СЕПТЕМВРИЙКИ в лятото горещо, готвят се за най-щастливата си среща!

• 16 924
  • 280
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета!

Честито на всички, които носят едно от най-хубавите български имена. Да ви е живо и здраво името, много късмет през септември най-вече и много да ви обичат вашите половинки!

Бих искала да кажа на всички момичета, които се страхуват от раждането или от упойката, да не се притесняват предварително. Важна е първоначалната нагласа, трябва да е позитивна. На мен ми дадаха един съвет, който мисля да следвам, а именно напълно да се доверявам на екипа, да ги слушам какво ми казват, защото те са тези, които най-добре знаят кое е добро за майката и бебето.

Доникая, наистина тия доктори са безобразни. За гино-певарила, по- принцип той действа отмиващо, т.е прочиства влагалището и не е вредно да си го слагаш. На мен също още в началото ми го предписаха, заради бялото течение.
И аз се възхищавам на Бори_ана , че се включва във форума. Искрено те прегръщам и разбирам, че си смела жена.
Каролина и Яни, мисля си че всичко ще е наред с бебоците и горе главата. И моето мнение е, че качването на килограмите е строго индивидуално и е въпрос на метаболизъм, на ген и на още много други фактори.

Приятна вечер на всички коремки и дано дойде малко хлад!

# 91
Здравейте на всички!
Първо, да честитя прекрасното събитие на Сладурче, да им пожелая много здраве, щастливи моменти и бързо да се прибират вкъщи!  bouquet
Честито и на имениците - много поводи да празнуват, както и на dvv - бъдете много щастливи заедно!   bouquet

Yany, специално се включвам, за да те успокоя - моята майка с мен е качила 3кг за цялата бременност, а аз съм преносена с около 7-10 дена и съм родена 2900гр.Отишла е в родилното с дънките си отпреди да забременее, само били разкопчани и съответно на регистратурата са я върнали, като й казали, че си е объркала термина. Добре че я видяла една позната и обяснила, че си е баш време да ражда, нищо че почти е нямала вид на бременна, камо ли в девети месец. И така съм се появила аз Simple Smile кой знае колко са я овиквали и най-вероятно си е мислела, че какви ли не проблеми има с бебето... С брат ми пък е качила цели 5кг и е смятала, че ще роди слон - е, брат ми е роден 2570гр., вярно в осми месец, но пък съвсем доносен - не е бил в кувьоз и е от малкото бебета, които са наддали в болницата - изписан е 2700гр на три дни. И не е вярно, че зависело чак толкова и от размерите на таткото - баща ми е почти 1.90 и около 80кг (майка ми е 1.60). И сега да опровергая и прокарваната тук и там теория, че бременността на дъщерята приличала на тази на майка й - аз как пък не се спрях да качвам килограми - до тук съм между +15 и +17, тазът ми се разшири адски много - никакъв шанс в момента да си обуя старите дънки. В същото време бебето си е съвсем в нормите, дори по-скоро в долната граница, въпреки че аз съм 1.70, а таткото е почти 2 метра. Коремът ми е плашещо (поне за мен) голям, а майка ми все като ме види и ме пита как смятам да раждам, щото според нея аз вярно трябва да се сдобия със кит най-малко. Та щом бебето си е в нормите (дори и да изостава малко - седмица-две, това разбира се само доктор може да каже дали е ок), не мисля, че имаш основания да се притесняваш - радвай се, че после няма да има нужда да си сменяш гардероба Wink
Наистина се надявам да съм те поуспокоила и ти пожелавам тия килограми да са ти единственото притеснение Simple Smile
Аз днес бях на консултация, мериха тоновете на бебата и казаха, че са много добри (около 130 удара в мин). Леееко се ошашках, щото от тук знам, че нормата е 140-160, но в 1АГ казаха, че 120 е долната граница... Както и да е, казаха, че са ритмични и ясни, а това е по-важно, на мен ужасно ми се спеше и аха-аха да заспя на кушетката докато съм с коланите, но на мама детето ме посритваше от време на време, та не заспах Simple Smile)) напоследък имам доста силни като предменструални болки, които не са регулярни, не са и винаги свързани със стягане на матката, но май са си точно подготвителни контракции... Абе доста боли, та изпадам в паника ако това е само началото, как ще издържа до края Sad уффф, нещо това наближаващо раждане съвсем ще ме подлуди... ужасно ми е притеснено Sad
Та това от мен, хубав ден и лека вечер на всички!

