Отговори
# 450
А има ли някой тук в темата с преки впечатления от Британика? Като местоположение може би ще ни е перфектно и на хартия звучи много добре. Базата също е безупречна.

# 451
Изпит по английски няма в Света София за 1-ви клас, поне до този момент. Наблегнете на българския и математиката... преди мен са Ви посочили добри учебни помагала. “Моливко” и “Крокотак” също биха били от полза. В Британика няма да имате проблеми с приема. Места много, кандидати не толкова...
Британика май е единственото училище, което не върна дори и една стотинка от неползваните заради пандемията услуги. В Света София например върнаха по 700 евро. Отделно таксата си скочи сериозно и май е най-висока сред частните училища или поне спрямо Света София е по-висока. Според собственика нивото е толкова високо, че няма нужда от връщане на пари и задържане на таксите. Най-добрите било нормално да са най-скъпи. Родителите споделят това мнение. Казаха, че са супер доволни и не виждат причина да не поскъпне догодина или да им върнат пари  за неползвани услуги от тази година.

# 452
Мдааа, да се похвалим. Супер доволни са от какво, от ДО, от напредъка на децата, от хубавата локация или ....
Имаме си новото най-добро - “Британика”. 

# 453
  • софия
Изпит по английски няма в Света София за 1-ви клас, поне до този момент. Наблегнете на българския и математиката... преди мен са Ви посочили добри учебни помагала. “Моливко” и “Крокотак” също биха били от полза. В Британика няма да имате проблеми с приема. Места много, кандидати не толкова...
Британика май е единственото училище, което не върна дори и една стотинка от неползваните заради пандемията услуги. В Света София например върнаха по 700 евро. Отделно таксата си скочи сериозно и май е най-висока сред частните училища или поне спрямо Света София е по-висока. Според собственика нивото е толкова високо, че няма нужда от връщане на пари и задържане на таксите. Най-добрите било нормално да са най-скъпи. Родителите споделят това мнение. Казаха, че са супер доволни и не виждат причина да не поскъпне догодина или да им върнат пари  за неползвани услуги от тази година.
А твоето мнение?

# 454
  • София
Света София не са върнали 700 евро (поне не на мен) - само в името на точността Simple Smile

# 455
По темата за парите мисля, че беше нормално да върнат поне част от сумата за транспорт и да задържат поне за тази година вдигането на таксата. Факт е обаче, че при пазарната икономика всичко се движи от търсенето и предлагането. Явно при тях има достатъчно търсене. Учителите са добри и мотивирани. Стараят се да обясняват добре. По английски са разделени на по-малки групи и учителката кара всяко дете, което не е разбрало нещо да си казва веднага и го обяснява повторно. Това много ми харесва. Не ми харесва, че им дават проекти, които нямат нищо общо със знанията им по-английски и не са за тяхното ниво. Например един от проектите беше да сравнят телефоните през 1960, 1990 и сегашните. По-нормално е да ги накарат да си опишат ежедневието например. За деца от малките групи това би било достатъчно за да упражнят английския си. Лично на мен не ми харесва, че класовете са по 17-18-20 деца, но в повечето други училища също е така. В това отношение бих предпочел ЧСУ Цар Симеон да е до нас. Ученето в клас с малко на брой деца е голямо предимство. Базово обаче учителите се справят добре. На децата от 6-ти клас не им се налага да ходят на допълнителни уроци. В Света София не е така. Там знам за поне няколко деца, които ходят на частни уроци по математика. За частно училище това не ми се струва нормално. Харесва ми също така, че училището е до 12-ти клас. Не е нормално добро частно училище да е само основно. Ако е добро у-ще е нормално децата да завършат там средното си образование вместо след 7-ми клас да ходят в държавни училища или в други частни такива. П.П. Аш, може да са били 700 лева. По-късно ще се виждаме с приятелите ни, чието дете учи в СС и ще питам.

# 456
NikoT, тоест твое дете учи в Британика, или грешно съм разбрала?  Аз като цяло чувам положителни мнения за Британика и за това го избрахме като втори вариант след Азбуки. Особено много държа на обучението и нивото по английски.

# 457
  • София
"Св. София" не върнаха по 700 Евро, но пък увеличиха таксите за следващата година с почти толкова. Ill

"Петър Берон" също не върнаха никакви никакви такси, ако ми е правилна информацията, така че "Британика" не са единствени.

На кръстовището на Пушкин и Околовръстното има нов билборд с реклама на Maple school и набиране на ученици. Имате ли информация къде ще са и изобщо подробности за училището?

# 458
  • София
Имаше рекламна статия в dir.bg. Имат и сайт https://www.maplebear-cee.com/bg/find-location/sofia/

# 459
NikoT, тоест твое дете учи в Британика, или грешно съм разбрала?  Аз като цяло чувам положителни мнения за Британика и за това го избрахме като втори вариант след Азбуки. Особено много държа на обучението и нивото по английски.
Да. В малките класове е. За английския не се притеснявай. Много е добре. Точно там са разделени на групи от по 8-10 деца и обръщат индивидуално внимание на всеки. П.П. Нашите приятели, чието дете учи в Петър Берон казаха, че са им върнали пари за транспорт и храна. Таксата също няма да се вдига.

# 460
  • София
Как "да", Нико?! Нали уж племенник имаше в Дрита и вече е в Британика при сливането и ти му плащаше таксата?! Вече твое дете ли стана?

Странно разминаване на информацията за Петър Берон. Ще проверя при моите познати, информацията ми е от началото на май месец. Може пък да са размислили от училището и да са дали назад, браво на тях ако е така.

# 461
  • софия
Петър Берон върнаха парите за транспорт и по 500 лв от таксата. Няма промяна в цената за следващата учебна година.

# 462
  • София
Към новия потребител - ако държите основно на английски, може да преосмислите приоритизирането на училищата, даже може да включите ЕСПА и Свети Георги. ААУ също.

# 463
Как "да", Нико?! Нали уж племенник имаше в Дрита и вече е в Британика при сливането и ти му плащаше таксата?! Вече твое дете ли стана?

Странно разминаване на информацията за Петър Берон. Ще проверя при моите познати, информацията ми е от началото на май месец. Може пък да са размислили от училището и да са дали назад, браво на тях ако е така.
Преди да разнасяш невярна информация е хубаво да си припомниш какво е писано по-назад. Явно си чела недочела или не помниш много. Ще ти припомня истината. Моето дете учи в малките класове на Британика, а племеницата ми учи в горните класове. За Петър Берон няма никакво разминаване на информацията. Това, което написах е вярно. Детето на наши приятели учи там.

# 464
ААУ ми е идеал за училище, но такса от над 20000 евро на година ми идва прекалена. ЕСПА нещо не ми харесва като база буквално на околовръстното, но ще го имам предвид и него, благодаря! Свети Георги също много ми харесва като концепция и база, но приятели са адски недоволни от обучението там и нещо се разколебах.

Общи условия

Активация на акаунт