сладурченце на всички ни е любопитно! Важното е ,че краят е щастлив и сте си в къщи в пълен състав.
Ирини и ziyah ще чакаме вашите бебешки легълца в албума,аз по няколко пъти отварям и разглеждам на всички покупките и ми  е едно милооо.
Тази сутрин си пуснах кръвните изследвания нужни за операцията,мнооого беше мила лаборантката ,усмихнатаааа.Дойде на опашката хвана ме за ръката и директно ме вкара вътре и каза : "Безобразие,не може да си чакате на опашката,хаийде да взимаме кръв и да се прибирате докато н ее станало топло " Peace Така ,има и свестни хора .Много се зарадвах  Hug
Аз чак сега ще се възползвам от закуската на Ирини и стискам палци за тоновете на бебока  Peace

Общи условия

Активация на акаунт