# 92
Аз ще искам упойка,незнам защо някои хора приемат че трябва да ги боли,че е съвсем нормално..ми било е нормано,докато не са измислили упойката.Неискам да разбера какви са "адските родилни болки",искам едно приятно ,доколкото е възможно раждане ...
За рисковете-упойката се слага далече от гръбначния мозък,нямя риск от осакатяване,д-ра ми е обяснил подробно..Единствено ме е страх от самата манипулация-психологичния момент че все пак е в гърба и че не трябва да се мърда.Но всичко се надявам да мине и замине..
Честит имен ден на всички именници-здраве и сладки бебчета да гушнат съвсем скоро!!(е ,кой когато му е реда,без мн изненади)

# 93
Тукаааааа съъъъъъм момичета!
Не съм влизала,защото имах вирус в компютъра,мъжа ми днес го занесе на поправка и сега веднага,след като ми го донесоха сядам да видя какво става.Благодаря ви на всички,че мислите за мен Hug,не можах всички да ви прочета,но сега ще седна и подробно ще разуча какво се случва с вас през последните 24 часа.Като нямах компютър се чувствах все едно съм половин човек,болна се разболях,сега вече всичко си дойде на място.
Дано с Ирини всичко е наред Praynig!
Честит имен ден на всички,които празнуват,живи и здрави и много щастливи   bouquet!

# 94
Честит имен ден на всички именички и именици днес! На dvv честита годишнина от сватбата!   bouquet

Бори-анка, много ми е приятно, че пак се включи, възхищавам се на куража ти. Благодаря за пожеланията и знам, че слънцето отново ще огрее вашата улица!  Hug

За събота и неделя обещаха температурата да стигне 40-41 градуса - ще трябва да се вардим. Радвам се на вашите покупки като на мои - да са ви честити!

На Денис, Леси и всички майчета, които знаят датата на раждане на своите бебчовци - успех и всичко най-хубаво. Ще чакаме новини!

Относно упойките, не мисля, че е нужно да спорим. Има ги и, която от нас иска, би могла да се възползва. Правото на избор е голямо нещо! Спомням си по-ранен спор по темата. Не е нужно да се повтаряме.

На всички пожелавам приятни дни в трепетно очакване. Хубаво е, че сме заедно, макар и виртуално!

# 95
Ами не спорим Simple Smile,просто като видя някой да казва че иска да го боли немога да се стърпя да не се учудя Sunglasses

Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 20:23 от Vessselka

# 96
Привет сладички мамички!
Честито на мама Сладурче  bouquet да ти е живо и здраво юначето! Боже колкое вълнуващо в нащата група вече Hug изпълвате Hug ме с позитивни емоции и светли надежди са всички нас!

Честит празник Богородичен - да помага светата майка!

Каролинаааа домъчня ми за теб. Не се тревожи за размера товае индивидуално, а и на снимката ти още в раннитемесици забелязах че си финно гадже с малко коремче. това е логично мисля а и тоновете са му добри нали?

Момичета с уточнени дати чакаме ви и стискаме палци!!! И да пишете как е Simple Smile
При мен имаше патила Sad излезе ми обрив и на езика и  долу, та слагах вагинални капсоли.
На 17сти съм на триизмерен и ще пиша резултатите!
Ирини как си?
До скоро Heart Eyes

# 97
Двв, честита Годишнина! Бъдете живи и здрави, обичайте се и се радвайте на страхотни бебчета!

Честито и на всички с името Мария, нека Богородица ни закриля и пази!
Черпя ви, че днес съм именничка!

# 98
Здравейте момичета
Благодаря ви за подкрепата и разбирането
Бори Анка искрено ти се възхищавам за силата на духа и куража
Е.Т аз наистина и с Дари вървях много слаба но не толкова А до сега бебо винаги е бил с една седмица напред което значи че расте нормално Чакам с нетърпение 3Д-то което ще разсее всички съмнения колко сме пораснали този месец
Моля се всички наши бебенца да се развиват добре и в норми и да се родят живи и здрави
Между другото и майка ми е имала различни бременности от мен Тя е качвала по 17 кг но също като мен е сваляла всичко моментално от кърменето Аз също имам ригидна шийка на матката така че има и общи и различни неща Тя ме е родила 3850 а аз Дари 3650 Брат ми се е родил 4100 но аз се моля сега да родя бебе над 3 кг
За упойките ако можех да родя нормално аз сигурно щях да си поискам Аз съм голям привърженик на фразата Защо трябва да ми е трудно като може и да ми е лесно Но това е въпрос на личен избор и всяка жена сама решава за себе си а и прагът на търпимост на болка при всеки е строго индивидуален така че всички ние следва да се подкрепяме и окуражаваме зашото ни предстои истинско изпитание и най голямото чудо на природата да дарим живот
Ириини я няма и Мила също Ставам подозрителна Ако и утре не се появят може да се обадим
ДВВ честита годишина и от мен Желая ти да бъдеш много обичана съпруга а скоро и майка
Каролина чакаме новини от прегледа
Плами а при теб за какво изоставане става дума и какво казват лекарите
Доника и на мен ведбъж ми ги изписаха и бях много доволна с три капсулки се оправих Според мен при 104 хемоглобин може да попиеш малко желязо Не съм лекар но с моите проблеми с желязото знам че е хубаво да ти е около 110 Все пак при раждане се губи кръв
Поздрави и лека вечер

# 99
Алфи, какъв е този обрив на езика? От какво ти се получи? Освен тази неприятност се надявам ти и бебето да сте добре.  Hug

Каролина чакаме новини от прегледа

Yany, благодаря за вниманието, както и за подкрепата на останалите момичета. Прегледа беше вчера, но аз съм все още в невидение за резултата. Сигурно ще ви се стори странно как протича един видеозон тук. Докато трае прегледа аз не трябва да задавам въпроси, а да си стоя безмълвно, дори не виждам екрана с бебето. Жената, която прави изследването през това време говори и гласа и се записва. Разглежда подробно всички органи: глава, гръбнак, сърце, бъбреци, стомах и т.н., прави някакви замервания и снимки, но никакви резултати не казава на глас. Иначе щях да се ориентирам поне малко за състоянието. Това трае 20 мин. След като свърши със записа го изпраща по електронен път на лекаря, който ми следи бременността и той трябва да ме информира за състоянието на бебето. Ако има нещо обезпокоително той трябва да ми се обади, а не аз да звъня и да го търся. Най-накрая за 5 мин. ми обръща жената екрана и ми показва кой орган какъв, как се е разположило и т.н.
Днес лекаря не ми се обади. Силно се надявам, че на бебето му е заложено генетично да е по-дребно, тъй като аз и съпруга ми сме дребни и слаби. Много е активно и през деня и през ноща на всеки 2-3 ч. го усещам, че рита и това ме кара да съм спокойна. До момента съм качила 13 кг.
Като мине твоя 3Д-преглед пиши как е положението при вас?
Бори-анка, радвам се, че ни четеш и ни напътстваш какво е добре да се прави навреме. Ти си силна жена и ще се справиш с изпитанието на съдбата. Прегръщам те и знай, че имаш моята виртуална подкрепа.  Hug
Плами, и аз се присъединявам към питането на Yany. За какво изоставане става дума при теб?
Аз също съм озадачена от отсъствието на Ирини.  newsm78 Дано всичко да е наред и да се включи скоро с хубави новини.

# 100
Здравейте, вчера беше един чудесен ден за мен освен че бях именничка- Благодаря за пожеланията,ходих на преглед при док. Александров ,който ме увери че всичко е наред ,беба е   добре на кг. ,което най -много ме притесняваше и другата седмица може да изберем дата на раждане ако не е настъпило такова до момента   Wink

# 101
Добро утро момичета   bouquet
ДВВ Честита годишнина!Пожелавам ви още много приятни и хубави моменти с мъжа ти и скоро едно красиво бебче,което да ви напомня колко много се обичате.
На всички с името Мария-Честит имен ден(пак със закъснение)Бъдете здрави,щастливи и много скоро да гушкате сладките си бебчета.  bouquet
Мисля че е време някой да се обади на Ирини,няма я много време което е малко нетипично за нея.Мой тя ще е следващата която ще ни зарадва  Praynig
Аз за сега съм на линия и без никакви признаци за скорошното събитие.

# 102
Честито на всички именнички със закъснение!   newsm51
Ирини , все още не се е включила  newsm78 Да мислим положително и дано всичко да е наред с нея  Peace

# 103
Момичета благодаря ви за пожеланията  Hug Hug Hug

Малкия бръмбър е толкова активен ,че снощи от 17ч като почна едно ритане без прекъсване и болезнени ритници и така след час и половина с мъжо отивайки да празнуваме минахме през АГ-то за запис на тонове Crazy
Много се изплаших какво му става ,защото както е опасно да не го усещаш -така и да не спира да рита силно доста време newsm78
За щастие всичко е наред Grinning
За портокола Laughing
Никакво разкритие , матка към 2 степен на зреене, Още не се е наместил в таза и е 3кг. Grinning
Каза  да съм спокойна една седмица ,но след 22-23ти да очакваме включване Crazy

В момента с мъжо ми се чудим къде да раждам в АГ-то или Окръжна newsm78

# 104
Добро утро,момичета!
Тази нощ отново не можах да спя както трябва,от 3.00 часа нататък бях с ей такива очи Shocked и така до сутринта,а съм си легнала снощи в 01.00 часа-вече имам торбички и сенки под очите от недоспиване Twisted Evil.
Дано някой да успее да се свърже с Ирини и да каже как е тя,че вече бая време мина от последното й включване.
ДВВ-честита годишнина и от мен.Пожелавам ви много щастие,любов и разбирателство с твоята половинка   loveuuu Two Hearts.
Каролина дано доктора да не се обажда и всичко да е наред,за което съм сигурна,че ще бъде.Щом и двамата с мъжа ви сте дребни,няма как бебока да е голям.
Веселка-аз напълно подкрепям мнението ти за упойката и на мен понякога ми е чудно защо при тази напреднала медицина хората не се възползват максимално от нея,за да си спестят болката и страданието newsm78.Аз например въобще не мога да търпя на болка и затова всички манипулации,които са ми правила до сега е било с анестезия,на зъболекар не сядам без упойка,независимо дали е безобиден кариес или нещо друго(защо трябва да си изпиля нервната система,като мога да си го спестя),но това си е мое мнение и на никого не го налагам и с никого не споря,просто споделям.

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 09:54 от walentin

Общи условия

Активация на акаунт